Prijs: 
Inschrijving €155 (incl. btw)
Extra kosten:
  • Grondstoffen: €20.00

Bespaar op deze opleiding

De Barista is meester in zijn of haar vak. Het is iemand die met kennis van zaken en vooral met veel passie erin slaagt om de lekkerste smaken uit de espressobonen te halen om vervolgens een heerlijke espresso, cappuccino, macchiato enz te maken. Voel jij ook je hart sneller kloppen als het over het betere koffiezetten gaat? Je leert het bij SYNTRA, van boon tot kop.
 

Je volgt eerst deze basis van 3 sessies waarin je het product 'koffie' door en door leert kennen. Je leert er de types espresso beter kennen, het proces van espresso extractie wordt je haarfijn uitgelegd en je leert er wat de verschillende maalgraden voor weerslag hebben op de de smaak van een lekker kop koffie. Je leert de koffiemolen juist afstellen en maakt zelf je eerste professionele ristretto, espresso, dopio, lungo en proeft ze uiteraard!

Als je na deze basissessie gebeten bent door koffie kan je kiezen voor 1 van de opleidingen voor gevorderden: 'Introductie in de Latte Art' en het maken van 'Koftails' worden aangeboden op de campus in Hasselt. De cursus 'Koffiebranden' gaat door te Bocholt, in de koffiebranderij van onze docente Jeanne Gennar.

Jeanne Gennar is  ex - National Coordinator (2006-2010) van de Belgische chapter van de SCAE (Speciality Coffee
Association of Europe) en organisatrice van de Belgische kampioenschappen die onder de SCAE organisatie vallen.
Ze is ook medeoprichtster vzw Belgian Coffee Education.en oprichtster van de Kofca- Academie (KOFfie – Café-Academie) en Jeanne’ s Koffie, ruwe en gebrande speciality coffee .

 

Praktische informatie: 
Campus Startdatum Startuur Lesmomenten Aantal uren
Hasselt 14-03-2018    19:00 3 wo av 9 Schrijf in
Hasselt 08-05-2018    19:00 3 di av 9 Schrijf in
Doelgroep: 

Horeca uitbaters en hun personeel. Restauranthouders, uitbaters van een koffie/theehuis, barmedewerkers, zaalmedewerkers en iedereen die door zijn funtie in en rond het horecagebeuren professioneel begaan is met het maken, schenk en serveren van een goede koffie.