Gevonden item(s) voor horeca

Artikel

Foodlab specialist: Een culinaire opleiding op topniveau

Koken is wetenschap, relatief gezien

Als Einstein van koken hield, dan had hij misschien de formule Ei = MC² uitgewerkt.

De topchefs van vandaag hebben veel gemeen met deze bekende wetenschapper.  Chefs op topniveau gaan veel verder dan de ideale cuisson of het perfect dresseren van een bord. Koken op dit niveau is vaak pure wetenschap en die evolutie merken we bij SYNTRA ook. Om in te spelen op de huidige culinaire trends ontwikkelden SYNTRA West-Vlaanderen en SYNTRA Limburg samen een splinternieuwe opleiding: Foodlab specialist. Dit is de eerste erkende opleiding in Vlaanderen waar er met een foodlab wordt gewerkt.

Artikel

Top 10 van weetjes over Tequila

We drinken het allemaal graag, maar wat weet je eigenlijk echt over Tequila? Hier de top 10 van weetjes over Tequila. Ideaal om je klanten te imponeren.

 

Artikel

10 opleidingen die je (klanten) doen watertanden!

Het is algemeen geweten dat Belgen graag leven als echte Bourgondiërs. De laatste jaren is de eetcultuur in ons land dan ook sterk toegenomen. Tijd dus om jouw kennis (of die binnen je zaak) uit te breiden. Hieronder de top tien van opleidingen voor de horeca die je zullen doen watertanden.

Nieuws

Groeisector in onze provincie: wijnbouw!

De helft van de 200 hectare die vandaag in Vlaanderen met druiven is aangeplant, ligt in Limburg. Jaarlijks komt er 10 procent bij. Dat is het signaal voor de provinciale instanties om van de wijnbouw een economisch belangrijke sector te maken

Nieuws

Leerjongeren Louis Janssen krijgt carte blanche in de keuken

Tegelijkertijd werken en leren, en zo je getuigschrift halen. Voor Louis Janssen (nu 19) was het leercontract van SYNTRA de perfecte oplossing. In je leertijd ontvang je elke maand een vergoeding voor je werk en al doende leer je het vak.