Dankzij FASTTRACKS krijg jij de kans om gratis een opleiding te volgen, afgestemd op een bedrijf én met een heel hoge zekerheid op werk. In FASTTRACK word je gematcht met een openstaande vacature van een bedrijf binnen de domeinen fiets-, onderhouds-, elektriciteit- en lastechniek.

Wat zijn FASTTRACKS?

FASTTRACK is een nieuw opleidingstraject waarbij deelnemers in samenwerking met bedrijven vacaturegericht opgeleid worden. In FASTTRACK word je gematcht met een openstaande vacature van een bedrijf binnen de domeinen fiets-, onderhouds-, elektriciteit- en lastechniek. Je krijgt een opleiding van 3 maanden waarin je zowel op de campus les volgt als een (eventueel betaalde) stage in het bedrijf volgt. Zo studeer je af met de juiste competenties, de perfecte werkervaring en een zeer grote kans om aangenomen te worden door het stagebedrijf. Het beste: deze opleiding is voor jou volledig gratis!

Hoe werkt het?

FASTTRACK start met een kennismakend gesprek, zodat we jou en een bedrijf met elkaar kunnen matchen. Dat is belangrijk, want we willen dat zowel jij als de werkgever bij elkaar passen. Samen met het stagebedrijf kijken we naar jouw competenties en stellen we een persoonlijk ontwikkelingsplan op. De basis en juiste specialisering krijg je natuurlijk ook nog altijd mee. Deze stappen volg je na jouw inschrijving:

 1. Je schrijft je in en wordt uitgenodigd voor een kennismakend gesprek:
  Tijdens dit gesprek polsen we achter je motivatie van inschrijving, maken we kennis met elkaar en wordt de rest van het proces toegelicht. 
 2. Matching tussen jou en het stagebedrijf:
  Eens we een match hebben tussen jou en een potentieel stagebedrijf kunnen we van start. 
 3. Je start met het traject:
  De opleiding bestaat uit een gedeelte campusleren en een gedeelte werkplekleren bij het stagebedrijf. De duur van de opleiding is ongeveer 3 maanden (fulltime). Na deze periode, mits een positieve evaluatie, heb je grote kans op een vast contract binnen je droomjob! 

FASTTRACKS in ons aanbod

Lasser: goed betaalde vakman in metaal

Dit traject biedt vooreerst een uitgebreide basisopleiding lastechniek en vervolgens een specialisatie TIG-lassen, op die manier leer je alle lasposities van het TIG-Lassen tot in de puntjes beheersen.  

Opleiding bekijken

Onderhouds- en storingstechnieker: praktisch engineer

Heb je ambitie om te werken in een industriële omgeving en zou je wat meer willen weten over de verschillende facetten binnen de bedrijfselektriciteit, motoren en sensoren, pneumatica, hydraulica, onderhoudsmechanica en PLC? Dan is dit de ideale start!

Opleiding bekijken

Hersteller E-bikes: bouwen aan een toekomst in de tweewielers

Deze nieuwe opleiding heeft als doel om technici op te leiden die de kennis en de expertise verwerven om elektrische steps, fietsen en scooters te onderhouden en te herstellen. Hierbij wordt de focus gelegd op het elektrische, het elektronische als op het mechanische gedeelte van de elektrisch aangedreven tweewielers.

Opleiding bekijken

Alle voordelen op een rij:

 1. Je werkt al mee in het bedrijf en leert dus enorm veel op de werkvloer 
 2. Je kunt al betaald worden tijdens je FASTTRACK 
 3. Voor de start de juiste matching aan een topbedrijf 
 4. Begeleiding en coaching om jouw carrière te versterken 
 5. Je blijft het recht op kindergeld behouden als je aan de voorwaarden voldoet 
 6. Na de FASTTRACK heb je enorme kans op (vast) contract bij het bedrijf  
 7. Het hele traject is gratis voor jou! 

Stel je kandidaat

Twijfel niet en stel je kandidaat voor onze FASTTRACKS van 2021. Zo geef jij je carrière vleugels en heb je de ideale start naar een vaste job. Deze combinatie van leren en werken is de snelste manier om een professionele wending te geven aan jouw leven. Wil je graag meer informatie? Neem contact op met onze specialist FASTTRACKS Robby Jeunen (Robby.jeunen@syntra-limburg.be).

IK WIL EEN FASTTRACK VOLGEN