Kaaskenner

Word een échte kaasspecialist!

Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Langlopende opleidingen
  • Beroepsopleiding
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

Dit is de eerste module in het traject van kaasmeester. Hier leer je alles over de fabricatie van kaas, de kaasfamilies (basis), thematische kaasbehandeling en snijtechnieken. Na het succesvol afronden van deze module kan je verder naar de finaliteitsmodule van kaasmeester, waar je dieper ingaat op de appellaties en productiemethoden van kaasfamilies en de verkoop en culinaire aspecten van kaas. Indien je het volledige traject (1,5j) succesvol hebt afgerond krijg je de titel kaasmeester.

Let op: dit is geen opleiding tot kaasmaker!

Je kan helaas op dit moment voor deze opleiding geen opleidingscheques aanvragen.

Doelgroep

Horeca-ondernemers en/of hun medewerkers, starters in de kaashandel, starters als kaasmeester

  • Agemene warenkennis (4u)
  • Fabricatie van kaas (20u)
  • Basis HACCP-normen en voedselveiligheid (7u)
  • Kaasfamilies: basis (24u)
  • Thematische kaasbehandeling en snijtechnieken (12u)
  • Wat is bier? (4u)
  • Wat is wijn? (4u)
  • Examen Basis HACCP en voedselveiligheid (1u)
  • Examen Basiskennis kaas (4u)

Na het slagen op deze module kan je verder naar het traject kaasmeester (zie programma hieronder)

- Verkoop van kaas (16u)

- Verpakken van kaas (4u)

- Kaasfamilies: appelaties en productiemethoden (24u)

- Uitbaten van een kaashandel en bedrijfsbezoeken (24u)

- Toegepaste HACCP in de kaashandel (11u)

- Culinaire aspecten van kaas (20u)

- Eindwerkbegeleiding (4u)

- Examen Activiteiten van de kaasmeester (4u)

- Examen Toegepaste HACCP in de kaashandel (1u)

- Eindproef Kaasmeester (5u)

 

  • Hasselt

Fijne patisserie

€180.00 €148.76
  • Hasselt

Koffie- en ontbijtkoeken

€180.00 €148.76
  • Hasselt

Artisanale broodjes

€180.00 €148.76