Op anderhalve meter studeren

Wij werken al maanden om alle lessen op een veilige en kwaliteitsvolle manier te kunnen organiseren en we zullen dat ook blijven doen. Met online lessen, virtuele klassen, mondmaskers, bestickering en social distancing van 1,5m zorgen we voor een strikte naleving van de veiligheidsvoorschriften.

Op 30 oktober, werden er door de overheid nieuwe verregaande maatregelen genomen om de verdere verspreiding van het corona-virus tegen te gaan. Ook bij SYNTRA staat de veiligheid van onze cursisten, docenten en medewerkers voorop. Daarom schakelden we over naar het SYNTRA-pandemiescenario ROOD.

Momenteel zitten we in code rood, wat dat voor jou betekent kan je hieronder lezen.

Lessen volgen in tijden van corona: code rood

Sinds maandag 9 november 2020 geldt binnen de SYNTRA campussen code rood:

  • Zoveel mogelijk lessen in de virtuele klas zullen georganiseerd worden.
  • Enkel die praktijklessen die niet online kunnen doorgaan, worden nog op de campus georganiseerd, in kleine groepen en onder strikte toepassing van de hygiënemaatregelen. 
  • Het dragen van een mondmasker is verplicht in alle leslokalen en in alle openbare ruimtes van onze campussen.
  • De praktijklessen voor contactberoepen (kapper, schoonheidsspecialist, pedicure, kunstnagelstylist, massagetechnieken), waarbij men oefent op een model of op elkaar , kunnen opnieuw georganiseerd worden vanaf vanaf 26 april.
  • De praktijklessen (sportlessen) voor de opleidingen personal trainer, sportverzorger en fitness instructeur worden voor onbepaalde tijd opgeschort.

Wat betekent dit voor jouw lessen?

Alle lessen worden herpland volgens de nieuwe maatregelen.  Check steeds je cursistenportaal voor de laatste updates.

Je volgt een opleiding voor één van de contactberoepen?

Er wordt onderzocht, rekening houdend met de huidige COVID-maatregelen, hoe voor jou volwaardige praktijklessen georganiseerd kunnen worden, op een gezondheidsveilige manier.

Gaat mijn stage of werkplekleren nog door?

Voorlopig kan het werkplekleren en de stages blijven lopen zoals voorheen. Belangrijk is natuurlijk dat je de richtlijnen volgt van jouw sector, werkplek of stagebedrijf.  Kan je niet meer terecht op jouw werkplek of bij jouw stagebedrijf? Neem dan contact op met het klantencentrum.

 

Voor cursisten in de leertijd of duaal leren worden de geldende maatregelen vanuit departement Onderwijs gevolgd.

Waar kan ik terecht voor dringende vragen?

Ons klantencentrum staat elke werkdag voor jou klaar van 9:00 tot 17:00. Je kan ons bereiken op 011 30 32 00.

Voor informatie en updates kan je ook steeds terecht op onze Facebookpagina, LinkedInpagina of op onze website www.syntra-limburg.be/informatie-coronavirus. Voor meer informatie over het coronavirus zelf kan je terecht op www.info-coronavirus.be.