BIM bouwkundig tekenaar

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

BIM bouwkundig tekenaar

De bouwsector is de afgelopen jaren volop gedigitaliseerd. In deze tweejarige avondopleiding leer je een bouw-en uitvoeringsplan volledig digitaal uittekenen. Je verwerkt tekeningen die handmatig geschetst en berekend worden door architecten, studiebureaus, en andere … . Met BIM treed je de toekomst van de bouwsector in.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Na deze tweejarige avondopleiding als BIM bouwkundig tekenaar kan je een bouw- en uitvoeringsplan volledig digitaal uittekenen met inbegrip van de visualisatie, kan je tekeningen verwerken die berekend en handmatig geschetst worden door architecten, studiebureaus, en andere … Het omvat niet het tekenen van betonplannen, staalbouwtekenen…

Als BIM bouwkundig tekenaar kan je divers aan de slag bij architectenbureaus, studiebureaus, aannemers uit de bouwsector, de hoofdverantwoordelijke tekenkamer, het uittekenen van standenbouw, het visualiseren van gebouwen, het ontwerpen van reclamezuilen, het ontwerpen van interieurs… .

Vanaf cursusjaar 2023-2024 is SyntraPXL's Bim Bouwkundig Tekenaar erkend als beroepskwalificerend traject.

BYOD (Bring Your Own Device): om optimaal thuis en op de campus te kunnen werken, breng je best je eigen laptop mee. Download hier de infofiche met technische voorwaarden waaraan je toestel moet voldoen.

Iedereen die interesse heeft om als bouwkundig tekenaar aan de slag te gaan. Er is geen specifieke voorkennis van bouw of tekenen vereist. 3D Inzicht en basis pc-vaardigheid (kunnen werken met Windows, Word en Excel) is gewenst. Een vooropleiding in de bouw, architectuur, interieurinrichting geeft uiteraard een zekere voorsprong.
Hou er rekening mee dat je naast de lesuren nog extra tijd nodig hebt om thuis de leerstof en opdrachten te verwerken.

JAAR 1
  AutoCAD initiatie (12 sessies)
  2D tekenen (31 sessies)
  Inleiding bouwtechniek (22 sessies)
> je hebt 2 avonden in de week les

JAAR 2
  Bouwtechniek architectuur (11 sessies)
  Praktijk tekenen woningbouw (22 sessies)
  BIM Revit (33 sessies)
  BIM (10 sessies)
> je hebt 2 avonden in de week les + 7 zaterdagvoormiddagen


Besparingen

Bespaar dankzij opleidingscheques elk jaar vanaf september tot 250 euro (*) bij SyntraPXL. Meer informatie over opleidingscheques.

Deze opleiding komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof. Meer info & voorwaarden.

Digitale opleidingscheques

Je kan opleidingscheques aanvragen voor deze opleiding. Hiervoor heb je volgende gegevens nodig. De aanvraag gebeurt via het WSE-loket

  • ODB-nummer: ODB-Z00639
  • Officiële opleidingsnaam : BIM Bouwkundig Tekenaar / 2D Tekenaar
  • Opleidingsverstrekker: Agentschap Innoveren en Ondernemen

Kmo-portefeuille

Thema: Beroepsspecifieke competentie - STEM

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen

** kleine ondernemingen

Alle meest gestelde vragen Contacteer onze klantendienst

Heb ik een eigen laptop/pc nodig?
Je kan tijdens de les gebruik maken van de pc's maar thuis zal je ook moeten oefenen of opdrachten maken dus is het wel handig een eigen laptop in gebruik te hebben. Deze moet voorzien zijn waarop Autocad en Revit en studio 3Dmax kan gedraaid worden. Voor de opleiding is er geen (voorkennis) wiskunde nodig. Docent is bereid cursisten te woord te staan: Luc van Eyck 0477/24 25 26
Programma Autocad nodig?
Tijdens de eerste les zal de docent uitleggen hoe je dit kan downloaden via de studentenversie. Dit is niet inbegrepen in de prijs maar je kan een korting bekomen door je inschrijvingsattest te vertonen.
Wat voor laptop heb ik nodig?
Het is belangrijk dat je laptop een goed processor heeft. Voor de Intel laptops is dit één van de laatste generaties. Je RAM geheugen moet minstens een 8GB grafische kaart bevatten, deze is dan zeker sterk genoeg voor de grafische programma’s. Het best is dat je naar de gaming pc’s/laptops kijkt. Deze hebben meestal alles wat je nodig hebt in de opleiding. Let op, dit zijn zeker geen goedkope laptops.

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.