Fermenteren: techniek en toepassingen

Mogelijk is fermenteren je onbekend, toch zou het heel goed zijn om gefermenteerde producten in je voedingspatroon op te nemen. Gefermenteerde grondstoffen zijn namelijk tig keer krachtiger dan een probiotica supplement. Daar bovenop zijn ze ook enorm rijk aan vele gezonde voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en antioxidanten. Daarmee behoren ze tot de gezondste voedingsmiddelen die er bestaan. En het leukste van dit alles is dat je in je keuken zelf kan fermenteren!

Hasselt

22/10/2020

m
d
w
d av
v
z
z
Inschrijvingsprijs
Duurtijd
  • 4 sessies
Locatie
  • Hasselt
Kenmerken opleiding
  • Kortlopende opleidingen
  • Bijscholing
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

Zuurkool, kombucha, zuurdesem, gemberbier ... allemaal producten van fermenteren. Ontdek deze oeroude bewaartechniek die omwille van zijn uitzonderlijke smaakwijziging superpopulair is bij de bekendste chefs en de beste restaurants.

Fermentatie is een proces waarbij micro-organismen, zoals bacteriën, schimmels en gisten, worden gebruikt om een voedingsmiddel te bewerken. Je laat micro-organismen groeien, waarbij ze enzymen aanmaken die bepaalde voedingsstoffen (zoals koolhydraten en eiwitten) afbreken en de smaak, geur, uiterlijk, verteerbaarheid en houdbaarheid van het product veranderen.

Bij sommige voedingsmiddelen, zoals bijvoorbeeld kaas, vindt fermentatie spontaan plaats. Maar bij andere producten, zoals yoghurt, zuurkool en kefir, worden de micro-organismen bewust toegevoegd zodat fermentatie plaats gaat vinden.

Doelgroep

Iedereen die zelf aan de slag wil gaan met fermenteren.

Hasselt

m
d
w
d av
v
z
z

22/10/2020

Hasselt

Start: 22/10/2020

m
d
w
d av
v
z
z
Start Einde Lokaal
do 22/10/2020 19:00 22:00
do 29/10/2020 19:00 22:00
do 12/11/2020 19:00 22:00
do 19/11/2020 19:00 22:00
OPGELET! Dit is het overzicht van de geplande lessen. Houd er echter rekening mee dat, door onvoorziene omstandigheden, een afwijking van de planning steeds mogelijk is. Wij zullen er steeds naar streven om in een onderling overleg naar een geschikt inhaal-/lesmoment te zoeken.
Hilaire Spreuwers

Inschrijvingsgeld voor deze opleiding*

* De vermelde prijs is de prijs voor het eerste cursusjaar.

Excl.€185.95
Incl.€225.00

Bespaar op je opleiding

  • kmo-portefeuille

    De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Kijk hier hoe dit in zijn werk gaat.

  • opleidingscheques

    Bespaar elk jaar tot 125 euro bij SYNTRA Limburg. Meer informatie over opleidingscheques vind je hier.

  • Vlaams opleidingsverlof mogelijk

    Dit is de hervormde versie van betaald educatief verlof. Meer informatie over Vlaams opleidingsverlof vind je hier.

KMO-portefeuille

Erkende dienstverlener
  • MO* 148.76
  • KO** 130.16

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

  • Hasselt

Voltijdse dagopleiding Restauranthouder

€895.00 €739.67
  • Hasselt

Dresseertechnieken

€155.00 €128.10
  • Hasselt

Streetfood Academy: American barbecue

€180.00 €148.76
  • Hasselt

Structuren en texturen in gerechten

€180.00 €148.76
  • Hasselt

Creatieve fingerfood

€125.00 €103.31