Cooltech: een warme samenwerking

7 years 6 months geleden

Een warme samenwerking, dat hebben SYNTRA Limburg en de firma Cooltech. Het bedrijf is gespecialiseerd in HVAC en koeltechnieken en stuurt zijn werknemers geregeld op bijscholing bij SYNTRA.

cooltech

De organisatie heeft een beperkte omvang, waardoor het vaak beter is om opleidingen uit te besteden. Hiervoor doet Cooltech sinds enkele jaren beroep op de professionele bijscholingen van SYNTRA Limburg. “Het aanbod opleidingen bij SYNTRA Limburg is zo gevarieerd dat het aan al onze wensen voldoet. Zo draagt SYNTRA ook bij tot de groei en het succes van onze onderneming.” Dat zegt service manager Stijn Poortmans (37) van Cooltech. Zijn werknemers kunnen bij ons terecht voor zowel algemene als technische bijscholingen.

De algemene vormingen bereiden de mensen voor op administratieve taken. Bij de technische opleidingen gaat het om het behalen van koeltechnische certificaten en vakken als lassen, montage, elektriciteit, elektronica, enzovoort. Een extra voordeel is dat SYNTRA beschikt over verschillende campussen verspreid over heel Limburg. Hierdoor kunnen de werknemers dicht bij huis opleidingen volgen. Enkel de gespecialiseerde koeltechnische opleidingen neemt het bedrijf voor hun rekening, omdat deze in nauwe samenwerking met de leveranciers gebeuren.

Cooltech werkt nu al enkele jaren samen met SYNTRA Limburg. Door de investering in hun werknemers verbeteren ze zichzelf als onderneming, maar ook hun werkkrachten. Veel werknemers blijven trouw aan het bedrijf omwille van de doorgroeimogelijkheden. Het is dus ook mogelijk dat wij bij SYNTRA verscheidene werknemers meermaals mogen ontvangen. Waar ze eerst een technische opleiding volgden, doen ze nu een worp naar een hogere functie en komen ze hun managementvaardigheden bijschaven.

Ontdek al onze bijscholingen hier

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
Robby Pipeleers
Artikel

“Overdag werk ik met de dood, ’s avonds vier ik het leven”

Artikel

5 beroepen die in 2050 ‘hot’ zullen zijn

In 2050 zal de arbeidsmarkt er naar alle waarschijnlijk helemaal anders uitzien dan nu. Met de komst van AI-gestuurde technologie zullen sommige beroepen veranderen en andere misschien zelfs helemaal verdwijnen. Wil jij een job die ook in de toekomst onmisbaar zal zijn? Kies dan een van deze vijf beroepen.

Artikel

Hoeveel ga ik verdienen?

Voor je aan een opleiding begint, is het handig om te weten hoeveel jij straks ongeveer zal verdienen. Wij pikten er tien beroepen uit waarvoor je bij SyntraPXL een diploma kan behalen. Aan jou de keuze! Opgelet, de vermelde salarissen zijn gemiddelden, gebaseerd op statistische enquêtes door StepStone.

Artikel

Klaar voor de lente met deze 10 opleidingen

Als de dagen beginnen te lengen, je opeens opvallend meer vogels hoort fluiten, de eerste bloesem aan de bomen verschijnt, je winterjas verstikkend warm aanvoelt en je de drang voelt om in allerlei nieuwe projecten te duiken, dan weet je: de lente is in aantocht. Dankzij deze 10 opleidingen zijn je huis, je tuin en jijzelf alvast helemaal klaar voor het voorjaar.

Artikel

SyntraPXL zet samen met Microsoft in op levenslang leren

Nu er steeds meer innovatieve tools en AI-gestuurde ontwikkelingen zijn, is levenslang leren ook voor docenten een haast onmisbare troef geworden. SyntraPXL wil leerkrachten graag helpen om op een ongedwongen manier up-to-date te blijven, onder meer door hen wegwijs te maken in de nieuwste Microsoft-tools die onderwijzen aangenamer en makkelijker maken.

Ben Moors
Artikel

Ben Moors maakt carrièreswitch naar 3D-tekenaar dankzij SyntraPXL