DRONE PILOT ACADEMY

Drones een ver-van-ons-bedshow? Nee hoor, want steeds meer vinden we drones terug in de dagelijkse media. Bereid je daarom voor en stoom je klaar om van de grond te gaan. Want steeds meer vinden we drones terug in tal van sectoren en worden ze actief gebruikt in de fotografie, landbouw…

Dus je wilt dronepiloot worden?

Opereren als dronepiloot biedt enorm veel professionele mogelijkheden. Als dronepiloot kan je bijvoorbeeld professionele foto’s en videobeelden aanleveren. Maar je kan evenzeer gevraagd worden voor controle van pijpleidingen, bedrijfsinstallaties en chemische infrastructuur, landbouwinspecties, securitydoeleinden en meer.

Drone Pilot Academy

In de Drone Pilot Academy word je in een professionele omgeving theoretisch en praktisch opgeleid tot dronepiloot klasse 1 voor de Belgische wetgeving. Je kan optioneel ook je theoretisch en praktisch examen afleggen voor EUROusc om een BNUC-S licentie te behalen. Zo kan je ook in andere landen dan België, waar zij erkend zijn, vliegen. Drone Pilot Academy streeft naar een constructieve samenwerking met bedrijven en kennisinstellingen. Wij bieden maatopleidingen: maatwerk dat volledig is aangepast aan de opleidingsnoden. We staan hierbij garant voor een flexibele en persoonlijke begeleiding van A tot Z. Bovendien zijn onze drone-opleidingen erkend voor de KMO-portefeuille.

The sky is the limit.

Drone pilot klasse 1 – Theorie

Drone pilot klasse 1 – Praktijk

Drone pilot klasse 2 – Theorie

Drone pilot klasse 2 – Praktijk

Drone : UAS Mapping – van foto tot overzichtskaart

Drone onderhouds- en bouwtechnicus

Team

Opleidingstoestelen

Binnen de opleiding worden volgende toestellen gebruikt:

Yuneec Q500 4K

Ideaal trainingstoestel om te leren vliegen. De Q500 4K is een professioneel toestel om de eerste stappen in het vliegen nauwgezet onder de knie te krijgen. Deze toestellen worden zowel in klasse 1 als in klasse 2 ingezet. De 4K camera levert schitterende zeer gedetailleerde beelden op.

DJI Phantom 4

De DJI Phantom 4 is een Ready To Fly quadcopter voorzien van GPS, unieke Auto-Follow modus en obstakel ontwijktechnologie. Dankzij de 4K Ultra-HD camera met 3-assige gimbal is het systeem bij uitstek geschikt voor luchtfotografie.

De Phantom 4 is voorzien van een nieuw gestroomlijnd design, dat zo is ontworpen dat het zwaartepunt dichter bij het horizontale niveau van de propellers ligt. Hierdoor scoort de Phantom 4 beter op flexibiliteit en reactiesnelheid ten opzichte van zijn voorgangers.

DJI S900 hexacopter

DJI S900 is ontwikkeld voor professionele luchtfotografie. Het systeem kan naar eigen wens worden uitgebreid met een gimbal, flightcontroller of camera naar keuze.

De DJI s900 is een geweldige drone om mee te vliegen. Daarnaast is hij heel makkelijk mee te nemen omdat hij inklapbaar is.

Toekomstige opleidingstoestelen

Voor volgende toestellen voorzien we in de toekomst ook opleiding.

Yuneec Typhoon RTF

De Yuneec Typhoon onderscheidt zich door wat meer te bieden dan de concurrentie in zijn prijsklasse. De camera kan men verwijderen en als handheld gebruiken. De afstandsbediening bevat al een eigen Android touch-screen device. Beelden worden stabiel vastgelegd met een kwalitatieve 4K camera.

Fixed wing

Fixed wing toestellen hebben als voordeel dat ze sneller zijn en gemakkelijker te onderhouden. Bovendien blijven ze langer in de lucht d.m.v. hun gliding eigenschappen.