Bij SYNTRA helpen wij jou op zoek te gaan naar jouw sterktes en de zaken die jou energie geven in je carrière. Wij geven jou een duidelijk zicht op jouw potentieel en werken samen de ideale loopbaan uit.

Een volledige blauwdruk van jouw potentieel kan je krijgen via een loopbaancheque van €40. Je hoeft nog geen loopbaancheques aan te kopen om de informatiesessie te volgen.

Wil je meer weten over wat onze loopbaanbegeleiding inhoudt?

 1. Schrijf je dan nu in voor één van onze gratis informatiesessies 
   
 2. Neem contact op met ons loopbaancentrum loopbaanbegeleiding@syntra-limburg.be of op 011/30.32.51

 

 

Op zoek naar professionele ondersteuning bij vragen rond je loopbaan? Start loopbaanbegeleiding bij SYNTRA en loopbaanspecialisten ondersteunen je bij het nemen van loopbaankeuzes en –beslissingen!

SYNTRA heeft als loopbaancentrum expertise in meerdere soorten loopbaanvragen. Meestal wordt de KernTalentenmethode gebruikt als startpunt van de loopbaanbegeleiding. 

Een KernTalentenanalyse brengt je karakter, én je talenten, én je motivatie in kaart op een heel gedetailleerd en genuanceerd niveau. Je wordt hierbij niet in een hokje geduwd maar krijgt jouw unieke combinatie van KernTalenten mee. Zo krijgt je een heel precies en compleet zicht op wie je BENT én KUNT WORDEN. 

Zo kan er na een (KernTalenten)analyse gekeken worden of er een match is tussen jouw dagtaken en de drivers die jou gelukkig maken en kunnen we jou helpen om de loopbaan verder vorm te geven die het maximale uit jezelf haalt. 

Wat kan je verwachten?

 • Voor de start van de loopbaanbegeleiding kan je naar een gratis informatiesessie komen waar we jou meer uitleg kunnen geven over de loopbaancoaching en de KernTalentenmethode. Je kan je hier inschrijven voor één van de komende informatiesessies. 

 • Je kan ook vrijblijvend en gratis informatie bekomen via loopbaanbegeleiding@syntra-limburg.be of op 011/30.32.51

 • Indien je er voor kiest om de loopbaancoaching om op te starten zal er een afspraak met de loopbaancoach vastgelegd worden. Er zal gekeken worden welke methode voor jouw loopbaanvraag het beste geschikt is. 

 • In het eerst gesprek ga je samen met een loopbaanspecialist concreet aan de slag met je loopbaanvraag en je loopbaandoel. Indien er voor de KernTalentenmethode gekozen wordt, zal er in het eerste gesprek een analyse plaatsvinden. De begeleiding gaat door op een campus van SYNTRA (Hasselt of Genk). Je kiest zelf op welke campus en wanneer de afspraken doorgaan!

 • In het tweede gesprek zal er verder ingegaan worden op de loopbaanvraag en zal er gemeenschappelijk een persoonlijk plan met concrete acties opgemaakt worden. Als er voor de KernTalentenmethode gekozen wordt, kunnen er ook nog extra vragen gesteld worden in dit gesprek. 

 • Indien gewenst kan de coaching verder vervolgd worden met 2 extra gesprekken.

 

 

Goed om te weten:

Bij SYNTRA kan je de begeleiding betalen met loopbaancheques. Via deze cheques wordt 70% van de begeleiding door de overheid betaald.

 • Cheque 1 kost je 40€ en geeft je recht op 4 uur begeleiding
 • Cheque 2 kost je 40€ en geeft je recht op 3 uur begeleiding

Na het volgen van loopbaanbegeleiding heb je recht op opleidingscheques om je opleiding te betalen wanneer deze opleiding in je persoonlijk plan vermeld staat!

Interesse in een loopbaanbegeleiding op SYNTRA of vragen over de begeleiding?

Contacteer ons via loopbaanbegeleiding@syntra-limburg.be of 011/30 32 51

Kom je in aanmerking voor loopbaancheques?

Indien je voldoet aan de voorwaarden, kan je jouw cheque via de website van de VDAB bestellen (https://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding)

 • Je woont in Vlaanderen of Brussel. 
 • Je werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige.
 • Je werkte minimum 7 jaar (= 84 maanden) als werknemer of zelfstandige.
 • Je volgde de voorbije zes jaar nog geen 8 uur loopbaanbegeleiding.
 • Je bent bereid om loopbaanbegeleiding te volgen bij een erkend opleidingscentrum en om die loopbaanbegeleiding in het Nederlands te volgen. Een loopbaancentrum mag geen loopbaanbegeleiding met loopbaancheques aanbieden in een andere taal. 

Uitzonderingen op deze voorwaarden kunnen geraadpleegd worden op de website van de VDAB

Kom je niet in aanmerking voor loopbaancheques?

Heb je nood hebt aan persoonlijke begeleiding om een juiste keuze te maken in ons opleidingsaanbod?  Contacteer ons via loopbaanbegeleiding@syntra-limburg.be of 011/30 32 51. Wij bekijken in ons aanbod hoe wij je op een ander manier kunnen verder helpen.