€ 595.00 incl.
€ 491.74 excl. BTW

Kuiper

De Belgische wijnbouw zit in stijgende lijn, en de vraag naar houten vaten dus ook...

€ 595.00 incl.
€ 491.74 excl. BTW
Inschrijven Ik heb een vraag

In detail

Het vak kuiper is een eeuwenoude ambacht. Hoewel het manueel vervaardigen van houten vaten praktisch niet meer wordt gedaan omwille van de dure kostprijs aan werkuren, is er wel meer en meer vraag naar het herstellen en onderhouden van bestaande vaten. In de opleiding tot kuiper leer je dus in theorie hoe een vat gefabriceerd wordt en in de praktijklessen het herstellen en onderhouden van een vat. Je leert duigen vervaardigen en vervangen, hoe je de metalen banden correct plaatst en herstelt en hoe je vervangduigen het best kan bewaren. Maar niet alvorens we je alles hebben bijgebracht over de kennis van het hout zelf en de invloed op verschillende soorten dranken.

De opleiding bespreekt het handmatig vervaardigen van houten vaten maar spitst zich vooral toe op het herstellen en restaureren van bestaande vaten.

Tijdens de eerste les zal de docent uitleg geven over gebruik van werkmateriaal en de aanschaf van een eigen werkkoffer.  De aankoop van een eigen werkkoffer is niet verplicht, maar wordt ten zeerste aanbevolen.  De indicatieve prijs voor zo een standaard basis werkkoffer is ongeveer 175€.

 

Meubelmakers, houtbewerkers of schrijnwerkers die extra services willen aanbieden en iedereen die zich wil bekwamen in de ambacht van het kuipen. Freelance kuipers worden geregeld ingehuurd voor opdrachten in het buitenland.

Programma opleiding kuiper:

Basis houtbewerking (44u)

Houtsoorten (24u)

Ambacht en ondernemerschap (28u)

Constructie en herstelling van vaten (64u)

Eindproef Kuiper (5u)

 

Extra kosten opleiding

Grondstoffen
€ 206.61 excl. BTW
€ 250.00 incl.
Extra kosten opleiding
€ 45.00 incl.

Kmo-portefeuille

De kmo-portefeuille is een subsidie van de Vlaamse Overheid waardoor je tot 30% van je inschrijvingsgeld kan recupereren. Lees hier hoe de KMO-portefeuille in zijn werk gaat.

Dit is de hervormde versie van betaald educatief verlof. Alles over het Vlaams opleidingsverlof.

  • MO* € 558.68
  • KO** € 488.84

Netto verschuldigd bedrag voor:

* middelgrote ondernemingen
** kleine ondernemingen

Heb je nog een vraag?

Nog iets niet duidelijk? Stel je vraag dan hieronder aan onze medewerkers en we helpen je graag verder.