Graan distilleren

We gaan samen met jou graan distilleren in de gloednieuwe professionele distilleerderij Vanderlinden te Hasselt.

Sector
Duurtijd
  • Nog geen startdatum bekend. Klik op "Hou me op de hoogte", wij doen de rest
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Kortlopende opleidingen
  • Bijscholing
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

Je volgde eerder al de opleiding distillateur in onze campus te Hasselt? Dan heb je vooral fruit leren distilleren. Maar wat als je nu jenever, gin of whisky wilt produceren?
Wij bieden je nu een korte vervolmaking aan. In 12 lessen maakt Olivier Vanderlinden je wegwijs in het stoken van graan. Zowel met zijn nagelnieuwe, state of the art distillatieketel als met een exemplaar uit het einde van de 19de eeuw. Die laatste vinden we terug in het jenevermuseum van Hasselt, dat maar al te graag ondersteuning bied aan een nieuwe lichting distillateurs, die een herwaardering van de Hasseltse echtheid willen teweeg brengen.

 

Doelgroep

Cursisten die de opleiding distillateur succesvol afgerond hebben.

Toelatingsvoorwaarden

Cursisten die de opleiding distillateur succesvol afgerond hebben

  1. Van graan tot Borrel: Grondstoffen, Scheikunde, Waterbehandeling, Graan biologie, Schroten, vermalen van granen, Mout proces, groen-mouten, enz..
  2. Versuikeren / enzymen: Vergisting – Gisting
  3. Destillatie en/of scheidingstechnieken: Discontinu destillatie,  Koude en warme maceratie, Extractie methoden, CO2, Percolatie, Soxlet methode, Head space methode, Gaschromatografie, Massa spectrometrie, Magnetische detectie
  4. De kunst van het ruiken en proeven Sensoriek, Neus, Tong, Smaakpapillen, Oog, Gehoor, Basissmaken, Kennismaken met kruiden, Geurcomponenten in kruiden, scheikunde, Geur- en smaakwielen
  5. 19eeuwse stokerij Jenevermuseum Volledige cyclus van “korrel tot borrel”, Rondleiding, Beslag opzetten -> praktijk (3 uur – duurt langer, als men wilt kan men blijven), Degustatie van de huisproducten
  6. Praktijk
    Opslag Grondstoffen
      Graan – Alcohol 96,6%vol – enz…
    Beslag maken
      Samenstelling en verwerking
      Begisting
      Versuikering beslagkuip
    Ruwstook – continu-discontinu destillatie en alambiek
    Fijnstook scheiding van voorloop middenloop en naloop
    Vatlagering
    Afwerking versnijding en reduceren van moutwijn tot jenever
      Filtering eiwitten verus looistoffen
      Eigen aroma bepalen
      Bottelen eigen fles

 

Je volgde eerder al de opleiding distillateur in onze campus te Hasselt? Dan heb je vooral fruit leren distilleren. Maar wat als je nu jenever, gin of whisky wilt produceren?
Wij bieden je nu een korte vervolmaking aan. In 12 lessen maakt Olivier Vanderlinden je wegwijs in het stoken van graan. Zowel met zijn nagelnieuwe, state of the art distillatieketel als met een exemplaar uit het einde van de 19de eeuw. Die laatste vinden we terug in het jenevermuseum van Hasselt, dat maar al te graag ondersteuning bied aan een nieuwe lichting distillateurs, die een herwaardering van de Hasseltse echtheid willen teweeg brengen.

 

  • Hasselt

Inleiding tot kelner

€110.00 €90.91
  • Hasselt

Sommelier

€610.00 €504.13
  • Hasselt

Zytholoog/Bierkenner

€385.00 €318.18
  • Hasselt

Microbrouwer-craftbrewer

€525.00 €433.88
  • Hasselt

Aspirant sommelier

€590.00 €487.60