Op anderhalve meter studeren

De afgelopen weken hebben we hard gewerkt om onze opleidingen zo optimaal mogelijk aan te bieden in het nieuwe cursusjaar. Al onze lessen zullen gewoon doorgaan, maar sommige niet helemaal zoals je van SYNTRA Limburg gewoon bent. Met mondmaskers in de wandelgangen, bestickering en bewegwijzering en social distancing van 1,5m zorgen we voor een strikte naleving van de veiligheidsvoorschriften. Voor de contactberoepen nemen we specifieke maatregelen zodat iedereen zich veilig kan voelen op onze campussen.

Het campusleven anno 2020

In principe dragen we het mondmasker ook in de klas.  Enkel wanneer we ons niet door het lokaal bewegen én als de social distancing van 1,5m gegarandeerd is, is het toegelaten om het af te zetten.  Er zijn daarvoor duidelijke richtlijnen van onze preventie-adviseur per lokaal: zijn er méér aanwezigen in de klas dan aangeduid op het corona-label op de deur, dan draagt iedereen zijn mondmasker.

We zetten daarnaast ook in op nieuwe technologie indien de opleiding dit toelaat: 18 robots zorgen voor een livestreaming van de les zodat de cursist thuis elke stap van de docent kan meevolgen in het klaslokaal.  Voor een aantal opleidingen zal een deel van de lessen via de virtual classroom gegeven worden. Uiteraard is de kwaliteit van die lessen minstens evenwaardig aan de kwaliteit van de lessen op de campus. Onze lesgevers hebben speciale training gekregen om deze online les zo interactief mogelijk te maken.   

In je cursistenportaal kan je elke dag checken op welke manier jij les zal hebben in je opleiding. Heb je geen computer thuis of onvoldoende data? Geen punt. Via SYNTRA Limburg kan je voordelig een PC-pakket aankopen of je kan gratis gebruik maken van de computers en WIFI op de campus om aan de virtuele les deel te nemen.

Strenge veiligheidsregels in alle pandemieniveaus

Op dit moment spreken we van een geel pandemieniveau waarbij een verhoogde waakzaamheid geldt. Wat nu als de situatie opeens verandert naar oranje met clusteruitbreidingen van het virus of rood met een wijdverspreide besmetting? Onze strenge veiligheidsregels blijven gelden in alle kleurencodes. Wanneer we naar een oranje of rood pandemieniveau zouden evolueren, dan zal het aantal lessen in de virtuele lesomgeving wel opgedreven worden, maar ook dan blijven de praktijklessen op de campus gegarandeerd!

Wachten met inschrijven en betalen?

Omdat we voelen dat heel wat mensen aarzelen of wachten om zich in te schrijven willen we als opleidingscentrum het belang van een opleiding en nieuwe competenties onderstrepen, zeker in een periode waarin veel jobs op de helling staan of nieuwe vaardigheden een must zijn als werknemer. Sommige opleidingen werken met een beperkt aantal, wacht daarom niet te lang met inschrijven!  Betalen is nodig om je plaats in de opleiding te reserveren. Bedenk je je nog voor de start van de opleiding? Tot de dag vóór start van de opleiding kan je kosteloos annuleren.