Ik wil gebruikmaken van KMO-portefeuille, hoe gaat dit in zijn werk?

Inhoud

SYNTRA Limburg is een erkende opleidingsverstrekker.  Betaalt je bedrijf je opleiding, dan kunnen zij subsidie aanvragen via KMO-portefeuille en zo 30% of 40 % besparen.

Het bedrag dat je kan inbrengen omvat het volledige cursusgeld (inschrijvingsgeld, handboeken, grondstoffen) exclusief BTW.  Het inschrijvingsgeld excl. BTW moet minstens 100 euro bedragen.

Opgelet: je aanvraag moet ten laatste 2 weken na de start van de opleiding ingediend zijn.

 

Een betaling via de portefeuille verloopt als volgt: 

  1. Je schrijft in voor een opleiding en ontvangt een bevestigingsmail van je inschrijving en een betalingsuitnodiging van SYNTRA-Limburg.
  2. Je betaalt eerst het btw-bedrag rechtstreeks aan SYNTRA Limburg (met vermelding van de gestructureerde mededeling uit de bevestigingsmail).  Het is belangrijk om niet het volledig inschrijvingsgeld rechtstreeks aan SYNTRA te betalen.  Projectaanvragen mogen niet meer ingediend worden indien het volledig bedrag overgemaakt is aan de opleidingsverstrekker.
  3. Je registreert en meldt aan op www.kmo-portefeuille.be
  4. Je dient een projectaanvraag in en geeft als projectbedrag het totaalbedrag excl. Btw (inschrijvingsgeld + grondstoffen + handboeken) in.  Dit bedrag vind je terug op de opleidingspagina van onze website.
  5. De portefeuille geeft aan hoeveel percent van je opleiding zij subsidiëren en hoeveel jij dan nog dient te betalen (restbedrag). 
  6. Je betaalt jouw deel (bij factuurnummer geef je de gestructureerde mededeling in) en geeft toestemming om de portefeuille door te storten op onze rekening. De betaling van KMO-portefeuille naar ons duurt gemiddeld 14 kalenderdagen. 
  7. Na 14 kalenderdagen ontvangen wij jouw volledige betaling, wij maken de factuur op met de melding voldaan en versturen die naar jou.

Wat is het erkenningsnummer van SYNTRA Limburg?

Het erkenningsnummer van SYNTRA Limburg (gecertificeerde opleidingen) is DV.O101814.
Het erkenningsnummer van Fortio (korte opleidingen) is DV.O215511.

Het gebruik het erkenningsnummer is belangrijk. Kijk in de uitnodiging van betaling of neem contact op de campus voor meer info. Opgelet: het teken na de punt is de letter O en niet het cijfer nul. 

Welke bedragen betaal ik rechtstreeks aan SYNTRA Limburg en welke is de betalingstermijn?

De btw-bedragen komen niet in aanmerking voor KMO-portefeuille en dienen rechtstreeks overgemaakt te worden aan SYNTRA Limburg. 

Je moet niet de factuur van onze boekhouding afwachten voor het resterend bedrag dat via de KMO-portefeuille betaald wordt.

Bij wie kan ik terecht voor hulp?

Bij de Vlaamse overheid: (Kmo-portefeuille is een dienst van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen)

  • bezoek de website www.kmo-portefeuille.be , zie uitgebreide FAQ
  • Bel, mail of chat gratis met 1700.  1700 is elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9 tot 19u.  Bellen vanuit het buitenland kan ook, op het betalend nummer +32 2 553 1700.

 

Bij SYNTRA Limburg: