Elektromecanicien / Onderhoudsmonteur

Ben je werkzaam in een industriële omgeving en zou je wat meer willen weten over de verschillende facetten binnen de bedrijfselektriciteit, motoren en sensoren, pneumatica, Hydraulica, onderhoudsmechanica of pompen en appendages dan is dit het ideale traject voor jou.

Elektromecanicien / Onderhoudsmonteur is een beroepskwalificatie voor hen die dit volledige traject gevolgd hebben. Bekijk onderaan bij programma uit welke deeltrajecten dit is opgebouwd. je kan apart inschrijven voor elk deeltraject.

Bekijk onderaan de beroepenfilm industrieel elektricien van vdab welke een vergelijkbaar beroep is

Sector
Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Langlopende opleidingen
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

In de Module bedrijfselektriciteit leer je het plaatsen en aansluiten van elektrische motoren, nood- en beveiligingssystemen, pneumatische onderdelen, contactoren, PLC’s, frequentieregelaars, signalerings- en bedieningsapparatuur, borden en verlichting in een industriële omgeving.

In de Module Pneumatica en Hydraulica leer je Storingen, haperingen of defecten opsporen en herstellen. In deze initiatie leer je verschillende types van pneumatische en hydraulische componenten herkennen en herstellen. Met kleine ingrepen en herstellingen kan men dikwijls de interventie van externe bedrijven vermijden en op die wijze snel en kostenbesparend handelen.

In de Module onderhoudsmechanica leer je de verschillende verbindingstechnieken zoals bv, hoe sterk bouten zijn en hoe hard je ze mag aanspannen. Tweede onderdeel van deze module zijn de verschillende soorten lagers en hun toepassingen. Verder leer je alles over kettingen, riemen, reductiekasten en koppelingen. Tevens de verschillende veiligheidsaspecten komen aan bod in deze module en last but not least leer je een goede taakvoorbereidng maken.

in het kader van preventief onderhoud leer je de werking van het materiaal, de instrumentengegevens en kritieke slijtagepunten, smeringspunten ... controleren, de machine of installatie preventief onderhouden; in het kader van correctief onderhoud leer je, defecten of storingen lokaliseren en diagnosticeren, defecte onderdelen vervangen, herstellen, testen en afstellen en algemeen, voorbereidende test uitvoeren voor het vrijgeven van de machine of installatie

Doelgroep

monteurs, onderhoudstechnici, industriële medewerkers, elektrotechniekers, herstellers van machines, ploegleiders industrie, elektrotechnisch installateurs,

Dit traject is opgebouwd in verschillende deeltrajecten. 

Je kan zelf bepalen welk deeltraject je eerst wil volgen. Kijk natuurlijk wel of er geen toelatingsvoorwaarden zijn, zo zal je bij de meeste trajecten eerst het basistraject te volgen.

Onderaan een overzicht en links naar de verschillende trajecten

  • Genk T2-campus

De Nieuwe Siemens LOGO 8! Basis

€275.00 €227.27
  • Genk T2-campus

Voltijdse dagopleiding Elektricien

€1050.00 €867.77