Botanisch koken

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Botanisch koken

In deze opleiding gaan we flexitarisch in de creatiefste zin van het woord. We richten ons op groenten, granen, peulvruchten enz... en gaan verschillende moderne keukentechnieken toepassen.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Topchef Hans Barbaix is een expert op vlak van de nieuwste kooktechnieken. Hij haalt dagelijks het creatiefste van zichzelf naar boven om de meest verrassende gerechten uit zijn mouw te toveren.

In de opleiding 'Botanisch koken' zal hij je wegwijs maken in de verschillende technieken die je op groenten, granen, peulvruchten en vegetarische alternatieven kan toepassen. Zo zal je aan de slag gaan met technieken als BBQ, grillen, roosteren, branden, pekelen, enz... Maar ook bereidingen maken als crèmes, gels en agar, chutney, mayonaise van sojamelk en ga zo maar door. Je leert alternatieve bindmiddelen kennen alsook alternatieven voor room en boter.

Al deze gerechten zal je op zichzelf vegetarisch kunnen gebruiken maar ook perfect als aanvulling op een vlees- of visgerecht. Geen typische vegetarische of veganistische opleiding dus, maar een opleiding voor iedereen die graag creatief en trendy aan de slag gaat in de keuken. In de botanische keuken spelen groenten, granen en peulvruchten de hoofdrol, vlees of vis wordt enkel toegevoegd indien dit van superieure kwaliteit is en een meerwaarde biedt aan het gerecht.

Keukenchefs en hun medewerkers, horecamedewerkers en iedereen die in de professionele keuken aan de slag wil.

De opleiding bestaat uit vijf praktijklessen waar je door het bereiden van heerlijke gerechten de juiste technieken en recepturen meekrijgt.

Deze opleiding is erkend voor de KMO-portefeuille, dit onder het thema beroepsspecifieke competentie - knelpuntberoep.

Kmo-portefeuille

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat. Opgelet: sinds 1 januari 2023 is de samenstelling KMO-portefeuille hervormd. 

  • MO* € 0.00
  • KO** € 0.00

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.