Op anderhalve meter studeren

De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt om onze opleidingen zo optimaal mogelijk aan te bieden in het nieuwe cursusjaar. Al onze lessen zullen gewoon doorgaan, maar sommige niet helemaal zoals je van SYNTRA Limburg gewoon bent. Met mondmaskers, bestickering, looprichtingen en social distancing van 1,5m zorgen we voor een strikte naleving van de veiligheidsvoorschriften. Voor de contactberoepen nemen we specifieke maatregelen zodat iedereen zich veilig kan voelen op onze campussen. Momenteel zitten we in code oranje, wat dat voor jou betekent kan je hieronder lezen.

Het campusleven anno 2020: code oranje

Helaas neemt de corona-pandemie opnieuw in kracht toe.  Daarom hebben de SYNTRA beslist over te schakelen naar code oranje voor alle opleidingen voor volwassenen: de langlopende (avond)opleidingen, de voltijdse dagopleidingen en de korte opleidingen. 

Daarenboven zijn er de bijkomende maatregelen van de federale overheid die van kracht worden.

Dat betekent concreet de volgende wijzigingen vanaf maandag 19 oktober 2020:

  • Het dragen van het mondmasker is in code oranje overal verplicht.  Voor de docenten is het toegelaten om een face shield te dragen, maar enkel als zij vooraan in de klas blijven staan, op ruime afstand van de cursisten.
  • Het aantal lessen dat online of via livestreaming doorgaat, wordt sterk uitgebreid.  Check daarom dagelijks het docentenportaal voor eventuele wijzigingen in jouw opdracht!
  • Vanaf maandag 19 oktober zijn de cafetaria niet meer open. Breng je boterhammen en eventueel drank mee. We vullen wel de automaten aan.  Iedereen blijft in de klas om te eten, behalve voor wie in een computerlokaal zit, zij gaan wel naar het cafetaria of andere daarvoor voorziene ruimtes.  Indien er in jouw campus een afhaalservice komt, dan informeren we je daarover in de loop van de week.
  • Het maximum aantal toegelaten personen per lokaal zoals aangegeven op het corona-label (aan de deur van het lokaal) zal opnieuw van toepassing zijn.  Deze maatregel gaat uiterlijk in op maandag 26 oktober, zodat wij de nodige aanpassingen kunnen doen én communiceren.  

We vragen nogmaals aandacht voor:

  • Ondanks dat je een mondmasker draagt is het superbelangrijk om op elk moment 1,5m afstand te bewaren. 
  • Op de campus zien we toe op de strikte naleving van alle richtlijnen, zoals mondmasker dragen, handen ontsmetten, looprichtingen, afstand bewaren, tafels ontsmetten, tussenschotten laten staan.  

Voel je je niet lekker, of vertoon je symptomen (hoesten, koorts, keelpijn) die op COVID kunnen wijzen, kom dan niet naar de campus. 

Test je positief op COVID, contacteer dan meteen de campus of het klantencentrum (011/30 32 32).

We zetten daarnaast ook in op nieuwe technologie indien de opleiding dit toelaat: verschillende  lesgeefrobots zorgen voor een livestreaming van de les zodat de cursist thuis elke stap van de docent kan meevolgen in het klaslokaal.  Voor een aantal opleidingen zal een deel van de lessen via de virtual classroom gegeven worden. Uiteraard is de kwaliteit van die lessen minstens evenwaardig aan de kwaliteit van de lessen op de campus. Onze lesgevers hebben speciale training gekregen om deze online les zo interactief mogelijk te maken.   

In je cursistenportaal kan je elke dag checken op welke manier jij les zal hebben in je opleiding. Heb je geen computer thuis of onvoldoende data? Geen punt. Via SYNTRA Limburg kan je voordelig een PC-pakket aankopen of je kan gratis gebruik maken van de computers en WIFI op de campus om aan de virtuele les deel te nemen.

Strenge veiligheidsregels in alle pandemieniveaus

Op dit moment spreken we van een oranje pandemieniveau waarbij een verhoogde waakzaamheid geldt. Wat nu als de situatie opeens verandert naar code rood? Onze strenge veiligheidsregels blijven gelden in alle kleurencodes. Wanneer we naar een rood pandemieniveau zouden evolueren, dan zal het aantal lessen in de virtuele lesomgeving nog verder opgedreven worden, maar ook dan blijven de praktijklessen op de campus gegarandeerd!

Wachten met inschrijven en betalen?

Omdat we voelen dat heel wat mensen aarzelen of wachten om zich in te schrijven willen we als opleidingscentrum het belang van een opleiding en nieuwe competenties onderstrepen, zeker in een periode waarin veel jobs op de helling staan of nieuwe vaardigheden een must zijn als werknemer. Sommige opleidingen werken met een beperkt aantal, wacht daarom niet te lang met inschrijven!  Betalen is nodig om je plaats in de opleiding te reserveren. Bedenk je je nog voor de start van de opleiding? Tot de dag vóór start van de opleiding kan je kosteloos annuleren.