Op anderhalve meter studeren

Wij werken al maanden om alle lessen op een veilige en kwaliteitsvolle manier te kunnen organiseren en we zullen dat ook blijven doen. Met online lessen, virtuele klassen, mondmaskers, bestickering en social distancing van 1,5m zorgen we voor een strikte naleving van de veiligheidsvoorschriften

Afgelopen vrijdag, 30 oktober, werden er door de overheid nieuwe verregaande maatregelen genomen om de verdere verspreiding van het corona-virus tegen te gaan. Ook bij SYNTRA staat de veiligheid van onze cursisten, docenten en medewerkers voorop. Daarom schakelen we over naar het SYNTRA-pandemiescenario ROOD. 

Momenteel zitten we in code rood, wat dat voor jou betekent kan je hieronder lezen.

Het campusleven anno 2020: code rood

Dit betekent concreet dat vanaf maandag 9 november:

  • Zoveel mogelijk lessen in de virtuele klas zullen georganiseerd worden.
  • Enkel die praktijklessen die niet online kunnen doorgaan, worden nog op de campus georganiseerd, in kleine groepen en onder strikte toepassing van de hygiënemaatregelen.  Het mondmasker blijft overal verplicht.
  • De praktijklessen voor contactberoepen (kapper, schoonheidsspecialist, pedicure, kunstnagelstylist, massagetechnieken) waarbij men oefent op een model of op elkaar worden voor onbepaalde tijd opgeschort.

Wat betekent dit voor jouw lessen?

Deze week worden alle lessen herpland volgens de nieuwe maatregelen.  Check steeds je cursistenportaal voor de laatste updates.

Je volgt een opleiding voor één van de contactberoepen?

Er wordt onderzocht, mochten de huidige COVID-maatregelen lang van toepassing blijven, hoe voor jou volwaardige praktijklessen georganiseerd kunnen worden, op een gezondheidsveilige manier.

Gaat mijn stage of werkplekleren nog door?

Voorlopig kan het werkplekleren en de stages blijven lopen zoals voorheen. Belangrijk is natuurlijk dat je de richtlijnen volgt van jouw sector, werkplek of stagebedrijf.  Kan je niet meer terecht op jouw werkplek of bij jouw stagebedrijf? Neem dan contact op met het klantencentrum.

Voor cursisten in de leertijd of duaal leren gelden volgende bijkomende regels

Op 30 oktober werd er beslist om de Herfstvakantie met een volledige week te verlengen. Dit wil zeggen dat je geen les zal hebben van maandag 2 november tot en met vrijdag 13 november. Tijdens de week van 2 november tot en met 8 november geldt de normale schoolvakantieregeling. Als je in de week van maandag 9 november wilt werken, neem je contact op met je trajectbegeleider. Hij/zij zal hiervoor een onderling akkoord moeten opmaken.

Als uit de beslissing van 30 oktober blijkt dat je tijdelijk niet meer aan de slag kan bij je werkgever, contacteer je je trajectbegeleider.

De lessen hervatten vanaf maandag 16 november. We bekijken in de week van 9 november onder welke omstandigheden deze lessen zullen hervatten. We houden jou hiervan op de hoogte.

Waar kan ik terecht voor dringende vragen?

Ons klantencentrum staat deze week voor jou klaar van 9:00 tot 17:00 van dinsdag tot vrijdag. Je kan ons bereiken op 011 30 32 00.

Voor informatie en updates kan je ook steeds terecht op onze Facebookpagina, LinkedInpagina of op onze website www.syntra-limburg.be/informatie-coronavirus. Voor meer informatie over het coronavirus zelf kan je terecht op www.info-coronavirus.be.