Data-analyse met Python

€ 225.00 incl.
€ 185.95 excl. BTW

Data-analyse met Python

Wie als analyst in een bedrijf wil werken, moet ongetwijfeld SQL leren. Steeds meer bedrijven vullen deze vereiste aan met Python ervaring, omwille van het grote belang voor artificiële intelligentie. En ook omdat het een erg begrijpelijke taal is die je vlot aanleert. Als analyst moet je niet alleen de basisgrammatica kennen, maar ook enkele belangrijke modules, zoals CSV en Pandas. Wij leren je hoe je vlot je gegevens verwerkt met deze fijne taal.

€ 225.00 incl.
€ 185.95 excl. BTW

In detail

In deze cursus leert een deelnemer eerst enkele belangrijke concepten bij, namelijk muteerbare en niet-muteerbare objecten, idempotente operaties en functies als eerste-klas objecten. Dit bouwt voort op een basiskennis van Python, waarin we veronderstellen dat de cursist reeds de noties van objecten, klasses en variabelen goed begrijpt, en daarnaast ook functies en lussen (“loops”) kan schrijven. 
Na uitleg van deze concepten gaan we over tot de CSV module, waar we leren hoe we zelf CSV-bestandjes uitlezen, daar nuttige velden uit kunnen halen en daar operaties op uitvoeren. We maken daarnaast een kleine zijsprong naar het broertje van de CSV module, namelijk de JSON module, omdat ook steeds meer data in dit semi-gestructureerd formaat wordt beschikbaar gemaakt.
Tot slot verkennen we hoe de Pandas bibliotheek het data analyse werk kan verlichten, zowel van CSVs, JSON, als van relationele databanken. Ook grafieken maken met Pandas komt aan bod. 

Wanneer we het Pandas-hoofdstuk starten, wordt meteen ook de goede praktijk van virtuele omgevingen aangeleerd. Ook het bouwen van modulaire code komt veelvuldig aan bod, zodat deelnemers hun pareltjes kunnen hergebruiken in meerdere analyseprojecten.

Na 2 opeenvolgende dagen opleiding, wordt er ook nog 1u individuele coaching voorzien 2 weken na de opleiding.

Deze opleiding wordt gegeven in samenwerking met Dataminded. Dataminded is een groep van de beste Data Engineers die diverse data-gerelateerde projecten uitvoeren bij grote klanten. Hun expertise en ervaring zal tijdens opleiding ten volle aanbod komen.

BYOD (Bring Your Own Device): om optimaal thuis en op de campus te kunnen werken, breng je best een eigen laptop mee. Zorg ervoor dat de laatste versie van Excel reeds vóór aanvang van de eerste les geïnstalleerd is, aub.
Heb je geen eigen toestel? Geen probleem, geef ons een seintje bij inschrijving, dan kan je op de campus werken op een Syntra PC.

IT-professionals met enkele jaren bedrijfservaring of een gelijkwaardig diploma.

Benodigde voorkennis:

 • basiskennis van Python:
  • Goed begrip van objecten, klasses en variabelen
  • Kunnen schrijven van functies en lussen (“loops”) 
 • Muteerbare en niet-muteerbare objecten
 • idempotente operaties
 • Functies als eerste-klas objecten
 • Gebruik van de CSV-module : uitlezen van bestanden, ophalen van velden, uitvoeren van operaties
 • Kennismaking met de JSON module
 • Data analyse met de Pandas-bibliotheek
 • Grafieken maken met Pandas

Deze opleiding is erkend voor de KMO-portefeuille, dit onder het thema digitalisering.

Kmo-portefeuille

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat. Opgelet: sinds 1 januari 2023 is de samenstelling KMO-portefeuille hervormd. 

 • MO* € 148.76
 • KO** € 130.16

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.