BIM en Bimmen - hoe begin ik er aan?

Bouwbedrijven komen steeds meer onder druk te staan bij de uitvoering van hun bouwprojecten: de uitvoeringstermijnen worden korter, de kwaliteit moet steeds beter zijn en de budgetten zijn vaak beperkt. Bovendien lopen de werken niet altijd volgens plan. Dit is doorgaans te wijten aan de fragmentering van het bouwproces, aan miscommunicatie tussen de verschillende partners en aan de toenemende techniciteit. BIM kan hiervoor een oplossing bieden. Hiermee is het immers mogelijk om het bouwproces beter te organiseren en samen te werken aan de hand van uitwisselbare digitale bouwmodellen.

Sector
Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Kortlopende opleidingen
  • Bijscholing
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

Na de korte opleiding, gespreid over 2 avonden, krijgt de deelnemer een klaar beeld over BIM.  Hoe starten met BIM in het bedrijf?  Hoe werkt BIM?  Wat zijn de voordelen?  Zal de implementatie van BIM niet te veel ropslomp met zich meebrengen?  Is BIM wel echt nodig, kunnen we niet zonder BIM?  De docent zal u een duidelijk antwoord geven op al uw vragen!

Doelgroep

architecten, projectontwikkelaars, werfleiders, projectcoördinatoren, vastgoedmakelaars, aannemers bouw, aannemers installatietechniek, studiebureau's

Programma: 

De opleiding biedt een eerste kennismaking met BIM en geeft een antwoord op tal van veel gestelde  vragen, zoals:

Wat is BIM?
Waarom BIM?
Wat is er mogelijk met BIM en wat niet?
Is BIM wel noodzakelijk?
Gaat BIM mijn organisatie niet overhoop halen?
Hoe starten met BIM?

De opleiding bevat 2 sessies, deze gaan door op 6 mei en op 20 mei 2019.

  • Genk T2-campus

Voltijdse dagopleiding Assistent werfleider/bouwvakker

€920.00 €760.33