Brood- en banketbakker versneld

De oven vormt het hart van het bakkersatelier. Daar vindt het moment van de waarheid plaats: een stuk deeg verandert in een lekker geurend brood, een aanlokkelijke boterkoek, de plaatselijke wafelvariant en véél, véél meer. Ben jij gepassioneerd door al dat lekkers? Dan is de opleiding brood- en banketbakker iets voor jou! 

Hasselt

01/10/2018

m d
d
w
d
v
z
z
Inschrijvingsprijs
Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Hasselt
Kenmerken opleiding
  • Langlopende opleidingen
  • Beroepsopleiding
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

De opleiding brood- en banketbakker streeft ernaar gedegen en gemotiveerde bakkers op te leiden zodat ze voldoen aan de hoge eisen die momenteel aan de bakkerssector gesteld worden.
We werken met professionele vakspecialisten die je met de gewenste kwaliteit tot het beroep van bakker begeleiden.

De opleiding wordt in 3 verschillende vormen aangeboden:

  • 1 avond / week gedurende 3 cursusjaren.
  • 1 dag (vm+nm) /week gedurende ongeveer 1 1/2 cursusjaar = versnelde opleiding.
  • 2 dagen /week campusleren + 3 dagen /week werkplekleren, gedurende 1 cursusjaar = voltijdse dagopleiding.

Doelgroep

Iedereen die te werk wil gaan als brood- en banketbakker en lichamelijk geschikt is om het beroep uit te oefenen. Het modulair traject Brood- en Banketbakker is een basisvorming, die voorbereidt op het algemeen technisch, commercieel, financieel en administratief uitoefenen van het beroep.

Toelatingsvoorwaarden

Medisch geschiktheidsattest: Cursisten zijn verplicht een medisch attest voor te leggen (opgemaakt door de huis- of bedrijfsarts) dat verklaart dat zij geschikt zijn om levensmiddelen te manipuleren.

De opleiding bestaat uit verschillende modules:

Basis brood- en banket  (120u)

  • Inleiding
  • Materiaal - Hygiëne en veiligheid - Productkennis
  • Gistdegen
  • Vet- kook- en bladerdegen
  • Beslagen
  • Basis afwerking en garneringen

Degen (40u)

  • Gistdegen
  • Vetdegen
  • Bladerdeeg

Beslagen en taarten (56u)

  • Toegepaste bedrijfsvoering
  • Beslagen
  • Kookdegen
  • Vullingen en crèmes
  • Taarten

Basis chocolade (32u)

  • Inleiding
  • Materiaal - hygiëne en veiligheid - Productkennis
  • Bereiden van chocoladeproducten

Luxe degen, banketproducten (80u)

  • Luxedegen
  • Luxe banketproducten

Toegepaste bedrijfsvoering (40u)

Eindproef

Voor deze opleiding krijgen jullie een pakket op maat aangeboden dat bestaat uit beroepskledij en werkmaterialen die
van toepassing zijn tijdens de lessen. 
Dit pakket heeft een richtprijs van 125€, afhankelijk van de materiaalkeuze.
Tijdens de eerste les zal de docent dit toelichten.

(De prijs voor de bijkomende kosten is indicatief)

