Basics van coaching

€ 200.00 incl.
€ 165.29 excl. BTW

Basics van coaching

Coaching is er op gericht om kwaliteiten in mensen vrij te maken of verder uit te bouwen. Dit stelt de gecoachte in staat deze nieuwe inzichten en bekwaamheden zo te gebruiken dat het hele functioneren aan kwaliteit en diepte wint en de gecoachte er zelfsturend en zelfreflecterend mee kan omgaan.

€ 200.00 incl.
€ 165.29 excl. BTW

In detail

In deze basiscursus krijg je vooreerst de handvaten aangereikt om jezelf te ontdekken als potentiële coach. Vervolgens leer je vanuit deze zelfkennis reeds hoe je dit kan toepassen in de praktijk. En misschien is deze cursus zelfs het begin van meer en wil je een nieuwe carrière in het coachen starten.

Coaching kan ingezet worden door iedereen die anderen wenst te begeleiden en te ondersteunen op een constructieve en professionele manier zoals leidinggevenden, zelfstandige ondernemers, groepsbegeleiders, gezinsbegeleiders, vormingswerkers, trainers, coaches, leerlingbegeleiders en teamleiders

Je leert het bos door de bomen te zien in coachlandschap en krijgt al een eerste inzicht: hoe communiceren, hoe motiveren, hoe omgaan met conflicten en weerstand.

Als beginpunt nemen we enkele modellen en technieken en maken we een persoonlijke coachingscyclus. Naast de theorie werken we aan perspectief verbreding door het leren toepassen van enkele zeer creatieve werkvormen.

Les 1:

 • Wat is coaching en wat is het niet - verschil tussen coach, counseling, psycholoog, psychiater
 • Verschillen in coaching en therapie, verschillende vormen van coaching
 • 11 coach competenties (volgens het ICF)/ profiel van een coach

Les 2:

 • Uitgangspunten voor coaching met als onderliggend doel het leerproces op gang brengen: overzicht van een coachmodel + overzicht van de stappen die in een leer/coachtraject gebruikt kunnen worden als leidraad - vraagstelling / behoeftebepaling / vragen die essentieel zijn ...
 • Leerstijlen van de coachee: hoe werken met waarden, voorbeeld een succeservaring doorlopen via de logische niveaus van Bateson & Dills
 • Hoe komen mensen aan overtuigingen en belemmeringen

Les 3:

 • Leren gebruik maken van enkele praktische technieken zoals Grow/Smart/Start model om doel in kaart te brengen
 • Communicatie en motivatie technieken praktisch toepassen
 • Wat is weerstand en hoe ermee omgaan 

Kmo-portefeuille

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat. Opgelet: sinds 1 januari 2023 is de samenstelling KMO-portefeuille hervormd. 

 • MO* € 132.23
 • KO** € 115.70

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

SyntraPXL Docenten

Ontdek jouw SyntraPXL Docent

Bij SyntraPXL delen meer dan 1000 professionals elk jaar hun kennis en ervaring met 23.000 gemotiveerde cursisten, verspreid over 6 campussen. Via innovatieve en praktijkgerichte opleidingen bouwen deze vakspecialisten aan een duurzame toekomst voor onze trainees.

Lees meer
Docent

Lutgarde
Moers

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.