Facility manager

Kostenbesparend werken, een efficiëntere organisatie voorzien, inspelen op trends .... Het is slechts een greep uit de dagelijkse taken van een facility manager. Na het afronden van deze opleiding profileer je je als expert en kan je organisatorische vraagstukken in een mum van tijd oplossen. De praktijkgerichte aanpak van SYNTRA is ook voor deze opleiding een niet te missen kans op een b(l)oeiende carrière!

Duurtijd
 • Onbekend
Locatie
 • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
 • Langlopende opleidingen
 • Beroepsopleiding
 • Vlaams opleidingsverlof
Bespaar op je opleiding
 • kmo-portefeuille
 • opleidingscheques

Bedrijfsleiders en verantwoordelijken van openbare diensten zijn zich meer en meer bewust van het strategisch belang van facility management. Na personeel is het immers de 2de grootste kostenfactor in een onderneming. Het kent een snelle continue groei en evolutie.
De facility manager van vandaag is niet langer een uitvoeringsgerichte doener, maar meer en meer een strategische denker en planner die op directieniveau een belangrijke bijdrage levert aan complexe organisatievraagstukken.

We benaderen facility management vanuit verschillende invalshoeken: zowel het vakgebied facility management als gebouw- en persoonsgebonden diensten. Als facility manager of facilitair manager regel je, simpel gezegd, het huishouden van je organisatie. Je zorgt dat elk personeelslid alle diensten en middelen (faciliteiten) tot zijn beschikking heeft om zijn werk goed te kunnen doen. Zo regel je perfecte catering, beveiliging en schoonmaak.

In deze opleiding zijn bedrijfsbezoek(en) inbegrepen.  Het is een ALL-IN concept.  Je leert er een facilitair plan maken van A tot Z.  De lessen zijn zeer praktijkgericht en elke theorie wordt aan de realiteit getoetst.

Doelgroep

Deze opleiding richt zich enerzijds tot pas afgestudeerden en anderzijds naar managers die zich willen specialiseren (vb. medewerkers van overheden, openbare & private sector, productie, vastgoed, bank-en verzekeringswezen, retail, automotive  zorg, bouw, etc.)

Toelatingsvoorwaarden

 • minimumvooropleiding hoger secundair onderwijs               
 • of minimum 3 jaar aantoonbare ervaring in een logistieke functie

Deze opleiding richt zich enerzijds tot pas afgestudeerden die hiermee extra troeven kunnen voorleggen en die wensen tewerkgesteld te worden in de wereld van het facility management en anderzijds naar huidige managers met een logistieke ervaring, die zich verder willen specialiseren in Facility management.

Facilitymanagement
Terminologie, kerntaken, verantwoordelijkheden, schaalvoordelen (onder)zoeken bij de buren of concullega 's

Toegepast bedrijfsbeheer
Missie & strategie
Opstellen van doelstellingen, aard en structuur van organisaties, Concrete gewenste aanpak
Meerjaren budgetteren & begroten, investeringsmogelijkheden, kostenbeheersing

Contractmanagement
Aankoop-of uitbestedingsbeslissing, leverancierskeuze

Tools&Technieken
Algemene Technieken, Beveiliging, Energiebeheer, ICT-kabelbeheer

Parkmanagement
Missie, onderhoud, terminologie, planning, beheer & technische documentatie,verzekeringen

Verhuismanagement
KSF, checklijsten, praktijkoefeningen, ergonomie, regelgeving, risico's

Schoonmaakbeheer

Afvalbeheer
(Vlarem-Vlarea-Vlarebo), beperken van Afval, sorteren, afvoeren en verwerken, aangiften

En veel meer.....kom naar deze interactieve opleiding waar u van uw mede-cursisten kan leren en waar u aan het begin staat van een interessante nieuwe uitdaging.
De facility manager van vandaag is niet langer een uitvoeringsgerichte doener maar meer en meer een strategische denker en planner die op directieniveau een belangrijke bijdrage levert aan complexe organisatievraagstukken.
We benaderen FM vanuit verschillende invalshoeken: Het vakgebied facility management, gebouwgebonden diensten en persoonsgebonden diensten. Als facility manager of facilitair manager regel je, simpel gezegd, het huishouden van een bedrijf.

 

 • Hasselt

Change Management

€335.00 €276.86
 • Hasselt

Voltijdse dagopleiding Sport- en Eventmanager

€1150.00 €950.41