Ambachtelijk chocoladebewerker

België is wereldwijd bekend voor haar ambachtelijk chocoladewerk en overheerlijk patisserie. Dagelijks laten duizenden toeristen zich door deze lekkernijen verleiden. Ook wij zijn echte smulpapen die elk weekend deze zoete hapjes zowel in horeca- als kleinhandelszaken kopen. Wil jij aan de slag als ambachtelijk chocolatier en zelf pralines, pâtes de fruits, likeurkersen…  leren maken? Lees dan snel verder.

Hasselt

15/09/2021

m
d
w av
d
v
z
z
Inschrijvingsprijs
Duurtijd
  • 2 jaren
Locatie
  • Hasselt
Kenmerken opleiding
  • Langlopende opleidingen
  • Beroepsopleiding
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

De intensieve opleiding ambachtelijk chocoladebewerker heeft het doel om chocoladebewerkers te vormen die zullen voldoen aan de hoge eisen van hun cliënteel.

Je kan helaas op dit moment voor deze opleiding geen opleidingscheques aanvragen.

Doelgroep

Iedereen die aan de slag wil als chocoladebewerker.

Het modulaire traject Ambachtelijk Chocoladebewerker leidt je op tot het zelfstandige beroep als chocolatier, ambachtelijk chocoladebewerker. De chocoladebewerker zet grond- en hulpstoffen (zoals cacaoboter, cacaomassa,suiker en eventueel melk) om naar verschillende vormen van chocoladeproducten. Het gehele productieproces gebeurt op een ambachtelijke, efficiënte en vaktechnische manier. Vóór, tijdens en na de bereiding houdt de ambachtelijk chocoladebewerker rekening met hygiëne, veiligheid en bewaartechnieken voor het product. Ten slotte moet hij zijn ambachtelijk bedrijf runnen onder meer op het gebied van administratie, marketing en personeelsbeleid. De opleiding is opgesplitst in verschillende modules:

1ste jaar:

  • Basis chocolade: grondstoffen en basistechnieken (32u)
  • Eenvoudige pralines en stuk- en holgoed (68u)
    • Vorm- en overtrekpralines met 7 basisvullingen
    • Eenvoudig stukgoed met chocolade
    • Holgoed
  • Marsepein: gronstof kleuren en moduleren (32u)

 

2de jaar:

  • Verfijnde pralines en stukgoed (68u)
    • Uitbreiding basisvulling en toepassing op diverse vormen pralines
    • Likeurpralines en likeurkersen
    • Vruchtenpralines
    • Pralines met nougat
    • Pralines met caramel
    • Pâtes de fruits
    • Verfijnd stukgoed en truffels
    • Zeevruchten en gevulde paaseitjes
  • Beheer, hygiëne en organisatie in de chocolaterie (40u)
    • Wetgeving en vergunningen
    • BTW, fiscaliteit en kostprijs
    • Bewaar- en opslagtechnieken
    • Veiligheid en hygiëne
    • Bedrijfsuitrusting en infrastructuur
  • Chocoladekunst (36u)
    • Etalagestukken en gebruik sjablonen
    • Seizoens / themagebonden chocoladekunst
    • Marsepeinfiguren in chocoladekunst
    • Garneer- en decoratietechnieken
    • Eindproef

Voor deze opleiding krijgen jullie een pakket op maat aangeboden dat bestaat uit beroepskledij en werkmaterialen die
van toepassing zijn tijdens de lessen. 
Dit pakket heeft een richtprijs van 102€, afhankelijk van de materiaalkeuze.
Tijdens de eerste les zal de docent dit toelichten.

(De prijs voor de bijkomende kosten is indicatief)

Hasselt

m
d
w av
d
v
z
z

15/09/2021

Hasselt

Start: 15/09/2021

m
d
w av
d
v
z
z
Start Einde Lokaal
wo 15/09/2021 18:45 22:15
wo 22/09/2021 18:45 22:15
wo 29/09/2021 18:45 22:15
wo 06/10/2021 18:45 22:15
wo 13/10/2021 18:45 22:15
wo 20/10/2021 18:45 22:15
wo 10/11/2021 18:45 22:15
wo 17/11/2021 18:45 22:15
wo 24/11/2021 18:45 22:15
wo 01/12/2021 18:45 22:15
wo 08/12/2021 18:45 22:15
wo 15/12/2021 18:45 22:15
wo 22/12/2021 18:45 22:15
wo 12/01/2022 18:45 22:15
wo 19/01/2022 18:45 22:15
wo 26/01/2022 18:45 22:15
wo 02/02/2022 18:45 22:15
wo 09/02/2022 18:45 22:15
wo 16/02/2022 18:45 22:15
wo 23/02/2022 18:45 22:15
wo 09/03/2022 18:45 22:15
wo 16/03/2022 18:45 22:15
wo 23/03/2022 18:45 22:15
wo 30/03/2022 18:45 22:15
wo 20/04/2022 18:45 22:15
wo 04/05/2022 18:45 22:15
wo 11/05/2022 18:45 22:15
wo 18/05/2022 18:45 22:15
wo 25/05/2022 18:45 22:15
wo 01/06/2022 18:45 22:15
wo 08/06/2022 18:45 22:15
wo 15/06/2022 18:45 22:15
wo 22/06/2022 18:45 22:15
OPGELET! Dit is het overzicht van de geplande lessen. Houd er echter rekening mee dat, door onvoorziene omstandigheden, een afwijking van de planning steeds mogelijk is. Wij zullen er steeds naar streven om in een onderling overleg naar een geschikt inhaal-/lesmoment te zoeken.
Davy Asnong

Inschrijvingsgeld voor deze opleiding*

* De vermelde prijs is de prijs voor het eerste cursusjaar.

Excl.€309.92
Incl.€375.00

Kosten lesmateriaal

Grondstoffen

Excl.€185.95
Incl.€225.00

Andere kosten

Incl.€132.00

Bespaar op je opleiding

  • kmo-portefeuille

    De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Kijk hier hoe dit in zijn werk gaat.

  • opleidingscheques

    Bespaar elk jaar tot 125 euro bij SyntraPXL. Meer informatie over opleidingscheques vind je hier.

  • Vlaams opleidingsverlof mogelijk

    Dit is de hervormde versie van betaald educatief verlof. Meer informatie over Vlaams opleidingsverlof vind je hier.

KMO-portefeuille

Erkende dienstverlener
  • MO* 396.7
  • KO** 347.11

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

  • Hasselt

Brood- en banketbakker

€375.00 €309.92
  • Hasselt

Ambachtelijk ijsbereider

€390.00 €322.31
  • Hasselt

Slager-spekslager

€420.00 €347.11
  • Hasselt

Voltijdse dagopleiding Chocolatier-patissier

€995.00 €822.31