3D Print basics: Design en prototyping bij je thuis

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

3D Print basics: Design en prototyping bij je thuis

3D Printers zijn toegankelijker dan ooit. Met de huidige prijs/kwaliteitverhouding haal je semi-professionele printresultaten met een eenvoudig te verkrijgen printer. Dat opent veel mogelijkheden voor ontwerpers, modelbouwers en ondernemers in spé. Op 5 avonden tijd gaan we dieper en praktisch in op de mogelijkheden van FDM-printen, een dure term voor het printen met filament en resin.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Het blijft magisch om een object dat je zelf ontworpen hebt te zien groeien onder de zoemende printer. In deze cursus belichten we de voor-en nadelen van verschillende technieken, geven een overzicht van de beschikbare toestellen voor particulieren, leren we je in een eigen project modelleren en printklaar maken. Met praktische businesscases tonen we aan welke mogelijkheden 3D-printen biedt.

Je hebt geen eigen laptop of 3D-printer nodig om de cursus te volgen. Je ontwerpen live printen in de les is technisch niet mogelijk, vanwege de tijdsduur en veiligheidsmaatregelen die nodig zijn bij 3D-printen.

Iedereen met interesse in product design, (archtecturale) modelbouw, 3D-printen, cad/cam-ontwerpen of ondernemen in deze toegankelijke technologie.

Worden oa behandeld:
- de verschillende printtechnieken
- de voor)-en nadelen van het printproces
- beschikbare technologie en toestellen voor consumenten
- hoe ontwerpen voor 3D-print
- een eerste ontwerp testcase
- ondernemen: businesscases in 3D print

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.