Op anderhalve meter leren bij SYNTRA

Vraag jij je ook af hoe een opleiding bij SYNTRA dit voorjaar eruit ziet? Om jouw gezondheid en die van andere cursisten, docenten en medewerkers te beschermen, hebben we enkele huisregels die je op de campussen moet volgen. Ontdek hieronder onze maatregelen.

Onze coronamaatregelen voor ondernemerschapstrajecten en korte opleidingen

Dit moet je weten voor je naar de campus komt: 

Om jouw gezondheid en die van andere cursisten, docenten en medewerkers te beschermen, hebben we enkele huisregels die je op de campussen moet volgen: 

  • Neem je mondmasker mee en zet het altijd op, zowel in de wandelgangen als in het opleidingslokaal.
  • Ontsmet je handen. Je handen regelmatig wassen en ontsmetten is het beste wapen tegen het coronavirus. Daarom staan er in onze campussen op verschillende locaties handgel dispensers, zowel bij de ingang als in de buurt van trappen, drankautomaten en toiletten. Gebruik ze regelmatig!
  • Volg de wandelrichting. Om een afstand van anderhalve meter te garanderen, hebben we onze gangen en trappen in wandelrichtingen opgedeeld. Kijk bij je aankomst naar de blauwe pijlen op de vloer om de juiste weg naar je klaslokaal te vinden. 

Wie volgt online les? 

Momenteel hanteert SYNTRA in alle ondernemersopleidingen pandemiescenario “code rood”, en dat betekent strenge coronamaatregelen. De meeste klassen volgen online les.

Versoepelingen naar pandemiescenario code oranje zijn voorlopig niet aan de orde. Wij blijven de evolutie nauwgezet opvolgen, en houden je op de hoogte.

Waar online lessen niet mogelijk zijn, wordt gewerkt met aangepaste praktijklessen. Voor de precieze situatie van de opleiding die je volgt of wenst te volgen, kan je altijd contact opnemen met onze klantendienst. 

Hoe zijn de praktijklessen aangepast? 

Enkel essentiële praktijklessen die niet online kunnen doorgaan, worden nog op de campus georganiseerd. Dat gebeurt in een aangepaste leeromgeving: 

  • De lesgroepen zijn kleiner.   Het maximaal aantal personen per klaslokaal werd door de preventie-adviseur bepaald en is aangegeven op de deur van het lokaal.
  • Cursisten dragen ook in de klas een mondmasker. 
  • De zitplaatsen/werkposten in de leslokalen zijn voorzien van plexi tussenschotten en/of anderhalve meter afstand tussen de cursisten. 
  • De lokalen worden extra verlucht via het openen van de ramen en deuren of de luchtventilatiesystemen van de campus. 

Contactberoepen

De praktijklessen voor contactberoepen (kapper, schoonheidsspecialist, pedicure, kunstnagelstylist, massagetechnieken) waarbij men oefent op een model of op elkaar worden voorlopig opgeschort tot en met 25 april. Cursisten worden hiervan op de hoogte gehouden via mail. Je kan ook steeds het cursistenportaal raadplegen. 

Nog vragen? 

Ons klantencentrum staat voor jou klaar. Je kan ons bereiken op 011 30 32 00.