Kaasmeester

Wil je een echte kaasspecialist worden? Volg dan de opleiding kaasmeester. In deze opleiding van 20 lesavonden leer je alles van het kaasassortiment of de kaasbereidingen.

Hasselt

18/09/2018

Inschrijvingsprijs
Sector
Duurtijd
  • 1 jaar
Locatie
  • Hasselt
Kenmerken opleiding
  • Langlopende opleidingen
  • Beroepsopleiding
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

De kaasmeester legt zich toe op het aanbieden van een gevarieerd en vaak gespecialiseerd assortiment van kazen uit binnen- en buitenland. Daarbij wordt rekening gehouden met seizoenen, streken, kaasfamilies, soort melk enz. In vele gevallen affineert de kaasmeester ook nog de kazen waardoor deze a.h.w. gepersonaliseerd worden. Een kaasmeester combineert veelal diverse activiteiten: samenstellen van kaasschotels en -buffetten, verkoop en levering aan horeca, bereidingen maken op basis van kaas e.d. Binnen de opleiding kaasmeester wordt daarom aandacht besteedt aan de soorten kaasfamilies, het proces van kaasmaken als ook aan de verkoopsactiviteiten en distributie. Ook de hygiënische en wettelijke vereisten i.v.m. verkoop en ‘bereiden’ van kaas komen aan bod.

Let op: dit is geen opleiding tot kaasmaker!

Doelgroep

Restauranthouders, traiteurs, medewerkers of uitbaters delicatessezaken, zythologen, sommeliers, ...

  • Algemene warenkennis
  • Fabricatie van kaas + bedrijfsbezoek
  • HACCP-normen en voedselveiligheid
  • Kaasfamilies:
    • witte kazen, schimmelkazen en verse kazen
    • kazen met gewassen korst
    • schapenkazen
    • geitenkaas
  • Technische kaasbehandeling
  • Verkoop van kaas + bezoek aan een kaasspeciaalzaak
  • Culinaire en gastronomische toepassingen met kaas:
    • kaasplanken
    • kaasbuffetten
    • raclette, fondue
    • kaasdesserts
    • foodpairing kaas en bier
    • foodpairing kaas en wijn
  • Eindproef   

Hasselt

18/09/2018

Start Einde Tijdspanne
di 18/09/2018 18:45 22:15 4 uur
di 25/09/2018 18:45 22:15 4 uur
di 02/10/2018 18:45 22:15 4 uur
di 09/10/2018 18:45 22:15 4 uur
di 16/10/2018 18:45 22:15 4 uur
di 23/10/2018 18:45 22:15 4 uur
di 06/11/2018 18:45 22:15 4 uur
di 13/11/2018 18:45 22:15 4 uur
di 20/11/2018 18:45 22:15 4 uur
di 27/11/2018 18:45 22:15 4 uur
di 04/12/2018 18:45 22:15 4 uur
di 11/12/2018 18:45 22:15 4 uur
di 15/01/2019 18:45 22:15 4 uur
di 22/01/2019 18:45 22:15 4 uur
di 29/01/2019 18:45 22:15 4 uur
di 05/02/2019 18:45 22:15 4 uur
di 12/02/2019 18:45 22:15 4 uur
di 19/02/2019 18:45 22:15 4 uur
di 26/02/2019 18:45 22:15 4 uur
di 12/03/2019 18:45 22:15 4 uur
di 02/04/2019 18:45 22:15 4 uur
Philippe Wagman

Inschrijvingsgeld voor deze opleiding*

* De vermelde prijs is de prijs voor het eerste cursusjaar.

Excl.€260.33
Incl.€315.00

Andere kosten

Grondstoffen

Excl.€144.63
Incl.€175.00

Bespaar op je opleiding

  • kmo-portefeuille

    De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 40% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Kijk hier hoe dit in zijn werk gaat.

  • opleidingscheques

    Bespaar elk jaar tot 125 euro bij SYNTRA Limburg. Meer informatie over opleidingscheques vind je hier.

KMO-portefeuille

Erkende dienstverlener
  • MO* 283.472
  • KO** 242.976

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

  • Hasselt

Brood- en banketbakker

€340.00 €280.99
  • Tongeren
  • Neerpelt

Ambachtelijk ijsbereider

€365.00 €301.65
  • Hasselt

Slager-spekslager

€380.00 €314.05
  • Tongeren

Ambachtelijk chocoladebewerker

€340.00 €280.99