Brood- en banketbakker

De oven vormt het hart van het bakkersatelier. Daar vindt het moment van de waarheid plaats: een stuk deeg verandert in een lekker geurend brood, een aanlokkelijke boterkoek, de plaatselijke wafelvariant en véél, véél meer. Ben jij gepassioneerd door al dat lekkers? Dan is de opleiding brood- en banketbakker iets voor jou! 

Hasselt

17/09/2018

Hasselt

22/09/2018

Inschrijvingsprijs
Sector
Duurtijd
  • 3 jaren
Locatie
  • Hasselt
Kenmerken opleiding
  • Langlopende opleidingen
  • Beroepsopleiding
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

De opleiding brood- en banketbakker streeft ernaar om gedegen en gemotiveerde bakkers op te leiden zodat ze voldoen aan de hoge eisen die momenteel aan de bakkerssector gesteld worden. We werken met professionele vakspecialisten die je met de gewenste kwaliteit tot het beroep van bakker begeleiden.

De opleiding wordt in 3 verschillende vormen aangeboden:

  • 1 avond / week gedurende 3 cursusjaren.
  • 1 dag (vm+nm) /week gedurende ongeveer 1 1/2 cursusjaar = versnelde opleiding.
  • 3 à 4 dagen /week gedurende 1 cursusjaar = voltijdse dagopleiding.

Doelgroep

Iedereen die te werk wil gaan als brood- en banketbakker en lichamelijk geschikt is om het beroep uit te oefenen. Het modulair traject Brood- en Banketbakker is een basisvorming, die voorbereidt op het algemeen technisch, commercieel, financieel en administratief uitoefenen van het beroep.

Toelatingsvoorwaarden

Medisch geschiktheidsattest: Cursisten zijn verplicht een medisch attest voor te leggen (opgemaakt door de huis- of bedrijfsarts) dat verklaart dat zij geschikt zijn om levensmiddelen te manipuleren.

De opleiding bestaat uit verschillende modules:

Basis brood- en banket  (120u)

  • Inleiding
  • Materiaal - Hygiëne en veiligheid - Productkennis
  • Gistdegen
  • Vet- kook- en bladerdegen
  • Beslagen
  • Basis afwerking en garneringen

Degen (40u)

  • Gistdegen
  • Vetdegen
  • Bladerdeeg

Beslagen en taarten (56u)

  • Toegepaste bedrijfsvoering
  • Beslagen
  • Kookdegen
  • Vullingen en crèmes
  • Taarten

Basis chocolade (32u)

  • Inleiding
  • Materiaal - hygiëne en veiligheid - Productkennis
  • Bereiden van chocoladeproducten

Luxe degen, banketproducten (80u)

  • Luxedegen
  • Luxe banketproducten

Toegepaste bedrijfsvoering (40u)

Eindproef

Voor deze opleiding krijgen jullie een pakket op maat aangeboden dat bestaat uit beroepskledij en werkmaterialen die
van toepassing zijn tijdens de lessen. 
Dit pakket heeft een richtprijs van 125€, afhankelijk van de materiaalkeuze.
Tijdens de eerste les zal de docent dit toelichten.

(De prijs voor de bijkomende kosten is indicatief)

