Confiserie
Confiserie
In detail
Je start met een initiatie suiker-bewerken: trekken, gieten en blazen. Daarna ga je heerlijke snoep bereiden zoals marshmallows, boterkaramels en zachte of harde snoep.
Iedere (aankomende) voedingsprofessional met interesse in het bereiden van confiserie. Er is geen specifieke voorkennis vereist.
Programma
Ontdek het volledige programma in detail
Deze opleiding op maat van je bedrijf? Vragen over deze opleiding?- Initiatie suiker bewerken
- Verschillende grondstoffen en invloed van de kookgraad
- Basistechnieken overlopen en toepassen: koken, satineren, garneren, modelleren, decoreren
- Suiker trekken, gieten en blazen
- Alle basisgrondstoffen, hulpgrondstoffen, bereidingen en bewerkingen verklaren en toepassen
- Afwerken en presenteren - Marshmallows
- Marshmallows, spek
- Invloed van grondstoffen op het eindresultaat
- Verschillende soorten marshmallows
- Klassieke en minder klassieke toepassingen
- Toepassing in meerdere smaken en vormen - Boterkaramels
- Harde en zachte boterkaramels, fudges
- Invloed van grondstoffen op het eindresultaat
- Boterkaramel maken als snoep of als vulling voor pralines - Zachte snoep
- Pâte de fruits, gommen, drop
- Invloed van bindmiddelen en bewaringsmethodes
- Verschillende soorten gommen maken met verschillende afwerkingen: zoet, zuur, ... - Harde snoep
- Lekstokken, snijsnoepjes, hoestbonbons, …
- Invloed van grondstoffen en kookgraad
- Verschillende vormen, handgemaakt of machinaal
- Bewaarmethodes
Heb je nog een vraag?
Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.