Brood- en banketbakker

De oven vormt het hart van het bakkersatelier. Daar vindt het moment van de waarheid plaats: een stuk deeg verandert in een lekker geurend brood, een aanlokkelijke boterkoek, de plaatselijke wafelvariant en véél, véél meer. Ben jij gepassioneerd door al dat lekkers? Dan is de opleiding brood- en banketbakker iets voor jou! 

Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Langlopende opleidingen
  • Beroepsopleiding
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

De opleiding brood- en banketbakker streeft ernaar om gedegen en gemotiveerde bakkers op te leiden zodat ze voldoen aan de hoge eisen die momenteel aan de bakkerssector gesteld worden. We werken met professionele vakspecialisten die je met de gewenste kwaliteit tot het beroep van bakker begeleiden.

De opleiding wordt in 3 verschillende vormen aangeboden:

  • 1 avond / week gedurende 3 cursusjaren.
  • 1 dag (vm+nm) /week gedurende ongeveer 1 1/2 cursusjaar = versnelde opleiding.
  • 3 à 4 dagen /week gedurende 1 cursusjaar = voltijdse dagopleiding.

Doelgroep

Iedereen die te werk wil gaan als brood- en banketbakker en lichamelijk geschikt is om het beroep uit te oefenen. Het modulair traject Brood- en Banketbakker is een basisvorming, die voorbereidt op het algemeen technisch, commercieel, financieel en administratief uitoefenen van het beroep.

De opleiding bestaat uit verschillende modules:

Basis brood- en banket  (120u)

  • Inleiding
  • Materiaal - Hygiëne en veiligheid - Productkennis
  • Gistdegen
  • Vet- kook- en bladerdegen
  • Beslagen
  • Basis afwerking en garneringen

Degen (40u)

  • Gistdegen
  • Vetdegen
  • Bladerdeeg

Beslagen en taarten (56u)

  • Toegepaste bedrijfsvoering
  • Beslagen
  • Kookdegen
  • Vullingen en crèmes
  • Taarten

Basis chocolade (32u)

  • Inleiding
  • Materiaal - hygiëne en veiligheid - Productkennis
  • Bereiden van chocoladeproducten

Luxe degen, banketproducten (80u)

  • Luxedegen
  • Luxe banketproducten

Toegepaste bedrijfsvoering (40u)

Eindproef

Voor deze opleiding krijgen jullie een pakket op maat aangeboden dat bestaat uit beroepskledij en werkmaterialen die
van toepassing zijn tijdens de lessen. 
Dit pakket heeft een richtprijs van 125€, afhankelijk van de materiaalkeuze.
Tijdens de eerste les zal de docent dit toelichten.

(De prijs voor de bijkomende kosten is indicatief)

  • Hasselt

Streetfood Academy: American Sandwiches

€155.00 €128.10
  • Hasselt

Italiaans koken

€295.00 €243.80
  • Hasselt

Worsten maken

€155.00 €128.10