SYNTRA-opleiding maakt verdere groei binnen de vastgoed mogelijk

9 years 7 months geleden

GENK - “Als vastgoedmakelaar sta je ten dienste van de mensen bij het kopen of verkopen van een onroerend goed. Die rol is me op het lijf geschreven”. Dat vertelt Chris Tielemans (35) uit  Genk, die met zijn ervaring in het vak dankzij de SYNTRA-opleiding ‘Vastgoedmakelaar’ voor zichzelf meer groeikansen ziet.

Als vastgoedmakelaar sta je ten dienste van de mensen bij het kopen of verkopen van een onroerend goed. Die rol is me op het lijf geschreven - Chris Tielemans

De opleiding in SYNTRA Genk loopt over drie jaar met daarna de stage in een erkend makelaarskantoor. Chris begint in september aan het derde jaar. Over praktijkervaring beschikt hij al in overvloed. “Met mijn diploma van grafische vormgeving in het secundair onderwijs ben ik toch als commercieel medewerker van start gaan, aanvankelijk elders, onder meer in de mode. Mijn vaardigheid als verkoper ontging blijkbaar de verantwoordelijke van een vastgoedkantoor niet. Die vroeg mij om in immobiliën te stappen. Ik had mijn ware roeping gevonden! Huizen inkopen, bezichtigen, prijsonderhandelingen…. dat is me op het lijf geschreven. Als vastgoedmakelaar ben je een gids voor de mensen bij het kopen/verkopen van een onroerend goed.”

Na zijn werk bij een groot kantoor is Chris nu 1,5 jaar aan de slag voor de  kleinere vennootschap ‘Onroerend Goed’, waarin hij samen met de zaakvoerster actief is. “Wij vormen een klein makelaarskantoor. Precies die kleinschaligheid vormt onze grootste troef. Wij kiezen bewust voor kopen/verkopen van woningen, appartementen en gronden. Mijn taak valt perfect te combineren met de opleiding twee avonden per week op de SYNTRA-campus vlakbij onze vestiging. De opleiding komt me uitstekend van pas om te kunnen doorgroeien in het kantoor. De eerste twee jaren kregen we vakken als ‘Beginselen van het vastgoed’, ‘Recht’, ‘Bouwkunde’, ‘Boekhouding’ en ‘Marketing’. Het meest heb ik geleerd op het vlak van recht en bouwkunde. In het derde jaar staat een uitdieping van onder meer bouwkunde en boekhouding op het programma. Een goede en efficiënte service bieden betekent voor de klanten vlot bereikbaar zijn, ook na de kantooruren en in het weekend. Een huis bezichtigen of een koop/verkoop bespreken gebeurt immers nogal eens na de werkuren en/of in het weekend. Met collega’s van andere kantoren heb ik ook een uitstekende band. Het ene plezier is het andere waard.”

SyntraPXL Blog

Blijf op de hoogte van nieuws en events bij SyntraPXL

Naar alle artikels
Hotel Mama
Artikel

Ligt jouw zoon of dochter languit in de zetel?

Artikel

SYNTRA Limburg op de Real Estate Awards

De Real Estate Awards van 2018 zijn bekend en onze eigen student Steven Raets mocht alvast mee op het podium voor de nominaties van beste vastgoedstudent. Daarnaast volgde hij zijn stage bij Alain Haven, verkozen tot beste vastgoedondernemer van het jaar. Wij leveren kwaliteit af.

Nieuws

Nieuwe vastgoedmakelaarswet

Ben je werkzaam in de vastgoedsector? Dan is het belangrijk dat je weet dat op 1 september de nieuwe vastgoedmakelaarswet van kracht ging.

De wet moet zowel de consument als de bonafide vastgoedmakelaar meer bescherming bieden.

Artikel

“Overdag werk ik met de dood, ’s avonds vier ik het leven”

Als ‘thanatopracteur’ is Robby Pipeleers de ideale docent voor de opleiding post-mortale make-up en restauraties. Op een professionele en respectvolle manier doet hij er in zijn job alles aan om het stof­fe­lijk over­schot van een overledene tot aan de uit­vaart in goe­de staat te hou­den. ’s Avonds gooit Robby het echter over een andere boeg, want dan zet hij als dj heel wat feestjes in gang. Dat vraagt om een interview!

Artikel

Hoeveel ga ik verdienen?

Voor je aan een opleiding begint, is het handig om te weten hoeveel jij straks ongeveer zal verdienen. Wij pikten er tien beroepen uit waarvoor je bij SyntraPXL een diploma kan behalen. Aan jou de keuze! Opgelet, de vermelde salarissen zijn gemiddelden, gebaseerd op statistische enquêtes door StepStone.

moestuin opleiding
Artikel

Klaar voor de lente met deze 10 opleidingen