Barista basis

De Barista is meester in zijn of haar vak. Het is iemand die met kennis van zaken en vooral met veel passie erin slaagt om de lekkerste smaken uit de espressobonen te halen om vervolgens een heerlijke espresso, cappuccino, macchiato enz te maken. Voel jij ook je hart sneller kloppen als het over het betere koffiezetten gaat? Je leert het bij SYNTRA, van boon tot kop. 

Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Kortlopende opleidingen
  • Bijscholing
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

Je volgt eerst deze basis van 4 sessies waarin je het product 'koffie' door en door leert kennen. Je leert er de types espresso beter kennen, het proces van espresso extractie wordt je haarfijn uitgelegd en je leert er wat de verschillende maalgraden voor weerslag hebben op de de smaak van een lekker kop koffie. Je leert de koffiemolen juist afstellen en maakt zelf je eerste professionele ristretto, espresso, dopio, lungo en proeft ze uiteraard!

Docent David Baeyens is een volleerde barista. In zijn eigen hippe zaak, Sanseveria Funky Foodcorner serveerde hij samen met zijn echtgenote Ilse de heerlijkste koffie, koftails en coffeespecials. 

Ne het volgen van deze basismodule kan je je verder bekwamen in de module "Basis latte art & koftails".

Doelgroep

Horeca uitbaters en hun personeel. Restauranthouders, uitbaters van een koffie/theehuis, barmedewerkers, zaalmedewerkers en iedereen die door zijn funtie in en rond het horecagebeuren professioneel begaan is met het maken, schenk en serveren van een goede koffie.

  • Hasselt

Distillateur

€595.00 €491.74
  • Hasselt

Masterclass - Mousserende wijnen

€135.00 €111.57
  • Hasselt

Barista Latte Art & Koftails

€225.00 €185.95