Drone : Hoe zelf je drone onderhouden?

Wil je zelf met kennis van zaken je eigen drone onderhouden dan is deze opleiding wellicht wat je zoekt! Deze opleiding is tevens noodzakelijk vooraf te volgen indien je de vervolgopleiding "Drone : Hoe zelf je eigen hexacopter enkel platform bouwen?" wil gaan volgen.

Duurtijd
 • Onbekend
Locatie
 • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
 • Kortlopende opleidingen
 • Bijscholing
Bespaar op je opleiding
 • kmo-portefeuille
 • opleidingscheques

Doelgroep

Voor zij die met kennis van zaken hun drone multi-rotor zelf willen onderhouden of met kennis van zaken een hexacopter enkel platform zelf willen bouwen dienen eerst deze opleiding te volgen alvorens de vervolgopleiding "Drone : Hoe zelf je eigen hexacopter enkel platform bouwen?" te mogen starten.

1  FRAME EN ONDERHOUD :
SOORTEN FRAMES EN EIGENSCHAPPEN:
Hier gaan we verschillende soorten frames bespreken : tricopter, quadcopter, hexacopter enz... Ieder van deze frames heeft bepaalde eigenschappen die een bepaald karakter vertonen bij het vliegen.
FUNFACTOR BEPALEN :
Hier gaan we bekijken hoe speels of hoe stijf we het frame gaan maken aangezien dit ook invloed heeft op het karakter van het toestel.
FRAME KIEZEN:
Aan de hand van de doelstelling die we bepaald hebben voor het toestel en aan de hand van de bovenstaande factoren gaan we nu een frame kiezen dat hiervoor geschikt is. Hier speelt de payload ook een grote rol.  Hoe controleren we het frame op slijtage?
2  MOTOREN EN ONDERHOUD :
SOORTEN MOTOREN:
Hier gaan we kijken welke motoren er voor ons van toepassing zijn zoals ster motoren, bruchles,…. en hoe deze te onderhouden of slijtage vast te stellen
KENNIS MOTOREN:
Hier gaan we uitleggen en kijken wat voor info er op de motor staat en achterhalen wat dit concreet betekent zodat we weten wat de motor gaat doen als we deze koppelen aan onze vliegcontroller en de batterij.
KEUZE MOTOR:
Hier gaan we bepalen welke motoren er van toepassing zijn voor ons en een keuze maken naargelang onze opstelling van de copter.
3  ESC EN ONDERHOUD :
SOORTEN ESC:
Hier gaan we kijken welke soorten esc er voor ons van toepassing zijn.
VOOR- EN NADELEN BEPALEN VOOR FRAME:
Hier gaan we kijken wat de esc kan betekenen voor een bepaald frame zoals koeling, reactie snelheid, plaatsbepaling, enz...
BASISKENNIS WERKING ESC:
Hier gaan we de werking van een esc onder de loep nemen zodat we weten wat er gebeurt met de sturing naar de motor en de input van de vliegcontroller.
KEUZE ESC:
Aan de hand van het frame en de motoren gaan we een esc moeten kiezen. Ook gaan we bepalen hoe sterk en hoe snel we onze motoren gaan maken en wat er moet gebeuren als er iets fout gaat.
4  PROPULSION :
WERKING EN ONDERHOUD VAN EEN PROP:
Basis kennis werking van lift en aerodynamica
SOORTEN PROPS:
Verschillend soorten props komen eraan te pas en ook de mogelijkheden volgens eigenschappen gaan we bekijken. Welke invloeden hebben de verschillende soorten props op het frame?
KEUZE PROP:
Aan de hand van onze doelstelling gaan we nu een keuze maken van de prop die we gaan gebruiken.
BALLANCERING VAN DE PROP:
Hier gaan we onze prop die we gekozen hebben controleren op balans zowel mechanisch als status.  Indien deze niet goed is gaan we deze in balans proberen brengen.

 

 

 • Genk T2-campus

Drone onderhouds- en bouwtechnicus

€495.00 €409.09
 • Genk T2-campus

Drone pilot klasse 1 – Theorie

€995.00 €822.31
 • Genk T2-campus

Drone pilot klasse 2 – Theorie

€345.00 €285.12
 • Genk T2-campus

Drone pilot klasse 2 – Praktijk

€650.00 €537.19
 • Genk T2-campus

Drone pilot klasse 1 – Praktijk

€1295.00 €1070.25