Introductie in de thee

Hoe maak ik thee volgens de regels van de kunst? Thee is een natuurproduct dat met veel arbeid en kennis wordt geteeld en waar veel soorten kwaliteiten op de markt zijn. In deze korte kennismaking wordt er een introductie gegeven over welke soorten thee er bestaan en hoe ze verwerkt worden.

Sector
Duurtijd
  • Nog geen startdatum bekend. Klik op "Hou me op de hoogte", wij doen de rest
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Kortlopende opleidingen
  • Bijscholing
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille

  • opleidingscheques

Groene thee, zwarte thee, witte, gele thee en rooibos, uiteraard worden deze soorten ook geproefd tijdens deze sessie.
We maken kennis met thee in verschillende kwaliteiten en vergelijken commerciële thee en hoge kwaliteit thee. Theeboeren verkopen alles van hun oogst. Op de commerciële markt vind je lagere kwaliteit tot slechte kwaliteit. Deze cursus laat je kennismaken met hoe thee “echt” proeft en hoe je de verschillende soorten thee moet maken. Er zijn een aantal basisregels die belangrijk zijn in het bereiden van de verschillende soorten thee. Dit is belangrijk om de flavours van thee optimaal te laten ontwikkelen zodat ze ook in optimale omstandigheden kunnen geproefd worden.

Doelgroep

Voor zelfstandigen en hun professionele medewerkers in de horeca en voor barista's die hun kennis willen uitbreiden.

  • Thee
  • Soorten thee
  • Proeven van thee
  • Hasselt

Inleiding tot kelner

€110.00 €90.91
  • Hasselt

Sommelier

€610.00 €504.13
  • Hasselt

Zytholoog/Bierkenner

€385.00 €318.18
  • Hasselt

Microbrouwer-craftbrewer

€525.00 €433.88
  • Hasselt

Aspirant sommelier

€590.00 €487.60