Barista gevorderd: Koftails maken

Prijs: 
Inschrijving €60 (incl. btw)
Extra kosten:
  • Grondstoffen: €20.00

Bespaar op deze opleiding

De Barista is meester in zijn of haar vak. Het is iemand die met kennis van zaken en vooral met veel passie erin slaagt om de lekkerste smaken uit de espressobonen te halen om vervolgens een heerlijke espresso, cappuccino, macchiato enz te maken. Voel jij ook je hart sneller kloppen als het over het betere koffiezetten gaat? Je leert het bij SYNTRA, van boon tot kop

Na de basisopleiding van 3 sessies kan je kiezen voor deze opleiding voor gevorderden.

Tijdens een workshop van 1 avond leer je Koffie Cocktails maken. Je start met een koffiedrank waarop je verschillende variaties leert maken. Eerst adhv niet-alcoholische ingrediënten, daarna ook dmv alcoholische combinaties. Uiteraard heb je de gelegenheid je eigen creaties te boordelen!

Nog meer weten? Schrijf dan ook in voor de andere workshops: Koffiebranden, Cuptasting, Koffiebar of Latte Art

Docente is Jeanne Gennar, ex - National Coordinator ( 2006-2010) van de Belgische chapter van de SCAE (Speciality Coffee
Association of Europe), organisatrice van de Belgische kampioenschappen die onder de SCAE organisatie vallen.
Ze is ook medeoprichtster vzw Belgian Coffee Education en oprichtster van de Kofca- Academie (KOFfie – Café-Academie) en Jeanne’ s Koffie, ruwe en gebrande speciality coffee

Praktische informatie: 
Campus Startdatum Startuur Lesmomenten Aantal uren
Hasselt 23-05-2018    19:00 1 wo av 3 Schrijf in
Doelgroep: 

Horeca uitbaters en hun personeel.Restauranthouders, uitbaters van een koffie/theehuis, barmedewerkers, zaalmedewerkers en iedereen die door zijn funtie in en rond het horecagebeuren professioneel begaan is met het maken, schenk en serveren van een goede koffie.

Voorkennis van 'Basis Barista: Espresso' is noodzakelijk om aan deze opleiding te kunnen deelnemen.

Toelatingsvoorwaarden: 

Voorkennis van 'Basis Barista: Espresso' is noodzakelijk om aan deze opleiding te kunnen deelnemen.

Programma: 

Theorie: Ingrediëntenkennis, basisregels
Praktijk: technieken met en zonder alcohol, oefenen en proeven