Bewakingsagent

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Bewakingsagent

SYNTRA West organiseert in Hasselt de opleiding "Algemeen Bekwaamheidsattest Bewakingsagent". Dit is de standaardopleiding om te kunnen werken in de bewakingssector.

Inschrijven voor deze opleiding dient te gebeuren via de website van SYNTRA West (klik hier).

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Binnen de bewakingssector gelden strenge normen op de toegang tot en de uitvoering van het beroep. Een belangrijk onderdeel hiervan is het volgen van een opleiding om de nodige attesten te bekomen om in het beroep te stappen of in regel te blijven. Ook als men zijn activiteiten wil uitbreiden, is in veel gevallen een opleiding verplicht.

Deze opleiding richt zich tot iedereen die in de bewakingssector aan de slag wil en hiervoor zijn (basis)attest(en) wil behalen. SYNTRA West behoudt steeds het recht voor personen toegang tot de opleiding te weigeren indien geen kopie van de ID-kaart in combinatie met een attest blanco strafregister kan worden afgeleverd door de cursist.

Voor ALGEMEEN BEKWAAMHEIDSATTEST BEWAKINGSAGENT

  • In het bezit zijn van een attest ‘psychotechnisch onderzoek’: de psychotechnische testen worden via SYNTRA West afgenomen door Selor (Sinds eind september 2012 is het NIET meer verplicht om de psychotechnische testen af te leggen vóór de opleiding ‘Algemeen Bekwaamheidsattest Bewakingsagent’ start. De testen moeten wel sowieso afgelegd worden vooraleer er een badge kan aangevraagd worden en ook vooraleer men de vervolgopleiding ‘uitgaansmilieu’ of de ‘bijscholing bewakingsagent’ kan volgen)
  • Niet veroordeeld geweest zijn – zelfs niet met uitstel – tot een gevangenisstraf van ten minste 6 maanden wegens enig misdrijf en/of tot een gevangenisstraf of een andere straf wegens één van de misdrijven bepaald in art. 6 van de wet van 10 april 1990
  • Een blanco uittreksel van het strafregister (maximum 6 maanden oud) voorleggen
  • Ten volle 18 jaar zijn
  • Onderdaan zijn van een lidstaat van de Europese Unie
  • Sinds vijf jaar geen lid geweest zijn van een politiedienst
  • Je mag je maximaal 4 keer aanmelden voor de examens

 

Deze opleiding kan je in avondonderwijs (18u30-22u30) op de campus van Hasselt volgen:

  • Algemeen bekwaamheidsattest bewakingsagent (basisopleiding) – 3 avonden per week (klik hier)

Wil je meer algemene informatie? Contacteer Campus Hasselt, (infohasselt@syntrapxl.be – 011 30 32 32).
Heb je specifieke vragen rond administratie of wil je inschrijven? Kijk op de website van SYNTRA West (klik hier) of contacteer SYNTRA West, Nathalie Warlop (056 260 200).

Kmo-portefeuille

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat. Opgelet: sinds 1 januari 2023 is de samenstelling KMO-portefeuille hervormd. 

  • MO* € 0.00
  • KO** € 0.00

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.