DRONE PILOT ACADEMY

Drones … ‘de toekomst’

Drones een ver-van-mijn-bedshow? Nee hoor … drones verschijnen steeds vaker in de media. Meer en meer bedrijven zetten drones in voor hun commerciële activiteiten. Ze worden al gebruikt in tal van sectoren. Bereid je daarom voor en stoom je klaar voor je eerste vlucht.

Je wil dronepiloot worden?

Opereren als dronepiloot biedt enorm veel professionele mogelijkheden. Als dronepiloot kan je bijvoorbeeld professionele foto’s en videobeelden aanleveren. Maar je kan evenzeer gevraagd worden voor controle van pijpleidingen, voor het inspecteren van bedrijfsinstallaties en chemische infrastructuur op hoogte, voor het monitoren van gewassen in de landbouw, voor het opmeten en uittekenen van bestaande gebouwen in 3D, voor securitydoeleinden en voor nog zoveel meer.

Drone Pilot Academy

In de Drone Pilot Academy word je in de professionele omgeving van Droneport in Sint-Truiden theoretisch en praktisch opgeleid tot dronepiloot klasse 1 of klasse 2 voor de Belgische wetgeving. Luchtvaartspecialisten en ervaren dronepiloten dompelen je onder in de wondere wereld van luchtvaart en drones en bereiden je terdege voor op de examens die je aflegt bij het DGLV.

Girlpower

Steeds meer vrouwen kiezen voor een opleiding tot drone piloot. Wist je dat de allereerste gelicentieerde Belgische dronepiloot klasse 1 een vrouw is en opgeleid werd in de Drone Pilot Academy van SYNTRA Limburg?

Opleiding op maat

Daarnaast streeft Drone Pilot Academy naar een constructieve samenwerking met bedrijven en kennisinstellingen. Drone Pilot Academy  biedt maatopleidingen, ten volle aangepast aan de opleidingsnoden van je organisatie. Drone Pilot Academy staat hierbij garant voor een flexibele en persoonlijke begeleiding van A tot Z. Bovendien zijn onze drone-opleidingen erkend voor de KMO-portefeuille.

Wat houdt je nog tegen … The sky is immers the limit!

Drone pilot klasse 1 – Theorie

Drone pilot klasse 1 – Praktijk

Summer School: Drone pilot klasse 1 – Theorie

Drone data-expert

Drone onderhouds- en bouwtechnicus

Dronebouw gevorderd: UAV bouwen in België

Hoe schrijf ik een goed operationeel handboek voor commerciële drone activiteit klasse 1?

Full Sora