Hasselt

17/09/2018

Start Einde Tijdspanne
ma 17/09/2018 18:45 22:15 4 uur
ma 24/09/2018 18:45 22:15 4 uur
ma 01/10/2018 18:45 22:15 4 uur
ma 08/10/2018 18:45 22:15 4 uur
ma 15/10/2018 18:45 22:15 4 uur
ma 22/10/2018 18:45 22:15 4 uur
ma 05/11/2018 18:45 22:15 4 uur
ma 12/11/2018 18:45 22:15 4 uur
ma 19/11/2018 18:45 22:15 4 uur
ma 26/11/2018 18:45 22:15 4 uur
ma 03/12/2018 18:45 22:15 4 uur
ma 10/12/2018 18:45 22:15 4 uur
ma 17/12/2018 18:45 22:15 4 uur
ma 07/01/2019 18:45 22:15 4 uur
ma 14/01/2019 18:45 22:15 4 uur
ma 21/01/2019 18:45 22:15 4 uur
ma 28/01/2019 18:45 22:15 4 uur
ma 04/02/2019 18:45 22:15 4 uur
ma 11/02/2019 18:45 22:15 4 uur
ma 18/02/2019 18:45 22:15 4 uur
ma 25/02/2019 18:45 22:15 4 uur
ma 11/03/2019 18:45 22:15 4 uur
ma 18/03/2019 18:45 22:15 4 uur
ma 25/03/2019 18:45 22:15 4 uur
ma 01/04/2019 18:45 22:15 4 uur
ma 29/04/2019 18:45 22:15 4 uur
ma 06/05/2019 18:45 22:15 4 uur
ma 13/05/2019 18:45 22:15 4 uur
ma 20/05/2019 18:45 22:15 4 uur
ma 27/05/2019 18:45 22:15 4 uur

Hasselt

22/09/2018

Start Einde Tijdspanne
za 22/09/2018 09:00 12:30 4 uur
za 29/09/2018 09:00 12:30 4 uur
za 06/10/2018 09:00 12:30 4 uur
za 13/10/2018 09:00 12:30 4 uur
za 20/10/2018 09:00 12:30 4 uur
za 27/10/2018 09:00 12:30 4 uur
za 10/11/2018 09:00 12:30 4 uur
za 17/11/2018 09:00 12:30 4 uur
za 24/11/2018 09:00 12:30 4 uur
za 01/12/2018 09:00 12:30 4 uur
za 08/12/2018 09:00 12:30 4 uur
za 15/12/2018 09:00 12:30 4 uur
za 22/12/2018 09:00 12:30 4 uur
za 12/01/2019 09:00 12:30 4 uur
za 19/01/2019 09:00 12:30 4 uur
za 26/01/2019 09:00 12:30 4 uur
za 02/02/2019 09:00 12:30 4 uur
za 09/02/2019 09:00 12:30 4 uur
za 16/02/2019 09:00 12:30 4 uur
za 23/02/2019 09:00 12:30 4 uur
za 02/03/2019 09:00 12:30 4 uur
za 16/03/2019 09:00 12:30 4 uur
za 23/03/2019 09:00 12:30 4 uur
za 30/03/2019 09:00 12:30 4 uur
za 06/04/2019 09:00 12:30 4 uur
za 27/04/2019 09:00 12:30 4 uur
za 04/05/2019 09:00 12:30 4 uur
za 11/05/2019 09:00 12:30 4 uur
za 18/05/2019 09:00 12:30 4 uur
za 25/05/2019 09:00 12:30 4 uur
Jan Dupont

Inschrijvingsgeld voor deze opleiding*

* De vermelde prijs is de prijs voor het eerste cursusjaar.

Excl.€280.99
Incl.€340.00

Andere kosten

Handboeken

Excl.€84.91
Incl.€90.00

Grondstoffen

Excl.€103.31
Incl.€125.00

Andere kosten

Incl.€135.00

Bespaar op je opleiding

  • kmo-portefeuille

    De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 40% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Kijk hier hoe dit in zijn werk gaat.

  • opleidingscheques

    Bespaar elk jaar tot 125 euro bij SYNTRA Limburg. Meer informatie over opleidingscheques vind je hier.

KMO-portefeuille

Erkende dienstverlener
  • MO* 328.447
  • KO** 281.526

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

  • Tongeren
  • Neerpelt

Ambachtelijk ijsbereider

€365.00 €301.65
  • Hasselt

Slager-spekslager

€380.00 €314.05
  • Tongeren

Ambachtelijk chocoladebewerker

€340.00 €280.99
  • Hasselt

Kaasmeester

€315.00 €260.33