Kwaliteitscoördinator

Elk bedrijf of elke organisatie streeft kwaliteit na van zijn producten of diensten en wil zijn processen optimaliseren en een goede dienstverlening uitbouwen. Maar wat betekent dit nu en hoe kan je dit in de praktijk waarmaken? 

Duurtijd
  • Onbekend
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Kortlopende opleidingen
  • Bijscholing
  • Vlaams opleidingsverlof
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

De opleiding kwaliteitscoördinator geeft je een stevige theoretisch basis en zorgt ervoor dat je in staat bent om een coördinerende rol te vervullen. Hierdoor kan je het kwaliteitsniveau verhogen in elk bedrijf of in elke organisatie. 

Onze ervaren docenten zorgen voor een goede mix van theorie en praktische oefeningen. Een actieve deelname, individueel of in kleine groepjes, maakt dat je met deze opleiding de tools en handvatten hebt om de inzichten zelf toe te passen.  

Na een introductie over de verschillende benaderingen van ‘kwaliteit’ bespreken we enkele begrippen op managementniveau. De meeste aandacht gaat naar de verschillende systemen en technieken die je dagelijks kan gebruiken, afhankelijk van je werkomgeving of situatie. We maken ook ruimte voor eigen ervaringen en inbreng.

Na het volgen van deze opleiding ben je in staat om verbeterprojecten op een kwaliteitsvolle manier zelf uit te voeren of te begeleiden. Je krijgt een toolbox met de meest courante technieken aangereikt. Aan het einde van de opleiding presenteer je een eindwerk waaruit moet blijken dat je in staat bent om de opgedane kennis te gebruiken in je werk. 

Doelgroep

De opleiding richt zich tot personen, zowel in de profit als social-profit sector, die in hun dagelijkse functie een bijdrage willen leveren om de kwaliteit op een hoger niveau te brengen.

Ben je actief betrokken bij verbeteringsprojecten, leidinggevende of medewerker van een kwaliteitsdienst of ambieer je  de functie van kwaliteitscoördinator, dan is deze opleiding beslist iets voor jou. 

1. Het gedachtegoed van kwaliteitsdenken kennen

2. Kwaliteitskapstokken: EFQM, ISO 9001, BSC, SMK's in zorg en welzijn

3. Policy Deployment: Kwaliteitsbeleid en -structuur & strategie mee uittekenen en vormgeven

4. Procesbeheersing: in kaart brengen van en inzicht in de verschillende bedrijfsprocessen

5. Kwaliteitstools kennen & kunnen toepassen

6. Verbeterprojecten: verbeteradviezen opstellen, faciliteren en implementeren

7. Audits voorbereiden & uitvoeren + nodige veranderingen faciliteren

8. Stakeholdersmapping: klantentevredenheid meten en leren uit klantenklachten

9. Eindopdracht