Gegevens verzamelen en visualiseren met Google Data Studio

"Your data is beautiful. Use it." We kunnen het zelf niet beter zeggen, dus lenen we deze titel van Google Data Studio. Niet enkel analyseer je je searchgegevens, websitebezoekers, adwords enzovoort. Je kan nog veel meer visualiseren, zoals data die je haalt uit oa Twitter, Youtube, WooCommerce, en zelfs geschikte MySQL-bronnen. De lijst van bronnen is zeer lang, en de mogelijke dashboards en rapporten zeer uitgebreid. Ga er mee aan de slag, op 4 avonden leer je de mogelijkheden kennen en zelf toepassen op jouw geschikte datastroom.

Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Kortlopende opleidingen
  • Bijscholing
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • Opleidingscheques

Google Data Studio is een online tool die je gegevens (data) laat verzamelen en omzetten in persoonlijke verslagen en dashboards. Het maakt deel uit van de krachtige Google Analytics 360 suite. Met de gratis versie kan je als individu of klein team aan de slag om je sales-en marketinginspanningen te monitoren:
- connecteer verschillende databronnen (SEO, SEA, CRM, social media, mailcampagnes ...) en zelfs externe mySQL databases
- visualiseer je data in overzichtelijke dashboards
- deel je inzichten met je team om ondersteunde beslissingen te nemen
- kortom: versnel en verbeter je beslissingsproces met relevante up-to-date gegevens

Je kan helaas op dit moment voor deze opleiding geen opleidingscheques aanvragen.

Doelgroep

De opleiding is vrij toegankelijk voor iedereen, maar best heb je voorkennis van de verschillende datastromen in je bedrijf (seo, sea, erp...), ideaal voor marketeers, managers, webshopbeheerders, websitespecialisten, ...

Komen ondermeer aan bod in deze opleiding:
- situering van Google Data Studio in je informatiestroom
- je datastroom in kaart brengen en plannen
- gewenste databronnen koppelen
- gegevens filteren
- dashboards maken
- gegevens delen en presenteren

BYOD (Bring Your Own Device): om aan deze opleiding te kunnen deelnemen, breng je je eigen laptop mee, Windows of Mac.

Over SyntraPXL Data Academy: elk bedrijf, van kleine KMO tot multinational, beschikt over een schatkamer aan gegevens die kunnen leiden tot betere beslissingen en betere prestaties. Met Data Academy biedt SyntraPXL een waaier aan opleidingen die leiden tot beter verzamelen, verwerken, visualiseren en gebruiken van al die kostbare gegevens. Van Excel tot Big Data, van beginner tot professional, voor elk niveau van dataverwerkingen kan je kiezen uit een gespecialiseerd aanbod.

  • Genk T2-campus
  • Pelt

Data analist

€695.00 €574.38
  • Genk T2-campus
  • Pelt

Inleiding tot Data Analyse

€375.00 €309.92