Fermenteren: techniek en toepassingen

Mogelijk is fermenteren je onbekend, toch zou het heel goed zijn om gefermenteerde producten in je voedingspatroon op te nemen. Gefermenteerde grondstoffen zijn namelijk tig keer krachtiger dan een probiotica supplement. Daar bovenop zijn ze ook enorm rijk aan vele gezonde voedingsstoffen, zoals vitamines, mineralen en antioxidanten. Daarmee behoren ze tot de gezondste voedingsmiddelen die er bestaan. En het leukste van dit alles is dat je in je keuken zelf kan fermenteren!

Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Kortlopende opleidingen
  • Bijscholing
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

Zuurkool, kombucha, zuurdesem, gemberbier ... allemaal producten van fermenteren. Ontdek deze oeroude bewaartechniek die omwille van zijn uitzonderlijke smaakwijziging superpopulair is bij de bekendste chefs en de beste restaurants.

Fermentatie is een proces waarbij micro-organismen, zoals bacteriën, schimmels en gisten, worden gebruikt om een voedingsmiddel te bewerken. Je laat micro-organismen groeien, waarbij ze enzymen aanmaken die bepaalde voedingsstoffen (zoals koolhydraten en eiwitten) afbreken en de smaak, geur, uiterlijk, verteerbaarheid en houdbaarheid van het product veranderen.

Bij sommige voedingsmiddelen, zoals bijvoorbeeld kaas, vindt fermentatie spontaan plaats. Maar bij andere producten, zoals yoghurt, zuurkool en kefir, worden de micro-organismen bewust toegevoegd zodat fermentatie plaats gaat vinden.

Je kan helaas op dit moment voor deze opleiding geen opleidingscheques aanvragen.

Doelgroep

Iedereen die zelf aan de slag wil gaan met fermenteren.

  • Hasselt

Start 2 BBQ

€380.00 €314.05
  • Hasselt

Voltijdse dagopleiding Restauranthouder

€950.00 €785.12