Elektrische signaalgevers (sensoren)

Stel je het volgende eens voor: toiletten die overspoelen, stoplichten die op rood blijven staan, winkeldeuren die niet automatisch open gaan of een ECG in een ziekenhuis die een vlakke lijn aangeeft terwijl de patiënt springlevend is. Zo zou de wereld er uit zien zonder sensoren. Sensoren zijn namelijk overal, zelfs op plekken waar je het niet verwacht. Ben jij nieuwsgierig naar de eindeloze mogelijkheden van sensor technologie? Dan is deze training echt wat voor jou!

Sector
Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Kortlopende opleidingen
  • Bijscholing
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

Sensoren zijn, als zintuigen van de machines, belangrijke componenten waar onderhoudsmedewerkers mee geconfronteerd worden. In deze korte module komen de meest gebruikte sensoren op een zeer praktische manier aan bod.

Deze korte cursus maakt deel uit van het traject Van operator naar Onderhoudstechnieker, maar kan ook apart gevolgd worden.

Sectorfonds Vormelek vzw betaalt aan de werkgever die ressorteert onder het PSC 149.01 (RSZ prefix 067 of 467) een premie voor elke arbeider die een niet-bedrijfsspecifieke opleiding met het Vormelek-label volgt (opleiding van min. 3 u, tussen 7u en 17u, ...). Het premiebedrag bedraagt per arbeider maximum € 15,5 per uur en wordt afgebouwd van het premiekrediet van de onderneming. De premie vraag je ten laatste drie dagen voor de start van de opleiding aan. Meer weten? www.vormelek-formelec.be, tel 02 476 16 76, info@vormelek-formelec.be.

Doelgroep

Onderhoudstechnici, elektriciens, elektromecanicien, techniekers

Werking - en detectieprincipes van lichtsensoren
Werking - en detectieprincipes van inductieve sensoren
Werking - en detectieprincipes van capacitieve sensoren
Werkingsprincipe van ultrasone sensoren
Aansluitingsmodaliteieten van sensoren ( PNP  / NPN ……..  )
Praktisch aansluiten van sensoren 
Keuze van de juiste sensoren i.v.m de omgevingsomstandigheden

 

  • Genk T2-campus

De Nieuwe Siemens LOGO 8! Basis

€275.00 €227.27
  • Genk T2-campus

Voltijdse dagopleiding Elektricien

€1050.00 €867.77