Graan distilleren

We gaan samen met jou graan distilleren in de gloednieuwe professionele distilleerderij Vanderlinden te Hasselt.

Stokerij Vanderlinden

21/03/2019

m
d
w
d av
v
z d
z
Inschrijvingsprijs
Duurtijd
  • 1 sessie
Locatie
  • Stokerij Vanderlinden
Kenmerken opleiding
  • Kortlopende opleidingen
  • Bijscholing
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

Je volgde eerder al de opleiding distillateur in onze campus te Hasselt? Dan heb je vooral fruit leren distilleren. Maar wat als je nu jenever, gin of whisky wilt produceren?
Wij bieden je nu een korte vervolmaking aan. In 12 lessen maakt Olivier Vanderlinden je wegwijs in het stoken van graan. Zowel met zijn nagelnieuwe, state of the art distillatieketel als met een exemplaar uit het einde van de 19de eeuw. Die laatste vinden we terug in het jenevermuseum van Hasselt, dat maar al te graag ondersteuning bied aan een nieuwe lichting distillateurs, die een herwaardering van de Hasseltse echtheid willen teweeg brengen.

 

Doelgroep

Cursisten die de opleiding distillateur succesvol afgerond hebben.

Toelatingsvoorwaarden

Cursisten die de opleiding distillateur succesvol afgerond hebben

  1. Van graan tot Borrel: Grondstoffen, Scheikunde, Waterbehandeling, Graan biologie, Schroten, vermalen van granen, Mout proces, groen-mouten, enz..
  2. Versuikeren / enzymen: Vergisting – Gisting
  3. Destillatie en/of scheidingstechnieken: Discontinu destillatie,  Koude en warme maceratie, Extractie methoden, CO2, Percolatie, Soxlet methode, Head space methode, Gaschromatografie, Massa spectrometrie, Magnetische detectie
  4. De kunst van het ruiken en proeven Sensoriek, Neus, Tong, Smaakpapillen, Oog, Gehoor, Basissmaken, Kennismaken met kruiden, Geurcomponenten in kruiden, scheikunde, Geur- en smaakwielen
  5. 19eeuwse stokerij Jenevermuseum Volledige cyclus van “korrel tot borrel”, Rondleiding, Beslag opzetten -> praktijk (3 uur – duurt langer, als men wilt kan men blijven), Degustatie van de huisproducten
  6. Praktijk
    Opslag Grondstoffen
      Graan – Alcohol 96,6%vol – enz…
    Beslag maken
      Samenstelling en verwerking
      Begisting
      Versuikering beslagkuip
    Ruwstook – continu-discontinu destillatie en alambiek
    Fijnstook scheiding van voorloop middenloop en naloop
    Vatlagering
    Afwerking versnijding en reduceren van moutwijn tot jenever
      Filtering eiwitten verus looistoffen
      Eigen aroma bepalen
      Bottelen eigen fles

 

Stokerij Vanderlinden

,

m
d
w
d av
v
z d
z

21/03/2019

Stokerij Vanderlinden

,

Start: 21/03/2019

m
d
w
d av
v
z d
z
Start Einde Lokaal
do 21/03/2019 19:00 22:00 extern bij docent in bedrijf
do 28/03/2019 19:00 22:00 extern bij docent in bedrijf
do 04/04/2019 19:00 22:00 extern bij docent in bedrijf
do 25/04/2019 19:00 22:00 extern bij docent in bedrijf
do 02/05/2019 19:00 22:00 extern bij docent in bedrijf
do 09/05/2019 19:00 22:00 extern bij docent in bedrijf
do 16/05/2019 19:00 22:00 extern bij docent in bedrijf
do 23/05/2019 19:00 22:00 extern bij docent in bedrijf
za 08/06/2019 09:00 12:00 extern bij docent in bedrijf
za 08/06/2019 13:00 16:00 extern bij docent in bedrijf
za 15/06/2019 09:00 12:00 extern bij docent in bedrijf
za 15/06/2019 13:00 16:00 extern bij docent in bedrijf
OPGELET! Dit is het overzicht van de geplande lessen. Houd er echter rekening mee dat, door onvoorziene omstandigheden, een afwijking van de planning steeds mogelijk is. Wij zullen er steeds naar streven om in een onderling overleg naar een geschikt inhaal-/lesmoment te zoeken.

Inschrijvingsgeld voor deze opleiding*

* De vermelde prijs is de prijs voor het eerste cursusjaar.

Excl.€421.49
Incl.€510.00

Andere kosten

Grondstoffen

Excl.€41.32
Incl.€50.00

Bespaar op je opleiding

  • kmo-portefeuille

    De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 40% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Kijk hier hoe dit in zijn werk gaat.

  • opleidingscheques

    Bespaar elk jaar tot 125 euro bij SYNTRA Limburg. Meer informatie over opleidingscheques vind je hier.

KMO-portefeuille

Erkende dienstverlener
  • MO* 323.967
  • KO** 277.686

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

  • Neerpelt
  • Hasselt

Basis wijnproeven

€200.00 €165.29
  • Hasselt

Barista gevorderd: Koftails maken

€60.00 €49.59
  • Hasselt

Barista basis: Espresso

€155.00 €128.10
  • Hasselt

Introductie in de thee

€60.00 €49.59
  • Hasselt

Barista gevorderd: Intro in latte art

€200.00 €165.29