€ 350.00 incl.
€ 289.26 excl. BTW

Fermenteren

Mogelijk is fermenteren je onbekend, toch zou het heel goed zijn om gefermenteerde producten in je voedingspatroon op te nemen. Gefermenteerde grondstoffen zijn namelijk tig keer krachtiger dan een probiotica supplement. Daar bovenop zijn ze ook enorm rijk aan vele gezonde voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en antioxidanten. Daarmee behoren ze tot de gezondste voedingsmiddelen die er bestaan. En het leukste van dit alles is dat je in je keuken zelf kan fermenteren!

€ 350.00 incl.
€ 289.26 excl. BTW

In detail

Zuurkool, kombucha, zuurdesem, gemberbier ... allemaal producten van fermenteren. Ontdek deze oeroude bewaartechniek die omwille van zijn uitzonderlijke smaakwijziging superpopulair is bij de bekendste chefs en de beste restaurants.

Fermentatie is een proces waarbij micro-organismen, zoals bacteriën, schimmels en gisten, worden gebruikt om een voedingsmiddel te bewerken. Je laat micro-organismen groeien, waarbij ze enzymen aanmaken die bepaalde voedingsstoffen (zoals koolhydraten en eiwitten) afbreken en de smaak, geur, uiterlijk, verteerbaarheid en houdbaarheid van het product veranderen.

Bij sommige voedingsmiddelen, zoals bijvoorbeeld kaas, vindt fermentatie spontaan plaats. Maar bij andere producten, zoals yoghurt, zuurkool en kefir, worden de micro-organismen bewust toegevoegd zodat fermentatie plaats gaat vinden.

Iedereen die zelf aan de slag wil gaan met fermenteren.

De opleiding fermenteren bestaat uit 7 praktijklessen waarin de nodige theoretische kennis geïntegreerd zit.

Samenstelling prijs

Grondstoffen
€ 86.78 excl. BTW
€ 105.00 incl.
Inschrijvingsprijs
€ 289.26 excl. BTW
€ 350.00 incl.
Totaalprijs inclusief kosten
€ 376.04 excl. BTW
€ 455.00 incl.

Kmo-portefeuille

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat. Opgelet: sinds 1 januari 2023 is de samenstelling KMO-portefeuille hervormd. 

  • MO* € 300.83
  • KO** € 263.23

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

SyntraPXL Docenten

Ontdek jouw SyntraPXL Docent

Bij SyntraPXL delen meer dan 1000 professionals elk jaar hun kennis en ervaring met 23.000 gemotiveerde cursisten, verspreid over 6 campussen. Via innovatieve en praktijkgerichte opleidingen bouwen deze vakspecialisten aan een duurzame toekomst voor onze trainees.

Lees meer
Docent

Eddy
Van Den Langenbergh

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.