Hasselt

m d
d
w
d
v
z
z
Bijna volzet

01/10/2018

Hasselt

Start: 01/10/2018

m d
d
w
d
v
z
z
Start Einde Room
ma 01/10/2018 09:00 12:30 2G.0.47
ma 01/10/2018 13:00 16:30 2G.0.47
ma 08/10/2018 09:00 12:30 2G.0.47
ma 08/10/2018 13:00 16:30 2G.0.47
ma 15/10/2018 09:00 12:30 2G.0.47
ma 15/10/2018 13:00 16:30 2G.0.47
ma 22/10/2018 09:00 12:30 2G.0.47
ma 22/10/2018 13:00 16:30 2G.0.47
ma 05/11/2018 09:00 12:30 2G.0.47
ma 05/11/2018 13:00 16:30 2G.0.47
ma 12/11/2018 09:00 12:30 2G.0.47
ma 12/11/2018 13:00 16:30 2G.0.47
ma 19/11/2018 09:00 12:30 2G.0.47
ma 19/11/2018 13:00 16:30 2G.0.47
ma 26/11/2018 09:00 12:30 2G.0.47
ma 26/11/2018 13:00 16:30 2G.0.47
ma 03/12/2018 09:00 12:30 2G.0.47
ma 03/12/2018 13:00 16:30 2G.0.47
ma 10/12/2018 09:00 12:30 2G.0.47
ma 10/12/2018 13:00 16:30 2G.0.47
ma 17/12/2018 09:00 12:30 2G.0.47
ma 17/12/2018 13:00 16:30 2G.0.47
ma 07/01/2019 09:00 12:30 2G.0.47
ma 07/01/2019 13:00 16:30 2G.0.47
ma 14/01/2019 09:00 12:30 2G.0.47
ma 14/01/2019 13:00 16:30 2G.0.47
ma 21/01/2019 09:00 12:30 2G.0.47
ma 21/01/2019 13:00 16:30 2G.0.47
ma 28/01/2019 09:00 12:30 2G.0.47
ma 28/01/2019 13:00 16:30 2G.0.47
ma 04/02/2019 13:00 16:30 2G.0.47
ma 11/02/2019 09:00 12:30 2G.0.47
ma 11/02/2019 13:00 16:30 2G.0.47
ma 18/02/2019 09:00 12:30 2G.0.47
ma 18/02/2019 13:00 16:30 2G.0.47
ma 25/02/2019 09:00 12:30 2G.0.47
ma 25/02/2019 13:00 16:30 2G.0.47
ma 11/03/2019 13:00 16:30 2G.0.47
ma 18/03/2019 09:00 12:30 2G.0.47
ma 18/03/2019 13:00 16:30 2G.0.47
ma 25/03/2019 09:00 12:30 2G.0.47
ma 25/03/2019 13:00 16:30 2G.0.47
ma 01/04/2019 09:00 12:30 2G.0.47
ma 01/04/2019 13:00 16:30 2G.0.47
ma 29/04/2019 09:00 12:30 2G.0.47
ma 29/04/2019 13:00 16:30 2G.0.47
ma 06/05/2019 09:00 12:30 2G.0.47
ma 06/05/2019 13:00 16:30 2G.0.47
OPGELET! Dit is het overzicht van de geplande lessen. Houd er echter rekening mee dat, door onvoorziene omstandigheden, een afwijking van de planning steeds mogelijk is. Wij zullen er steeds naar streven om in een onderling overleg naar een geschikt inhaal-/lesmoment te zoeken.
Jan Dupont
Jean-Paul Machiels

Inschrijvingsgeld voor deze opleiding*

* De vermelde prijs is de prijs voor het eerste cursusjaar.

Excl.€429.75
Incl.€520.00

Andere kosten

Handboeken

Excl.€84.91
Incl.€90.00

Grondstoffen

Excl.€210.74
Incl.€255.00

Bespaar op je opleiding

  • kmo-portefeuille

    De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 40% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Kijk hier hoe dit in zijn werk gaat.

  • opleidingscheques

    Bespaar elk jaar tot 125 euro bij SYNTRA Limburg. Meer informatie over opleidingscheques vind je hier.

KMO-portefeuille

Erkende dienstverlener
  • MO* 507.78
  • KO** 435.24

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

  • Hasselt

Wetgeving allergenen

€50.00 €41.32
  • Hasselt

HACCP infosessie + opfrissing

€50.00 €41.32
  • Hasselt

Streetfood Academy: Gourmet Pita's

€155.00 €128.10
  • Hasselt

Veganistisch koken

€155.00 €128.10
  • Hasselt

Suikerarm, Gluten- en lactosevrij koken

€155.00 €128.10