Elektronische muziek maken met ABLETON LIVE

Ableton Live heeft zich de voorbije jaren ontpopt als dè standaard onder producers en muzikanten binnen de elektronische muziek.
Het is een uniek programma: opgebouwd rond het principe van snel ideeën in te kunnen spelen en ze live brengen, heeft het programma ook een zeer solide arrangement-opbouw.
Hiermee kan je als producer aan de slag met je eigen werk.
De unieke grid en de zeer intuïtieve interface maken Ableton Live gebruiksvriendelijker dan de meeste andere DAW’s.
Naast het maken van elektronische muziek leent het programma zich ook perfect tot akoestische genres: muziek opnemen en bewerken verlopen op een erg logische manier en de features van elastische audio zijn uniek in zijn soort.
Kortom: Als producer van muziek kan je er echt niet meer omheen!

Sector
Duurtijd
  • Nog geen startdatum bekend. Klik op "Hou me op de hoogte", wij doen de rest
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Kortlopende opleidingen
  • Bijscholing
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

Doelgroep

- Elektronicaproducers die live willen leren spelen.
- Voor de (semi-) professioneel die bezig zijn met muziek (recording of live);
- Voor zij die bezig zijn met homerecording.
- Studiotechnici die nog geen kennis hebben van Ableton Live.

De opleiding start met een uiteenzetting van de basisfunctionaliteiten van Ableton Live:
De tweeledige opbouw (live & arrangement), de basisgereedschappen, de mixer.
Tijdens het eerste thema creëren de deelnemers een hiphopbeat met behulp van audioloops. Elke deelnemer maakt zijn eigen remix binnen dit genre. Er wordt aandacht besteed aan het ‘editen’ van geluidsfragmenten. daarnaast doen de eerste audio-effecten hun intrede: de reverb en de delay.
Tijdens het volgende thema worden de genres techno/house onder de loep genomen. Hierbij leren de deelnemers werken met de ‘drum rack’ en drumbeats programmeren.
Thema 3 behandelt het genre ‘trap’. Dit genre leent zich goed voor het aanleren van de sampler. Hierbij komt ook de filter aan bod. De deelnemers leren automatisaties toepassen en krijgen een eerste kennismaking met midi-controllers.
Als tussentijdse uitdaging maken de deelnemers een remix, in een genre naar keuze. Tijdens dit proces worden basistechnieken van mixing aangeleerd: een correcte balans zoeken in volumes, compressie en equalizing.
Tijdens thema 4 leren de deelnemers te werken met synthesizers: via de ingebouwde Analog Synthesizer zetten ze de eerste stappen in de wereld van de subtractieve synthese.
Dit wordt doorgetrokken naar een inleiding in de Sylenth: ’s werelds populairste VST-synthesizer.
In het laatste thema wordt aandacht besteed aan het live spelen binnen het programma: men leert live loops en geluiden triggeren in de session-view. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de midi-controller, en maken de deelnemers kennis met enkele Ableton-designed controllers, zoals de Akai APC40 en de Push.

  • Genk

Realisator van audioproducties

€425.00 €351.24
  • Genk

Voltijdse dagopleiding Soundproducer

€995.00 €822.31