Barista basis: Espresso

Je volgt eerst deze basis van 3 sessies waarin je het product 'koffie' door en door leert kennen. Je leert er de types espresso beter kennen, het proces van espresso extractie wordt je haarfijn uitgelegd en je leert er wat de verschillende maalgraden voor weerslag hebben op de de smaak van een lekker kop koffie. Je leert de koffiemolen juist afstellen en maakt zelf je eerste professionele ristretto, espresso, dopio, lungo en proeft ze uiteraard!

Als je na deze basissessie gebeten bent door koffie kan je kiezen voor 1 van de opleidingen voor gevorderden: 'Introductie in de Latte Art' en het maken van 'Koftails' worden aangeboden op de campus in Hasselt. De cursus 'Koffiebranden' gaat door te Bocholt, in de koffiebranderij van onze docente Jeanne Gennar.

Jeanne Gennar is  ex - National Coordinator (2006-2010) van de Belgische chapter van de SCAE (Speciality Coffee
Association of Europe) en organisatrice van de Belgische kampioenschappen die onder de SCAE organisatie vallen.
Ze is ook medeoprichtster vzw Belgian Coffee Education.en oprichtster van de Kofca- Academie (KOFfie – Café-Academie) en Jeanne’ s Koffie, ruwe en gebrande speciality coffee .

 

Hasselt

28/05/2018

Inschrijvingsprijs
€ 155.00
€ 128.10 ex. BTW
Sector
Duur en eerstvolgende startdatum
  • 28/05/2018
Locatie
  • Hasselt
Kenmerken opleiding
  • Kortlopende opleidingen
  • Bijscholing
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

De Barista is meester in zijn of haar vak. Het is iemand die met kennis van zaken en vooral met veel passie erin slaagt om de lekkerste smaken uit de espressobonen te halen om vervolgens een heerlijke espresso, cappuccino, macchiato enz te maken. Voel jij ook je hart sneller kloppen als het over het betere koffiezetten gaat? Je leert het bij SYNTRA, van boon tot kop.
 

Doelgroep

Horeca uitbaters en hun personeel. Restauranthouders, uitbaters van een koffie/theehuis, barmedewerkers, zaalmedewerkers en iedereen die door zijn funtie in en rond het horecagebeuren professioneel begaan is met het maken, schenk en serveren van een goede koffie.

Je volgt eerst deze basis van 3 sessies waarin je het product 'koffie' door en door leert kennen. Je leert er de types espresso beter kennen, het proces van espresso extractie wordt je haarfijn uitgelegd en je leert er wat de verschillende maalgraden voor weerslag hebben op de de smaak van een lekker kop koffie. Je leert de koffiemolen juist afstellen en maakt zelf je eerste professionele ristretto, espresso, dopio, lungo en proeft ze uiteraard!

Als je na deze basissessie gebeten bent door koffie kan je kiezen voor 1 van de opleidingen voor gevorderden: 'Introductie in de Latte Art' en het maken van 'Koftails' worden aangeboden op de campus in Hasselt. De cursus 'Koffiebranden' gaat door te Bocholt, in de koffiebranderij van onze docente Jeanne Gennar.

Jeanne Gennar is  ex - National Coordinator (2006-2010) van de Belgische chapter van de SCAE (Speciality Coffee
Association of Europe) en organisatrice van de Belgische kampioenschappen die onder de SCAE organisatie vallen.
Ze is ook medeoprichtster vzw Belgian Coffee Education.en oprichtster van de Kofca- Academie (KOFfie – Café-Academie) en Jeanne’ s Koffie, ruwe en gebrande speciality coffee .

 

Hasselt

28/05/2018

Start Einde Duur
ma 28/05/2018 19:00:00 22:00:00 3 uur
ma 04/06/2018 19:00:00 22:00:00 3 uur
ma 11/06/2018 19:00:00 22:00:00 3 uur
David Baeyens

Inschrijvingsgeld voor deze opleiding*

* De vermelde prijs is de prijs voor het eerste cursusjaar.

Excl. €128.10
Incl. €155.00

Andere kosten

  • Grondstoffen€20.00

Bespaar op je opleiding

  • kmo-portefeuille

    De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 40% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Kijk hier hoe dit in zijn werk gaat.

  • opleidingscheques

    Bespaar elk jaar tot 125 euro bij SYNTRA Limburg. Meer informatie over opleidingscheques vind je hier.

KMO-portefeuille

Erkende dienstverlener
  • MO* 101.241
  • KO** 86.778

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

  • Hasselt

Barista gevorderd: Intro in latte art

€200.00 €165.29
  • Hasselt

Sommelier

€610.00 €504.13
  • Hasselt

Zytholoog/Bierkenner

€385.00 €318.18
  • Hasselt

Aspirant sommelier

€590.00 €487.60
  • Hasselt

Microbrouwer-craftbrewer

€525.00 €433.88