Dispatcher - assistent goederenvervoer

Goederen vervoeren over de weg? Zo pak je dat snel, efficiënt en kostenbewust aan! Je leert je vrachtwagen optimaal inplannen, rekening houdend met de producent en de eindklant. Daarnaast leren we je de basics van de CMR wetgeving, de rij-en rusttijdenregelgeving en een basis ADR.

Hasselt

14/09/2021

m
d av
w
d
v
z
z
Inschrijvingsprijs
Duurtijd
 • 1 jaar
Locatie
 • Hasselt
Kenmerken opleiding
 • Langlopende opleidingen
 • Beroepsopleiding
Bespaar op je opleiding
 • kmo-portefeuille

 • opleidingscheques

Een dispatcher-assistent goederenvervoer is verantwoordelijk voor het organiseren en plannen van de transportopdrachten van een bedrijf. Hij doet dit uiteraard in nauw contact met de productie-en commerciële afdeling. Hij moet de transporten optimaal plannen met oog voor klantgerichtheid, doorlooptijd, kwaliteit en duurzaamheid. Het boeken en verdelen van de opdrachten onder de verschillende transporteurs is een van de sleutelopdrachten van de assistent goederenvervoer.  
Een assistent goederenvervoer moet daarom een grondige kennis inzake logistiek, expeditie en transportwetgeving hebben. Daarnaast zal een goede assistent goederenvervoer ook zorgen voor een correcte administratieve afhandeling van de verschillende transportopdrachten.  

De opleiding "dispatcher" steekt in een nieuw kleedje.  Naast een aantal klassikale sessies, wordt dit programma deels aangeboden via het systeem van afstandsleren.  Met het systeem van individuele coaching, blijf je in nauw contact met de docenten. 

De opleiding 'dispatcher' wil de deelnemers op een praktische manier voorbereiden op deze boeiende afwisselende job. Wanneer je slaagt voor de examens ontvang je op het einde van de opleiding een getuigschrift 'Assistent goederenvervoer'.

Je kan helaas op dit moment voor deze opleiding geen opleidingscheques aanvragen.

Doelgroep

Deze opleiding richt zich naar personen die de nodige kennis willen verwerven om goederentransport over de weg te kunnen organiseren met het oog op een duurzaamheid, klantgerichtheid, doorlooptijd en kwaliteit

Programma:

Intake  (1u)
Inleidende module transport en logistiek  (24u)
Inleiding wegtransport goederen   (36u)
Transport management systeem  (28u)
Organisatie transportopdrachten  (56u)
Ecologisch en circulair transport  (24u)
Casus planning en opvolging goederenvervoer  (8u)

Deze opleiding voorziet overwegend 1 lestijd per week.  Door het groot aantal lesuren kan het voorkomen dat er tijdens meerdere weken 2 lestijden worden georganiseerd.  Een lessenrooster wordt je bij de start van de eerste les bezorgd.

Tijdens een intakegesprek, dat voorafgaat aan de opleiding, wordt er gepolst naar de voorkennis omtrent Microsoft Excel.  Er kan geadviseerd worden om een extra module ICT-vaardigheden te volgen.

Hasselt

m
d av
w
d
v
z
z

14/09/2021

Inschrijvingsgeld voor deze opleiding*

* De vermelde prijs is de prijs voor het eerste cursusjaar.

Excl.€371.90
Incl.€450.00

Kosten lesmateriaal

Handboeken

Excl.€28.30
Incl.€30.00
 • Hasselt

Summer School: ADR voor logistieke medewerkers

€195.00 €161.16
 • Hasselt

Mobiliteitsadviseur: Verkeer en maatschappij

€110.00 €90.91
 • Hasselt

Logistiek verantwoordelijke

€435.00 €359.50
 • Hasselt
 • Pelt

Logistiek assistent

€405.00 €334.71