Drone data-expert

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Drone data-expert

Als drone data-expert verdiep je je in de belangrijkste technologieën die je onder een drone kan hangen en leer je de daaruit voortvloeiende data te vertalen in een leesbaar rapport voor de eindklant.  De behandelende technologieën die aan bod komen tijdens deze opleiding : fotogrammetrie in het algemeen, RGB cameratechnologie, multi-spectrale cameratechnologie, oppervlakte- en volumeberekening, thermische cameratechnologie en in beperkte mate foto- en videotechnologie.  Daarnaast wordt de Europese dronewetgeving en risico-methodologie SORA onder de loep genomen. Er zal bovendien tijdens een praktijkvlucht de volledige setting en voorbereiding van een datacaptatie worden uitgevoerd.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

De inschrijvingsprijs geldt voor opleiding waarbij standaard de deelmodule Multispectrale camera en dataverwerking in QGIS  (56u) op donderdag avond vervat zit.  Parallel wordt de module Thermale camera en dataverwerking in QGIS (56u) op zaterdag voormiddag aangeboden.  Indien de cursist kiest voor het volgen van deze extra module, dan dient hiervoor apart ingeschreven te worden:

Dronepiloten die in het bezit zijn van een Europese dronelicentie (minimum categorie Open A1/A3) of die als cursist zijn ingeschreven en daarvan het bewijs kunnen aantonen dat zij de opleiding tot dronepiloot volgens de nieuwe geldende Europese wetgeving in een erkende vliegschool aan het volgen zijn.

Cursisten die in het bezit zijn van een dronelicentie categorie open A1-A3, categorie open A2 of categorie Specific volgens de geldende Europese wetgeving behaald in een door het DGLV erkende entiteit (vliegschool).

Deze opleiding gaat door op Droneport te Sint-Truiden.

Cursisten voorzien in eigen laptop. De benodigde studentensoftware zal voorzien worden gedurende de opleiding.

De opleiding loopt op avonden, telkens van 18:30u tot 22:00u

Standaard programma:

Europese en Belgische drone-wetgeving  28u
Inleiding fotogrammetrie en basis dataverwerking  28u
Multispectrale camera en dataverwerking in QGIS  56u
Toegepaste bedrijfsvoering drone data-expert  16u
Eindproefbegeleiding  12u
Eindproef  1u

Parallel aan de module Multispectrale camera en dataverwerking in QGIS, kan eveneens de module Thermale camera en dataverwerking in QGIS gevolgd worden (lessen van deze module gaan door op zaterdag voormiddag).  Hiervoor dient de cursist apart in te schrijven!

 

Besparingen

Bespaar dankzij opleidingscheques elk jaar tot 125 euro bij SyntraPXL. Meer informatie over opleidingscheques.

Kmo-portefeuille

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat. Opgelet: sinds 1 januari 2023 is de samenstelling KMO-portefeuille hervormd. 

  • MO* € 0.00
  • KO** € 0.00

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.