Basis wijnproeven

Om echt van wijn te kunnen genieten, leer je in deze cursus te 'proeven'.

Neerpelt

07/01/2019

m av
d
w
d
v
z
z

Hasselt

25/04/2019

m
d
w
d av
v
z
z
Inschrijvingsprijs
Duurtijd
  • 5 sessies op 1 maand
Locatie
  • Neerpelt
  • Hasselt
Kenmerken opleiding
  • Kortlopende opleidingen
  • Bijscholing
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

Onder proeven verstaan we het waarnemen met onze ogen (kleur, helderheid,..), neus (geur) en uiteraard met onze mond (smaak). Je leert de verschillende algemene smaken onderscheiden (zout, zuur, bitter, zoet, umami). Daarna dompelen we je onder in de typische smaakonderdelen van de wijn (ingrediënten, structuur, afdronk,..) en leer je deze al doende (h)erkennen.
Uiteraard wordt elk stukje theorie overvloedig getoetst aan de praktijk door tijdens de cursus wijnen van allerlei origines, soorten, kwaliteiten en genres te degusteren. Ook de diverse druivensoorten worden aangehaald en hun typische kenmerken (smaak, geur, kleur) in de wijntoepassingen.

Doelgroep

Deze opleiding geeft je een goede basis in het proeven van wijn. Hier leer je op een andere manier te genieten van wijn, en kan je op degustaties een deskundige keuze maken voor je de wijn aankoopt of je wijnkaart samenstelt.

  • Inleiding: zintuigen, elementaire degustatietechnieken, omgevingsfactoren
  • Gustatieve fase: proces wijn maken en druivenrassen
  • Proeven en werken met degustatiefiches, blind proeven en quoteren
  • Degustatie van wijn

Neerpelt

m av
d
w
d
v
z
z

07/01/2019

Hasselt

m
d
w
d av
v
z
z

25/04/2019

Hasselt

Start: 25/04/2019

m
d
w
d av
v
z
z
Start Einde Lokaal
do 25/04/2019 19:00 22:00 2G.1.45
do 02/05/2019 19:00 22:00 2G.1.45
do 09/05/2019 19:00 22:00 2G.1.45
do 16/05/2019 19:00 22:00 2G.1.45
do 23/05/2019 19:00 22:00 2G.1.45
OPGELET! Dit is het overzicht van de geplande lessen. Houd er echter rekening mee dat, door onvoorziene omstandigheden, een afwijking van de planning steeds mogelijk is. Wij zullen er steeds naar streven om in een onderling overleg naar een geschikt inhaal-/lesmoment te zoeken.
Karlien Honoré

Inschrijvingsgeld voor deze opleiding*

* De vermelde prijs is de prijs voor het eerste cursusjaar.

Excl.€165.29
Incl.€200.00

Andere kosten

Grondstoffen

Excl.€41.32
Incl.€50.00

Bespaar op je opleiding

  • kmo-portefeuille

    De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 40% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Kijk hier hoe dit in zijn werk gaat.

  • opleidingscheques

    Bespaar elk jaar tot 125 euro bij SYNTRA Limburg. Meer informatie over opleidingscheques vind je hier.

KMO-portefeuille

Erkende dienstverlener
  • MO* 144.627
  • KO** 123.966

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

  • Hasselt

Barista gevorderd: Koftails maken

€60.00 €49.59
  • Hasselt

Barista basis: Espresso

€155.00 €128.10
  • Hasselt

Introductie in de thee

€60.00 €49.59
  • Hasselt

Barista gevorderd: Intro in latte art

€200.00 €165.29