Data Academy: netwerkautomatisatie met Terraform, door DataMinded

Tijdens deze workshop leren ervaren netwerkbeheerders geautomatiseerde DevSecOps opzetten met Amazon Web Services en Terraform. Na succesvolle voltooiing van de cursus kan je de basis AWS cloud services configureren en beveiligen, zowel met de AWS console als via Terraform. Met je nieuwe beveiligings-skills kan je niet enkel terecht bij AWS, maar ook bij andere cloud services. Deze ééndaagse cursus wordt gegeven door een ervaren data engineer van Dataminded en is een unicum op de T2-campus. De plaatsen zijn beperkt, dus snel inschrijven is aangewezen.

Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Kortlopende opleidingen
  • Bijscholing
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • Opleidingscheques

In deze praktische workshop duik je in de backbone van Amazon Web Services (AWS) en leer je hoe je deze diensten opstart, aanpast en afbreekt met Hashicorp's Terraform. Terraform grijpt als automatisatiesoftware, onafhankelijk van de cloudomgeving (cloud agnostic), in op de infrastructuur, ook wel gekend als infrastructure as code (IaC). Deel 1 is een introductiecursus in de belangrijkste componenten van AWS. In deel 2 loodst Dataminded je door het structureren van IaC en het herstellen van fouten met Terraform.
Na succesvolle voltooiing van de cursus kan je de basis AWS cloud services configureren en beveiligen, zowel met de AWS console als via Terraform. Met je nieuwe beveiligings-skills  kan je ook terecht bij andere AW Services, zoals de SSM parameter store, Elastic Map Reduce (EMR) en Sagemaker. Belangrijker nog: aangezien Terraform cloud-agnostic is, kan je deze technieken ook elders toepassen. In de cursus benadrukken workflows en structuur zodat je je kennis kan transfereren naar andere cloud-aanbieders.
Kortom: op een dag maak je kennis met AWS en leer je met Terraform een geautomatiseerde cloudbeveiliging opzetten.

Je kan helaas op dit moment voor deze opleiding geen opleidingscheques aanvragen.

Doelgroep

Deze workshop is voor ervaren netwerkbeheerders of systeembeheerders die hun DevSecOps skillset willen uitbreiden. Voorkennis van AWS is niet nodig, basis cloud services komen aan bod in het eerste deel van de opleiding.

Deel 1: AWS essential services
Deel 2: hands-on met Terraform
Het cursusmateriaal is in het engels, dus een degelijke taalkennis is vereist. De lessen zelf worden in het nederlands gegeven.
De cursus is opgesteld en wordt gegeven door Dataminded uit Leuven: "We assist you in becoming more data minded and self reliant to evolve from traditional reports to machine learning and intelligent applications. By building robust and scalable data solutions, Data Minded empowers teams to make more impactful decisions and achieve results beyond imagination." Een niet te missen kennismaking!

BYOD (Bring Your Own Device): om optimaal te kunnen werken, breng je best een eigen laptop mee, een moderne laptop met liefst 8mb aan Ram en Windows OS. De opleiding vereist geen extra software, de oefeningen gebeuren in de cloud.

Over SyntraPXL Data Academy: elk bedrijf, van kleine KMO tot multinational, beschikt over een schatkamer aan gegevens die kunnen leiden tot betere beslissingen en betere prestaties. Met Data Academy biedt SyntraPXL een waaier aan opleidingen die leiden tot beter verzamelen, verwerken, visualiseren en gebruiken van al die kostbare gegevens. Van Excel tot Big Data, van beginner tot professional, voor elk niveau van dataverwerkingen kan je kiezen uit een gespecialiseerd aanbod.

  • Genk T2-campus
of op jouw locatie

Internet of Things (IoT) - van Arduino tot Azure

€520.00 €429.75
  • Genk T2-campus
of op jouw locatie

CCNA vs7 - deel 2 en 3: SRW, ENSA

€1285.00 €1061.98