Fermenteren

Startdatum(s) Deze opleiding op maat van jouw bedrijf?
In detail
Zuurkool, kombucha, zuurdesem, gemberbier ... allemaal producten van fermenteren. Ontdek deze oeroude bewaartechniek die omwille van zijn uitzonderlijke smaakwijziging superpopulair is bij de bekendste chefs en de beste restaurants.
Fermentatie is een proces waarbij micro-organismen, zoals bacteriën, schimmels en gisten, worden gebruikt om een voedingsmiddel te bewerken. Je laat micro-organismen groeien, waarbij ze enzymen aanmaken die bepaalde voedingsstoffen (zoals koolhydraten en eiwitten) afbreken en de smaak, geur, uiterlijk, verteerbaarheid en houdbaarheid van het product veranderen.
Bij sommige voedingsmiddelen, zoals bijvoorbeeld kaas, vindt fermentatie spontaan plaats. Maar bij andere producten, zoals yoghurt, zuurkool en kefir, worden de micro-organismen bewust toegevoegd zodat fermentatie plaats gaat vinden.
Iedereen die zelf aan de slag wil gaan met fermenteren.
Programma
Bekijk het volledige programma
Deze opleiding op maat van je bedrijf? Vragen over deze opleiding?De opleiding fermenteren bestaat uit 7 praktijklessen waarin de nodige theoretische kennis geïntegreerd zit.
Samenstelling prijs
Kmo-portefeuille
De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat. Opgelet: sinds 1 januari 2023 is de samenstelling KMO-portefeuille hervormd.
- MO* € 300.83
- KO** € 263.23
Netto verschuldigd bedrag voor:
* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen
Heb je nog een vraag?
Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.