Fietshersteller

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Fietshersteller

Heb je een passie voor fietsen? Mis je geen enkele koerswedstrijd en sta je aan de dranghekken bij het veldrijden? Zou je vooral meer willen weten over de mechanica van jouw favoriete tweewieler?  Dat kan via deze twee jaar durende avondopleiding.  Theorie en praktijk wisselen elkaar af.  Je volgt 3 modules en legt evenveel toetsen af.  Als je slaagt, behaal je het certificaat van fietshersteller.  Na deze opleiding kan je nog een specialisatiejaar volgen (enkel in Genk of Pelt). Je behaalt dan na het afleggen van een eindproef het getuigschrift fietstechnicus/fietsvakhandelaar.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

De opleiding loopt over twee jaar avondonderwijs.  Het eerste jaar richt zich op de fietstechniek en mechanica algemeen.  Tijdens het tweede jaar wordt er aandacht besteed aan het onderhoud en het herstellen van alle soorten fietsen.

Cursisten die kiezen voor campus Hasselt, dienen er rekening mee te houden dat de lessen vanaf september 2023 zullen doorgaan op de campus te Genk!

Belangrijk: de lessen met betrekking op het gedeelte "elektrische fiets" zullen doorgaan in het daartoe speciaal ingerichte praktijklabo micro e-mobility op de campus T2 te Genk.

Tijdens de eerste les zal de docent uitleg geven over gebruik van werkmateriaal en de aanschaf van een eigen werkkoffer.  De aankoop van een eigen werkkoffer is verplicht!  De indicatieve prijs voor zo een standaard basis werkkoffer is ongeveer 370€.

Alle personen die graag meer willen weten over de mechanica en techniek van de fiets en die daarmee als werknemer aan de slag willen gaan in een fietsvakhandel of een fietsenfabriek.

Programma:

Deel 1:
Basisbeginselen en -praktijk fietsherstelling (24u)
Frame en vorken (24u)
Wielen en banden (24u)
Aandrijvingen (28u)
Mechanische en hydraulische remmen (24u)

Deel 2:
Elektrische fiets / e-bikes (32u)
Verlichting en basis elektriciteit (32u)
Batterijtechnologie elektrische fiets (32u)
Herstelling en onderhoud elektrische fiets / e-bike (32u)

Door een extra jaar te volgen op de campus in Genk (technicus elektrische fiets en bedrijfsorganisatie) kan men zich verder bekwamen tot ondernemer fietsvakhandel.

 

Besparingen

Bespaar dankzij opleidingscheques elk jaar tot 125 euro bij SyntraPXL. Meer informatie over opleidingscheques.

Deze opleiding komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof. Meer info & voorwaarden.

Digitale opleidingscheques

Je kan opleidingscheques aanvragen voor deze opleiding. Hiervoor heb je volgende gegevens nodig. De aanvraag gebeurt via het WSE-loket

  • ODB-nummer: ODB-Z00544
  • Officiële opleidingsnaam : Fietshersteller - Fietsvakhandelaar
  • Opleidingsverstrekker: Agentschap Innoveren en Ondernemen

Kmo-portefeuille

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat. Opgelet: sinds 1 januari 2023 is de samenstelling KMO-portefeuille hervormd. 

  • MO* € 0.00
  • KO** € 0.00

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.