Bak jij de lekkerste koekjes van Vlaanderen?

07/09/17
Tags:
 websitenieuws

Bake off Vlaanderen, de deelnemers staan er echt te stressen.

6 september zagen we op VIER de deelnemers van ‘Bake Off Vlaanderen’ zwoegen en zweten om het perfecte koekje te bakken. Vaktermen als ‘tempereren’ en ‘macaroneren’ vlogen ons rond de oren. ‘Krokant van buiten en zacht vanbinnen, met een voetje’, dat zou de perfecte macaron zijn. ‘Verwarmen, een beetje laten afkoelen en vervolgens roeren tot een homogene massa, zo zou chocolade goed getempereerd worden’.

"Sommige resultaten waren net niet dat, maar toch waren er weer een paar uitschieters die ons spijt deden krijgen dat we niet mochten proeven". Wat gebeurt er eigenlijk met al die baksels? “Die worden allemaal opgegeten door de crew” zei jurylid en patissier/hofleverancier Herman Van Dender tijdens ‘Gert late night’, “en wat de jury het beste vindt is het eerste op”.

Het lijkt dus heel moeilijk om die overheerlijke patisserie te bereiden, maar is dat ook zo? Het zijn vooral de juiste producten die je moet gebruiken, een beetje scheikunde en de juiste techniek. Het is een exacte wetenschap waar je niet van mag afwijken. Mocht het een beetje kriebelen na het bekijken van al dat lekkers op tv, dan is er goed nieuws, want bij SYNTRA Limburg kan je het zelf leren maken. 

SYNTRA Limburg biedt de opleiding ‘Brood- en banketbakker’ in drie vormen aan: voltijds, versneld of tijdens een avondtraject van 3 jaar. Chocolatier kan je worden via de opleiding ‘Ambachtelijk chocoladebewerker’.