Basis wijnproeven

Om echt van wijn te kunnen genieten, leer je in deze cursus te 'proeven'.

Sector
Duurtijd
  • Nog geen startdatum bekend. Klik op "Hou me op de hoogte", wij doen de rest
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Kortlopende opleidingen
  • Bijscholing
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

Onder proeven verstaan we het waarnemen met onze ogen (kleur, helderheid,..), neus (geur) en uiteraard met onze mond (smaak). Je leert de verschillende algemene smaken onderscheiden (zout, zuur, bitter, zoet, umami). Daarna dompelen we je onder in de typische smaakonderdelen van de wijn (ingrediënten, structuur, afdronk,..) en leer je deze al doende (h)erkennen.
Uiteraard wordt elk stukje theorie overvloedig getoetst aan de praktijk door tijdens de cursus wijnen van allerlei origines, soorten, kwaliteiten en genres te degusteren. Ook de diverse druivensoorten worden aangehaald en hun typische kenmerken (smaak, geur, kleur) in de wijntoepassingen.

Doelgroep

Deze opleiding geeft je een goede basis in het proeven van wijn. Hier leer je op een andere manier te genieten van wijn, en kan je op degustaties een deskundige keuze maken voor je de wijn aankoopt of je wijnkaart samenstelt.

  • Inleiding: zintuigen, elementaire degustatietechnieken, omgevingsfactoren
  • Gustatieve fase: proces wijn maken en druivenrassen
  • Proeven en werken met degustatiefiches, blind proeven en quoteren
  • Degustatie van wijn
  • Hasselt

Inleiding tot kelner

€110.00 €90.91
  • Hasselt

Sommelier

€610.00 €504.13
  • Hasselt

Zytholoog/Bierkenner

€385.00 €318.18
  • Hasselt

Microbrouwer-craftbrewer

€525.00 €433.88
  • Hasselt

Aspirant sommelier

€590.00 €487.60