Belgium bartending academy: mixologist

Prijs: 
Inschrijving €595 (incl. btw)
Extra kosten:
  • Handboeken: €30.00
  • Grondstoffen: €100.00

Bespaar op deze opleiding

Het eerste traject in de meest professionele bar-opleiding van België! Geef je carrière als horecamedewerker of -ondernemer een boost met de kennis en skills die je hier meekrijgt.

De Belgium Bartending Academy (BBA) is een onafhankelijke, niet merkgebonden barschool met een certificeringprogramma. De bezieler van de BBA is Dave Aertgeerts, een horecaconsultant, trendspotter in hospitality en barexpert die zijn strepen verdiende in verschillende bars van Londen tot New York. Samen met Syntra Limburg is hij de drijvende kracht achter trainingen voor zowel beginners als professionals.

De eenentwintigste eeuw wordt ook wel ‘The Decade of Experience’ genoemd. Iedereen wil ervaringen opdoen; om een authentieke beleving mee te krijgen, kijken de meeste consumenten hiervoor in de richting van horeca. Je kunt investeren in je concept, vormgeving en design, maar toch gaat het grootste deel beleving schuil achter het menselijke aspect. Daarom is gekwalificeerd personeel een cruciaal onderdeel van een succesvolle horecazaak in België. Om een professionele standaard onder bartenders en andere medewerkers in de horeca neer te zetten, riepen wij met de Belgium Bartending Academy (BBA) de eerste professionele barschool in het leven. Geen saaie opleidingen maar interactieve sessies met tips die onmiddellijk toepasbaar zijn.

De opleidingen van BBA gaan telkens door in een professionele setting:

Locatie Hasselt
Cocktailbar Bruut  
Dorpsstraat 26
3500 Hasselt

Praktische informatie: 
Campus Startdatum Startuur Lesmomenten Aantal uren
Hasselt 03-10-2017    19:00 10 di av 30 Schrijf in
Doelgroep: 

Iedereen die als professionele bartender aan de slag wilt gaan, bartenders die zich willen vervolmaken. Horecamedewerkers en/of -ondernemers.

Programma: 

MODULES MIXOLOGIST 
 
1. Cocktaildesign (DNA, smaakcombinaties, balans) (6u) 

Gedurende twee interactieve workshops van drie uur leer je alle professionele geheimen van award-winning mixed drinks.
Alle materialen, dagverse ingrediënten en premium spirits staan voor je klaar.  

2. Spirits (12u) 
Tijdens 4 sessies nemen we je mee op een ontdekkingstocht van premium spirits, die je proeft en vergelijkt.  Antwoorden op je vragen en tips & tricks worden gegeven door Spirits-Master Dave Aertgeerts.
 
3. Homemade (6u)

Nu op het menu van de hippe bars:  ‘Homemade’ ice teas, Infused gins of zelfgemaakte artisanale siropen en limonades.
In deze actieve workshop maken we je wegwijs in de geheimen van deze heerlijke mixers.
 
SESSIE 1 Homemade Siropen & Infusen
SESSIE 2 Homemade shrubs & Iced Tea’s  
 
4. Health drinks (3u)
Op basis van onze ‘Homemade’ sessies gaan we een stapje verder  Tijdens deze workshop maken we verbazende alcoholvrije topmocktails.
 
5. Cocktailtour
 
Deze cocktailtour gidst je langs de hotspots.  Proeven en beleven!