Kleuradviseur - Interieurstylist

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

Kleuradviseur - Interieurstylist

Je bent creatief en technisch vaardig? Je wil graag weten hoe je meer sfeer en beleving in een interieur kan brengen dmv de juiste keuze van verlichting, kleurgebruik en accessoires? Hoe je sneller een woning kan verkopen?  Verdiep je in het maken van interieursettings voor lifestylemagazines, het restylen van interieurs voor opwaardering van woningen of het advies geven in gordijn- en decoratiewinkels of meubelzaken. In deze 2-jarige opleiding leer je kleur- en stijladvies te geven.

Binnenkort verschijnen nieuwe startdata & prijzen

In detail

Het traject is modulair opgebouwd. In het eerste jaar leer je de basisprincipes van opmeten, het schetsen van een eenvoudig grondplan en het maken van een volledig ontwerp/kleuradvies voor een woning. Na deze opleiding kan je het ontwerp omzetten in een actuele digitale tool en het op een aantrekkelijke en veelzijdige manier presenteren, rekening houdend met de wens van de klant. In het tweede jaar ligt de focus op het stylen van een ruimte/woning waarbij rekening wordt gehouden met de kostprijs, materialen, verlichting en kleurgebruik in een ruimte. In het stylen van het 2e jaar volg je de modules vastgoedstyling, eventstyling, fotostyling en interieurstyling.

Bekijk de getuigenis van cursiste Evi hier.

Wij bieden ook de opleiding interieurinrichter aan. Bekijk het verschil op deze pagina: http://www.syntrapxl.be/nieuws/syntra-maakt-het-verschil-interieurinrichter-vs-interieurstylist.

De opleiding omvat veel projecten. Het is niet onbelangrijk dat je creatief en gemotiveerd bent om naast de opleiding nog aan zelfstudie te doen, thuisopdrachten en examenprojecten uit te werken, regelmatig beurzen en bedrijven te bezoeken en je verder in trends en vaktijdschriften te verdiepen. 

Grondstoffen:

Inbegrepen: syllabus, kleurenwaaier en kleuroefeningen.
Niet inbegrepen: tekenmateriaal zoals vulpotlood 0,5mm, met potloodminnes HB of H, tekenlat 30 cm, 2 tekendriehoeken (beide met inktrand) 30°-60° en 45°-45°, gom (rotring, steadler,…), papierplakband, passer met draaiwiel, stiftjes 0,2, 0,3, 0,5 en 0,7mm, 3st A1 onderlegpapier (egaal-licht-wit papier 80x100cm), houten schetspotlood, normaal HB, schetspapier A4 (21x29,7cm), kalkpapier, Pantonstiften, kleurpotloden, aquarelpotloden, plakkaatverf, tijdschriften, verfborstels (petit gris of de kunststofharen), mengschaaltjes, ….

Mocht je tijdens de laatste 5 jaar een van de hierna genoemde getuigschriften of diploma's hebben behaald of hierin gewerkt, dan kan je een vrijstelling aanvragen voor de module basis tekenen en schetsen, infohasselt@syntrapxl.be. Behaalde Getuigschrift Interieurinrichter (SYNTRA), diploma Technisch tekenaar/bouwkundig tekenaar, diploma Architect of Interieurarchitec.  

 

Creatieve personen met ervaring en/of vooropleiding als schilder/interieurinrichter die zich willen specialiseren als interieurstylist.

 

1e jaar

Module 1: Manueel tekenen en schetsen van interieurs (32u)

- Tijdens deze module leer je een eenvoudig grondplan, aanzichten en doorsnedes manueel te schetsen.
- Digitaal tekenen (sketch-up) ifv de projecten.

Module 2: Basis algemene kleurenleer (20u)

Module 3: Moodboarding, visuele communicatie en trendwatching (32u)

Module 4: Digitaal tekenen van interieurs (40u)

Module 5: Kleurgebruik in interieurs - kleuradvies (52u)


2e jaar

Module 1: Interieurstyling (68u)

Module 2: Project interieurstylist (20u)

Module 3: Vastgoedstyling (20u)

Module 4: Fotostyling (24u)

Module 5: Eventstyling (20u)

Eindproef Interieurstylist

 

Kmo-portefeuille

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

  • MO* € 0.00
  • KO** € 0.00

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.