Kleuradviseur/Interieurstylist

Je bent creatief en technisch vaardig? Je wil graag weten hoe je meer sfeer en beleving in een interieur kan brengen dmv de juiste keuze van verlichting, kleurgebruik en accessoires? Hoe je sneller een woning kan verkopen?  Verdiep je in het maken van interieursettings voor lifestylemagazines, het restylen van interieurs voor opwaardering van woningen of het advies geven in gordijn- en decoratiewinkels of meubelzaken. In deze 2-jarige opleiding leer je kleur- en stijladvies te geven.

Duurtijd
 • Onbekend
Locatie
 • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
 • Langlopende opleidingen
 • Beroepsopleiding
Bespaar op je opleiding
 • kmo-portefeuille
 • opleidingscheques

Het traject is modulair opgebouwd. In het eerste jaar leer je de basisprincipes van opmeten, het schetsen van een eenvoudig grondplan en het maken van een volledig ontwerp/kleuradvies voor een woning. Na deze opleiding kan je het ontwerp omzetten in een actuele digitale tool en het op een aantrekkelijke en veelzijdige manier presenteren, rekening houdend met de wens van de klant. In het tweede jaar ligt de focus op het stylen van een ruimte/woning waarbij rekening wordt gehouden met de kostprijs, materialen, verlichting en kleurgebruik in een ruimte.

Bekijk de getuigenis van cursiste Evi hier.

Wij bieden ook de opleiding interieurinrichter aan. Bekijk het verschil op deze pagina: http://www.syntra-limburg.be/nieuws/syntra-maakt-het-verschil-interieurinrichter-vs-interieurstylist.

Je kan helaas op dit moment voor deze opleiding geen opleidingscheques aanvragen.

Doelgroep

 • Creatieve personen met ervaring en/of vooropleiding als schilder/interieurinrichter die zich willen specialiseren als kleuradviseur en interieurstylist

Deze opleiding loopt deels online en deels op de campus.

Deze mix biedt je enerzijds het comfort van kennisverwerving vanuit je zetel en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. Daar stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit.

De lessen die je van thuis uit volgt, lopen via een virtual classroom. Een laptop/PC/tablet, een webcam en een internetverbinding is het enige dat je hiervoor nodig hebt. 

Kleuradviseur (1ste jaar)

Module 1: Tekenen en schetsen van interieurs (44u)

- Tijdens deze module leer je een eenvoudig grondplan, aanzichten en doorsnedes manueel te schetsen.
- Digitaal tekenen (sketch-up) ifv de projecten.

Module 2: Kleuradviseur (96u)

 • Tijdens deze module leer je een volledig kleuradvies volgens de actuele digitale tools uit te werken en te presenteren.
 • Kleursystemen: werking en toepassing. Interactie tussen kleur en vorm, kleurenleer, kleurgebruik, composities maken, gebruik en maken van staalkaarten, warme en koude kleuren, kleuren aanmaken en voorstellen, primaire en secundaire kleuren, kleuropbouw, verhoudingen. Kleurgebruik en -advies in interieur: de invloeden van verlichting. Opmaken van een volledig adviesdossier voor een globale woning: trends en toelichten, kleurenpsychologie, ruimtegebruik, stemming bepalen.

Interieurstylist (2de jaar) 

Module 3: Interieurstylist (132u)

 • Digitale tekentechnieken (basiskennis Windows is vereist): sketch-up, meubel- en interieurgeschiedenis, afwerkingsmaterialen (textiel, bekleding, behang, …).
 • Sfeerbepaling, styling, kleur, maken van een materiaalbord.
 • Verlichting, fotostyling en compositie, vastgoedstyling,
 • Toegepast bedrijfsbeheer (kostprijsbepaling), bedrijfsbezoeken, sfeerbepaling, volledig dossier samenstellen.
 • Projecten: slaapkamer, binnenkijker, fotostyling, vastgoedstyling, leefruimte.

 

De opleiding omvat veel projecten. Het is niet onbelangrijk dat je creatief en gemotiveerd bent om naast de opleiding nog aan zelfstudie te doen, thuisopdrachten en examenprojecten uit te werken, regelmatig beurzen en bedrijven te bezoeken en je verder in trends en vaktijdschriften te verdiepen. 

Grondstoffen:

Inbegrepen: syllabus, kleurenwaaier en kleuroefeningen.
Niet inbegrepen: tekenmateriaal zoals vulpotlood 0,5mm, met potloodminnes HB of H, tekenlat 30 cm, 2 tekendriehoeken (beide met inktrand) 30°-60° en 45°-45°, gom (rotring, steadler,…), papierplakband, passer met draaiwiel, stiftjes 0,2, 0,3, 0,5 en 0,7mm, 3st A1 onderlegpapier (egaal-licht-wit papier 80x100cm), houten schetspotlood, normaal HB, schetspapier A4 (21x29,7cm), kalkpapier, Pantonstiften, kleurpotloden, aquarelpotloden, plakkaatverf, tijdschriften, verfborstels (petit gris of de kunststofharen), mengschaaltjes, ….

Mocht je tijdens de laatste 5 jaar een van de hierna genoemde getuigschriften of diploma's hebben behaald of hierin gewerkt, dan kan je een vrijstelling aanvragen voor de module basis tekenen en schetsen, info.hasselt@syntra-limburg.be. Behaalde Getuigschrift Interieurinrichter (SYNTRA), diploma Technisch tekenaar/bouwkundig tekenaar, diploma Architect of Interieurarchitec.