Elevator Pitch: verkoop je idee in 3 minuten!

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Elevator Pitch: verkoop je idee in 3 minuten!

Op een event of bij een toevallige ontmoeting heb je meestal nauwelijks de tijd om iemand op een overtuigende wijze voldoende te vertellen over jezelf, jouw dienstverlening of productengamma en de meerwaarde die het uw gesprekspartner zou leveren.

Dan gebruik je toch jouw Elevator Pitch? Jouw wàt?! Leer hoe je dit kan aanpakken in deze korte opleiding.

 

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Je krijgt vandaag vaak niet meer tijd om belangstelling te wekken voor wat je te vertellen heeft. Je kan dus maar beter goed voorbereid zijn op snelle opportuniteiten om mensen in slechts enkele tientallen seconden een raak verhaal te doen. Elk woord moet gewogen zijn, elke zin en elke uitspraak treffend en interessant voor je gesprekspartner, gemakkelijk te volgen en niet te drammerig.

Een Elevator Pitch is een structuur en een techniek om dit soort snelpresentaties te ontwikkelen. Een goede Elevator Pitch is alvast niét het resultaat van toeval of de ingeving van het moment. Een Elevator Pitch is doordacht aangepast aan de omstandigheden, aan jouw gesprekspartner en natuurlijk aan je doelstellingen.

Je wilt misschien een Elevator Pitch bedenken voor je organisatie (nuttig voor bv. netwerkactiviteiten), voor een dienst of product (bv. bruikbaar bij klanten of bezoekers), of gewoon persoonlijk (bv. om jezelf treffend voor te stellen).

Een Elevator Pitch moet je vooraf even herkauwen zodat hij goed en schijnbaar spontaan in de mond ligt, zegbaar wordt. Pitchen is leuk en comfortabel wanneer je over enkele vlotte Elevator Pitches beschikt. Bovendien voorkomt pitchen dat je eindeloos door gaat over jezelf en wat jou bezig houdt: met een Elevator Pitch geef je niet enkel je (korte) boodschap, maar je vraag betrekt ook meteen de ander. Iemand beslist al in de eerste minuut of hij je aardig vindt. Hoe meer je over hem spreekt en over hem vraagt, des te aardiger hij je zal vinden.

Op zoek naar een snelle formule om belangstelling te wekken in een gesprek, op een netwerk event, in een presentatie of een geschreven tekst, en toch overtuigend uw punt maken? Dan kan Elevator Pitching je ongetwijfeld dienstig zijn.

  • Wat is een Elevator Pitch?
  • Principes van een Elevator Pitch-sjabloon;
  • Practicum
  • Hoe ontwikkel je eigen Elevators Pitches met het sjabloon;
  • Persoonlijke Pitch
  • Organisatie Pitch
  • Product Pitch
  • Elevator Pitches leren gebruiken
  • Kortpresentaties op basis van Elevator Pitch
  • Speeddating met Elevator Pitch

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.