Kaasmeester

Wil je een echte kaasspecialist worden? Volg dan de opleiding kaasmeester. In deze opleiding van 20 lesavonden leer je alles van het kaasassortiment of de kaasbereidingen.

Hasselt

18/09/2018

Inschrijvingsprijs
€ 315.00
€ 260.33 ex. BTW
Sector
Duurtijd
  • 1 jaar
Locatie
  • Hasselt
Kenmerken opleiding
  • Langlopende opleidingen
  • Beroepsopleiding
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

De kaasmeester legt zich toe op het aanbieden van een gevarieerd en vaak gespecialiseerd assortiment van kazen uit binnen- en buitenland. Daarbij wordt rekening gehouden met seizoenen, streken, kaasfamilies, soort melk enz. In vele gevallen affineert de kaasmeester ook nog de kazen waardoor deze a.h.w. gepersonaliseerd worden. Een kaasmeester combineert veelal diverse activiteiten: samenstellen van kaasschotels en -buffetten, verkoop en levering aan horeca, bereidingen maken op basis van kaas e.d. Binnen de opleiding kaasmeester wordt daarom aandacht besteedt aan de soorten kaasfamilies, het proces van kaasmaken als ook aan de verkoopsactiviteiten en distributie. Ook de hygiënische en wettelijke vereisten i.v.m. verkoop en ‘bereiden’ van kaas komen aan bod.

Let op: dit is geen opleiding tot kaasmaker!

Doelgroep

Restauranthouders, traiteurs, medewerkers of uitbaters delicatessezaken, zythologen, sommeliers, ...

  • Algemene warenkennis
  • Fabricatie van kaas + bedrijfsbezoek
  • HACCP-normen en voedselveiligheid
  • Kaasfamilies:
    • witte kazen, schimmelkazen en verse kazen
    • kazen met gewassen korst
    • schapenkazen
    • geitenkaas
  • Technische kaasbehandeling
  • Verkoop van kaas + bezoek aan een kaasspeciaalzaak
  • Culinaire en gastronomische toepassingen met kaas:
    • kaasplanken
    • kaasbuffetten
    • raclette, fondue
    • kaasdesserts
    • foodpairing kaas en bier
    • foodpairing kaas en wijn
  • Eindproef   

De kaasmeester legt zich toe op het aanbieden van een gevarieerd en vaak gespecialiseerd assortiment van kazen uit binnen- en buitenland. Daarbij wordt rekening gehouden met seizoenen, streken, kaasfamilies, soort melk enz. In vele gevallen affineert de kaasmeester ook nog de kazen waardoor deze a.h.w. gepersonaliseerd worden. Een kaasmeester combineert veelal diverse activiteiten: samenstellen van kaasschotels en -buffetten, verkoop en levering aan horeca, bereidingen maken op basis van kaas e.d. Binnen de opleiding kaasmeester wordt daarom aandacht besteedt aan de soorten kaasfamilies, het proces van kaasmaken als ook aan de verkoopsactiviteiten en distributie. Ook de hygiënische en wettelijke vereisten i.v.m. verkoop en ‘bereiden’ van kaas komen aan bod.

Let op: dit is geen opleiding tot kaasmaker!

Hasselt

18/09/2018

Start Einde Tijdspanne
dinsdag 18:45:00 22:15:00 avond

Inschrijvingsgeld voor deze opleiding*

* De vermelde prijs is de prijs voor het eerste cursusjaar.

Excl.€260.33
Incl.€315.00

Andere kosten

Grondstoffen

Excl.€144.63
Incl.€175.00

Bespaar op je opleiding

  • kmo-portefeuille

    De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 40% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Kijk hier hoe dit in zijn werk gaat.

  • opleidingscheques

    Bespaar elk jaar tot 125 euro bij SYNTRA Limburg. Meer informatie over opleidingscheques vind je hier.

KMO-portefeuille

Erkende dienstverlener
  • MO* 283.472
  • KO** 242.976

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

  • Tongeren
  • Neerpelt

Ambachtelijk ijsbereider

€365.00 €301.65
  • Hasselt

Brood- en banketbakker

€340.00 €280.99
  • Hasselt

Slager-spekslager

€380.00 €314.05
  • Tongeren

Ambachtelijk chocoladebewerker

€340.00 €280.99