Barista basis: Espresso

De Barista is meester in zijn of haar vak. Het is iemand die met kennis van zaken en vooral met veel passie erin slaagt om de lekkerste smaken uit de espressobonen te halen om vervolgens een heerlijke espresso, cappuccino, macchiato enz te maken. Voel jij ook je hart sneller kloppen als het over het betere koffiezetten gaat? Je leert het bij SYNTRA, van boon tot kop.
 

Hasselt

10/01/2019

m
d
w
d av
v
z
z

Hasselt

11/02/2019

m av
d
w
d
v
z
z

Hasselt

23/04/2019

m
d av
w
d
v
z
z
Inschrijvingsprijs
Duurtijd
  • 3 sessies op 3 weken
Locatie
  • Hasselt
Kenmerken opleiding
  • Kortlopende opleidingen
  • Bijscholing
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

Je volgt eerst deze basis van 3 sessies waarin je het product 'koffie' door en door leert kennen. Je leert er de types espresso beter kennen, het proces van espresso extractie wordt je haarfijn uitgelegd en je leert er wat de verschillende maalgraden voor weerslag hebben op de de smaak van een lekker kop koffie. Je leert de koffiemolen juist afstellen en maakt zelf je eerste professionele ristretto, espresso, dopio, lungo en proeft ze uiteraard!

Docent David Baeyens is een volleerde barista. In zijn eigen zaak, Sanseveria Funky Foodcorner serveert hij samen met zijn echtgenote Ilse de heerlijkste koffie, koftails en coffeespecials. 

Als je na deze basissessie gebeten bent door koffie kan je kiezen voor 1 van de opleidingen voor gevorderden: 'Introductie in de Latte Art', het maken van 'Coldbrew coffee' en  'Koftails' worden aangeboden op de campus in Hasselt. De cursus 'Microroasting & single origines' gaat door te Overpelt, in koffiebranderij De Lou van onze docente Nienke Gysen.

 

 

Doelgroep

Horeca uitbaters en hun personeel. Restauranthouders, uitbaters van een koffie/theehuis, barmedewerkers, zaalmedewerkers en iedereen die door zijn funtie in en rond het horecagebeuren professioneel begaan is met het maken, schenk en serveren van een goede koffie.

Hasselt

m
d
w
d av
v
z
z
Bijna volzet

10/01/2019

Hasselt

Start: 10/01/2019

m
d
w
d av
v
z
z
Start Einde Lokaal
do 10/01/2019 19:00 22:00 2G.2.44
do 17/01/2019 19:00 22:00 2G.2.44
do 24/01/2019 19:00 22:00 2G.2.44
OPGELET! Dit is het overzicht van de geplande lessen. Houd er echter rekening mee dat, door onvoorziene omstandigheden, een afwijking van de planning steeds mogelijk is. Wij zullen er steeds naar streven om in een onderling overleg naar een geschikt inhaal-/lesmoment te zoeken.

Hasselt

m av
d
w
d
v
z
z
Bijna volzet

11/02/2019

Hasselt

Start: 11/02/2019

m av
d
w
d
v
z
z
Start Einde Lokaal
ma 11/02/2019 19:00 22:00 2G.2.44
ma 18/02/2019 19:00 22:00 2G.2.44
ma 25/02/2019 19:00 22:00 2G.2.44
OPGELET! Dit is het overzicht van de geplande lessen. Houd er echter rekening mee dat, door onvoorziene omstandigheden, een afwijking van de planning steeds mogelijk is. Wij zullen er steeds naar streven om in een onderling overleg naar een geschikt inhaal-/lesmoment te zoeken.

Hasselt

m
d av
w
d
v
z
z

23/04/2019

David Baeyens

Inschrijvingsgeld voor deze opleiding*

* De vermelde prijs is de prijs voor het eerste cursusjaar.

Excl.€128.10
Incl.€155.00

Andere kosten

Grondstoffen

Excl.€20.66
Incl.€25.00

Bespaar op je opleiding

  • kmo-portefeuille

    De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 40% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Kijk hier hoe dit in zijn werk gaat.

  • opleidingscheques

    Bespaar elk jaar tot 125 euro bij SYNTRA Limburg. Meer informatie over opleidingscheques vind je hier.

KMO-portefeuille

Erkende dienstverlener
  • MO* 104.132
  • KO** 89.256

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

  • Hasselt

Wijnhandelaar

€290.00 €239.67
  • Hasselt

Barista gevorderd: Intro in latte art

€200.00 €165.29
  • Hasselt

Theesommelier

€350.00 €289.26
  • Neerpelt
  • Hasselt

Basis wijnproeven

€200.00 €165.29
  • Hasselt

Barista gevorderd: Koftails maken

€60.00 €49.59