Junior technicus eventsector

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Junior technicus eventsector

Festivals, theater, beurzen, ... alles draait op volle toeren. De eventsector kan extra handen gebruiken. Daarom slaan Vlaio, Event Confederation België en SyntraPXL, samen met partners uit de brede eventwereld, alvast de handen in elkaar voor een heuse eventbooster. Met deze op maat gemaakt fasttrack stomen we je klaar voor een job in deze opwindende wereld. Na een succesvolle opleiding, nét voor de festivalzomer van 2022, maken we alles klaar voor een vervolg dit najaar.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Deze fasttrack garandeert dankzij de Event Confederation België een vliegende start. Met een fikse portie kennis van elektriciteit, werken op hoogte, podiumtechnieken en ondernemerschap heb je meteen alles in huis om te starten als Junior Event Technicus. Natuurlijk leer je SyntraPXL-stijl: veel 'doen' in de praktijk, liefst bij de bedrijven zelf.

Dus:
- snelle, krachtige, doelgerichte opleiding
- werkzekerheid, als je er volledig voor gaat
- een oefensessie in de Versuz
- rechtstreeks contact met de grote spelers in de eventsector
- ondersteuning van werkzoekenden door de VDAB (zie hieronder)
- en vooral: uitzicht op een avontuurlijke job in een opwindend werkveld

Vul je gegevens in bij 'blijf op de hoogte' en hou deze pagina in de gaten voor nieuwe data en opportuniteiten.

Deze opleiding is erkend door de VDAB.  Ben je ingeschreven als werkzoekende bij VDAB, dan kom je in aanmerking voor heel wat financiële voordelen. Zodra de VDAB je deelname aan deze opleiding goedgekeurd heeft mag je starten met de opleiding. Ontvang je een uitkering van RVA, dan kan je een vrijstelling van beschikbaarheid van VDAB krijgen en behoud je je uitkering tijdens de opleiding.

Je bent fysiek klaar voor een stevige job als stagehand/podiumtechnicus, en je hebt ambitie om later door te groeien. Je bent een rasechte teamplayer, hebt geen hoogtevrees, respecteert de voorschriften en zet veiligheid boven alles. Maar vooral: je bent bezeten door de eventwereld en bouwt mee aan de topervaring van festivalbezoekers, beursbezoekers, enz... .
Je hebt een rijbewijs, je kan je overal stipt naar verplaatsen. Veiligheidsschoenen en veiligheidshelm zijn verplicht, zowel tijdens de opleiding als tijdens je werk. Breng je eigen veiligheidsgerief mee.

Junior event Technicus - 22 sessies
Een fasttrack is een pittig traject. Tijdens twee intensieve weken wordt je grotendeels op de T2-campus klaargestoomd, met real life oefenmomenten bij één van onze eventpartners.

- Toegepaste elektriciteit - 12 sessies
- Veilig werken in de praktijk - 4 sessies
  (met certificaat 'Werken op hoogte I & II' en 'Werken met hoogtewerker', indien geslaagd)
- Basis podiummechanica - 5 sessies, ism Newlines Atmosphere Creators in Genk
- Starten in hoofd- of bijberoep - 1 sessie
- Infosessie 'verloning als technieker' door AMPLO (www.amplo.be )
- Bedrijfsbezoek, praktijkverkenning - oa Versuz Hasselt

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.