Ontdek de verschillende leervormen

Lessen op de campus, vragen stellen in een virtuele klas, praktijkleren op de werkplek of op je eigen tempo een online module volgen. Je komt het allemaal tegen in onze opleidingen. Bij SyntraPXL hanteren we verschillende leervormen in functie van de opleiding. Afhankelijk van de inhoud van de lessen wordt er gekeken welke leervorm het beste past. Met een gevarieerde combinatie willen we de kwaliteit van de opleiding opdrijven en de flexibiliteit naar de cursist verhogen. Wil jij weten wat een bepaalde leervorm nu exact inhoudt? Bekijk dan hieronder ons handig overzicht.

Campusleren

Campusleren wordt wel eens gezien als het klassieke lesgeven. Je begeeft je naar de campus voor een fysieke les gegeven door de docent zelf. Toch is deze leervorm doorheen de jaren geëvolueerd en bij SyntraPXL zetten we je vaak aan het werk. Je krijgt interactieve lessen van docenten die zelf met beide voeten in de praktijk staan. Verwacht je aan actuele cases en hands-on leren. In onze verschillende praktijkruimtes en labs ga je voornamelijk zelf aan de slag onder begeleiding van de docent. 

Extern

Onze campussen zijn allemaal voorzien van goed uitgeruste lokalen en geavanceerde infrastructuur. Toch kunnen we niet altijd alles zelf in huis aanbieden. Daarom kiezen we voor bepaalde opleidingen of lessen voor een externe locatie. Je krijgt dan fysiek les van een van onze docenten op een relevante locatie. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige DronePort-testfaciliteiten waar onze drone-opleidingen plaatsvinden. 

Hybride leren

Het eigen leerplatform van SyntraPXL maakt het mogelijk om met de laptop of zelfs met een simpele smartphone de lessen mee te volgen of te herbekijken. De les wordt op de campus gegeven en de cursist bepaalt zelf of hij de les op de campus volgt of via een live-stream (via een camera) thuis of op eender welke plaats. Voor deze lessen geldt hetzelfde als voor het campusleren. Naast het live volgen van de les kan de cursist er ook voor opteren om de opname van de les achteraf te bekijken.

Virtual classroom

Jouw fysieke klas maar dan 100% online. De virtual classroom is volledig digitaal en brengt het klasgevoel en interactie online. De volledige klas volgt tegelijkertijd online les terwijl de docent de uitleg doet. Het scherm kan gebruikt worden om een presentatie te laten zien of om de docent zelf te volgen. In de virtuele classroom kan je net als in een echte klas vragen stellen, overleggen met mede-cursisten en zelfs in groepen werken. 

E-module

Een e-module is een voorop opgenomen les door de docent in videoformaat. Deze video wordt dan online geplaatst zodat de cursisten deze later kunnen bekijken. Je volgt deze module waar en wanneer je wil, volledig op je eigen tempo. Wil je een stuk herbekijken? Dan kan je gewoon terugspoelen. Achteraf kan je altijd jouw vragen of opmerkingen aan de docent in kwestie bezorgen.

Livestream

In bepaalde gevallen zal niet iedereen de fysieke les in persoon kunnen bijwonen. In deze gevallen wordt er voor deze lessen livestream voorzien voor de thuisblijvers. Via opnameapparatuur wordt de les live uitgezonden. Sommige van onze apparatuur volgt de docent zelfs overal waar hij gaat. Stelt een cursist in de les een vraag, dan kan hij/zij de aandacht van de camera vragen zodat de mensen thuis ook in contact staan met hun mede-cursisten op de campus. Tijdens een livestreaming kan je perfect vanuit thuis ook vragen stellen aan de docent.

Werkplekleren

Tijdens werkplekleren zet je een stapje verder en ga je zelf aan de slag bij een bedrijf. Je past jouw opgedane kennis toe op de werkvloer en je leert er nieuwe vaardigheden en skills die je daarna kan toepassen in de praktijk. Op de werkplek wordt er steeds een verantwoordelijk aangeduid die jou opvolgt en er voor zorgt dat je de kneepjes van het vak leert. Verschillende opleidingen werken ook met een stage waarbij je voor langere tijd aan de slag gaat bij eenzelfde bedrijf. 

Coaching

In bepaalde opleidingen en lessen ga je vooral zelfstandig te werk. Het kan zijn dat je bepaalde opdrachten krijgt van de docent die je dan volledig zelf moet oplossen. Tijdens en na deze opdrachten kan je steeds ten rade bij de docent voor coaching. Tijdens korte één-op-één sessies ga je samen met de docent jouw vooruitgang bekijken en probeert de docent jou steeds de juiste richting uit te sturen.

Online coaching

Online coaching is net hetzelfde als coaching maar dan volledig online. Van op afstand kan je nog steeds rekenen op de coaching van onze docenten. Meestal verloopt deze coaching dan via de webcam of de telefoon.