Attest certificering klimaatregelsystemen van motorvoertuigen

€ 275.00 incl.
€ 227.27 excl. BTW

Attest certificering klimaatregelsystemen van motorvoertuigen

Elke garagehouder, hersteller of ontmantelaar van afgedankte voertuigen moet vanaf 4 juli 2010 een beroep doen op een gecertificeerd technicus om koelgassen van motorvoertuig-airco's terug te winnen. Dat certificaat bewijst dat de zogenaamde 'gefluoreerde broeikasgassen' op een milieuvriendelijke en correcte manier behandeld worden. Deze opleiding is dus goed voor het milieu én voor de portefeuille van de hersteller.

€ 275.00 incl.
€ 227.27 excl. BTW

In detail

Om dit certificaat te behalen moet de kandidaat-technicus een opleiding volgen en slagen voor een bijhorend examen (zowel theorie als praktijk) in een erkend opleidingscentrum. SyntraPXL reikt het certificaat uit namens het Vlaams Departement Leefmilieu, Natuur en Energie. De geldigheid van dit certificaat is van onbepaalde duur.

 

  • de technicus die koeltechnische handelingen verricht en die zich degelijk wil voorbereiden op het examen
  • garagehouders/herstellers – sector mobiliteit

De gecertificeerde technicus is in staat en is gemachtigd om alle taken horende bij de terugwinning van gefluoreerde broeikasgassen uit klimaatregelsystemen in bepaalde motorvoertuigen - zoals beschreven in het BVR - correct te kunnen uitvoeren.

  • Elementaire kennis van de hoofdbepalingen van de Europese verordeningen en richtlijnen (842/2006, 2006/40/EC, 307/2008)
  • Elementaire kennis van de werking van klimaatregelsystemen op motorvoertuigen
  • Elementaire kennis van het gebruik en de eigenschappen van de gefluoreerde gassen, gebruikt als koelmiddel in klimaatsystemen op motorvoertuigen; de impact van de uitstoot van deze gassen op het milieu (ordegrootte van hun global warming potential in verhouding tot de klimaatswijzigingen)
  • Kennis van de geldende procedures om gefluoreerd koelmiddel terug te winnen
  • Omgaan met koelmiddelcilinders
  • Aansluiten en afkoppelen van een terugwinningstoestel aan de daarvoor voorziene aansluitingen op een klimaatregelsysteem met gefluoreerd koelmiddel op een motorvoertuig; gebruiken van een terugwinningsapparaat
  • Lekdetectie

Samenstelling prijs

Inschrijvingsprijs
€ 227.27 excl. BTW
€ 275.00 incl.
+ Handboeken
€ 18.87 excl. BTW
€ 20.00 incl.
+ Grondstoffen
€ 28.93 excl. BTW
€ 35.00 incl.
Totaalprijs inclusief kosten
€ 275.07 excl. BTW
€ 330.00 incl.

SyntraPXL Docenten

Ontdek jouw SyntraPXL Docent

Bij SyntraPXL delen meer dan 1000 professionals elk jaar hun kennis en ervaring met 23.000 gemotiveerde cursisten, verspreid over 6 campussen. Via innovatieve en praktijkgerichte opleidingen bouwen deze vakspecialisten aan een duurzame toekomst voor onze trainees.

Lees meer
Docent

Alex
Blockken

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.