Kaasmeester

Wil je een echte kaasspecialist worden? Volg dan de opleiding kaasmeester. In deze opleiding van 20 lesavonden leer je alles van het kaasassortiment of de kaasbereidingen.

Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Langlopende opleidingen
  • Beroepsopleiding
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

De kaasmeester legt zich toe op het aanbieden van een gevarieerd en vaak gespecialiseerd assortiment van kazen uit binnen- en buitenland. Daarbij wordt rekening gehouden met seizoenen, streken, kaasfamilies, soort melk enz. In vele gevallen affineert de kaasmeester ook nog de kazen waardoor deze a.h.w. gepersonaliseerd worden. Een kaasmeester combineert veelal diverse activiteiten: samenstellen van kaasschotels en -buffetten, verkoop en levering aan horeca, bereidingen maken op basis van kaas e.d. Binnen de opleiding kaasmeester wordt daarom aandacht besteedt aan de soorten kaasfamilies, het proces van kaasmaken als ook aan de verkoopsactiviteiten en distributie. Ook de hygiënische en wettelijke vereisten i.v.m. verkoop en ‘bereiden’ van kaas komen aan bod.

Let op: dit is geen opleiding tot kaasmaker!

Doelgroep

Restauranthouders, traiteurs, medewerkers of uitbaters delicatessezaken, zythologen, sommeliers, ...

  • Algemene warenkennis
  • Fabricatie van kaas + bedrijfsbezoek
  • HACCP-normen en voedselveiligheid
  • Kaasfamilies:
    • witte kazen, schimmelkazen en verse kazen
    • kazen met gewassen korst
    • schapenkazen
    • geitenkaas
  • Technische kaasbehandeling
  • Verkoop van kaas + bezoek aan een kaasspeciaalzaak
  • Culinaire en gastronomische toepassingen met kaas:
    • kaasplanken
    • kaasbuffetten
    • raclette, fondue
    • kaasdesserts
    • foodpairing kaas en bier
    • foodpairing kaas en wijn
  • Eindproef   
  • Hasselt

Streetfood Academy: American Sandwiches

€155.00 €128.10
  • Hasselt

Italiaans koken

€295.00 €243.80
  • Hasselt

Worsten maken

€155.00 €128.10